Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  19/08/2005
Data da última atualização:  06/10/2005
Autoria:  MURO-ABAD, J. I.; ROCHA, R. B.; CRUZ, C. D.; PIRES, I. E.; ARAÚJO, E. F. de.
Título:  Crosses recommendation method for obtaining Eucalyptus spp. hybrids assisted by molecular markers.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG, v. 5, n. 1, p. 71-79, Mar. 2005.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The genetic and morphological diversity among parents selected in progeny tests of Eucalyptus grandis and E. urophylla was used as a criterion to choose the best crosses for a circulant partial diallel design. In a first stage, 127 parents were selected from 503 clone trees (70 E. urophylla and 57 E. grandis trees) considering two traits: the Mean Genetic Distance (MGD) values obtained by RAPD markers and Annual Mean Increment (AMI) values. In a second stage, these parents were analysed with other RAPD markers and grouped by the Tocher method. These groups were used to prepare a diallel set, involving the two most divergent groups of parents of the species. Other silvicultural data were used to calculate the average Euclidean distances, which also emphasizes the great variability existing among and within populations. Correlations between the genetic distances obtained by RAPD markers and the average Euclidean distances were negative or very low.
Palavras-Chave:  Diversidade genética; Forest rice improvement; Genetic diversity; Marcadores RAPD; Melhoramento florestal; RAPD markers; Selection.
Thesagro:  Eucalipto; Seleção.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF22890 - 1ADDAP - --631.05C2005.00363
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  14/02/2011
Data da última atualização:  14/02/2011
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ORTIZ, J. A. R.; COSTA, C. V.; FAKHOURI, F. M.; CARVALHO, C. W. P.; ASCHERI, J. L. R.; TAKEITI, C. Y.
Afiliação:  JUAN ANTONIO RUANO ORTIZ, UFRRJ; CAION VIEIRA COSTA, UFRRJ; FARAYDE MATTA FAKHOURI, UNICAMP; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA.
Título:  Water solubility and thickness of cassava flour, glycerol and castor bean cake composites from renewable fuel industry.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD AND AGRICULTURE APPLICATIONS OF NANOTECHNOLOGIES, 2010, São Pedro, SP. [Anais...]. São Pedro, SP: Aptor Software, 2010. p. 215.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Farinha de mandioca; Glicerol; Solubilidade em água; Torta de mamona.
Thesagro:  Extrusão.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/27211/1/2010-206.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA10792 - 1UPCRA - PP2010/2062011.00186
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional