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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
14/09/1999 |
Data da última atualização: |
14/09/1999 |
Autoria: |
VERANO, C. A. S.; ARAUJO, A. F. B. |
Título: |
Contribuicao da colecao herpetologica da Universidade de Brasilia para o conhecimento das serpentes do Distrito Federal. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOLOGIA, 22., 1998, Recife, PE. Resumos. Recife: UFPE/Sociedade Brasileira de Zoologia, 1998. |
Páginas: |
p.282. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Brasil; Distrito Federal. |
Thesagro: |
Cerrado; Cobra. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; snakes. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00656naa a2200205 a 4500 001 1545664 005 1999-09-14 008 1998 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aVERANO, C. A. S. 245 $aContribuicao da colecao herpetologica da Universidade de Brasilia para o conhecimento das serpentes do Distrito Federal. 260 $c1998 300 $ap.282. 650 $aBrazil 650 $asnakes 650 $aCerrado 650 $aCobra 653 $aBrasil 653 $aDistrito Federal 700 1 $aARAUJO, A. F. B. 773 $tIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOLOGIA, 22., 1998, Recife, PE. Resumos. Recife: UFPE/Sociedade Brasileira de Zoologia, 1998.
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
03/08/2009 |
Data da última atualização: |
14/11/2019 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
GOMES NETO, H.; SILVA, J. B. P. da; HALLWASS, F.; PEREIRA, G. E.; GUERRA, C. C. |
Afiliação: |
Humberto Gomes Neto, UFPE; João Bosco Paraíso da Silva, UFPE; Fernando Halwass, UFPE; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; CELITO CRIVELLARO GUERRA, CNPUV. |
Título: |
Metabolic profiles of Brazilian tropical wines determined by H NMR spectroscopy and chemometrics. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: SYMPOSIUM IN VINO ANALYTICA SCIENTIA, 6., 2009, Angers, França. Program and Abstracts... [S.l.]: Group ESA, 2009. |
Páginas: |
p. 92. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Tropical wines are a new concept of vitiviniculture that is being developped principally in Brazi1. This new Brazilian frontier is located Northeast region in Pemambuco State, closed to the Equator line (between 8-9° latitude of the south hemisphere). Comparing these conditions with other Brazilian and worldwide vineyards, grapes present different characteristics, producing typical wines called "wines of sun", presenting differences between them according to the month of production. In this region it is possible to harvest grapes alI months in the year, and one vine produces two-three harest by year, depending of the cycle of each cultivar, and grapevines are irrigated by drip. This characteristic is due to the singularity of the hot climate and soils of this region, being the second great producer region of fine wines of Brazil, afier Rio Grande do Sul (Sollth of Brazil). |
Palavras-Chave: |
Brasil; Espectroscopia; Perfil metabólico; Região tropical; Vitivinicultura; Wine. |
Thesagro: |
Composição Química; Enologia; Vinho. |
Thesaurus NAL: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/204755/1/11494-2009-P.92.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/17463/1/Giuliano.pdf
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Marc: |
LEADER 01735nam a2200289 a 4500 001 1544076 005 2019-11-14 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGOMES NETO, H. 245 $aMetabolic profiles of Brazilian tropical wines determined by H NMR spectroscopy and chemometrics. 260 $aIn: SYMPOSIUM IN VINO ANALYTICA SCIENTIA, 6., 2009, Angers, França. Program and Abstracts... [S.l.]: Group ESA$c2009 300 $ap. 92. 520 $aTropical wines are a new concept of vitiviniculture that is being developped principally in Brazi1. This new Brazilian frontier is located Northeast region in Pemambuco State, closed to the Equator line (between 8-9° latitude of the south hemisphere). Comparing these conditions with other Brazilian and worldwide vineyards, grapes present different characteristics, producing typical wines called "wines of sun", presenting differences between them according to the month of production. In this region it is possible to harvest grapes alI months in the year, and one vine produces two-three harest by year, depending of the cycle of each cultivar, and grapevines are irrigated by drip. This characteristic is due to the singularity of the hot climate and soils of this region, being the second great producer region of fine wines of Brazil, afier Rio Grande do Sul (Sollth of Brazil). 650 $aGrapes 650 $aComposição Química 650 $aEnologia 650 $aVinho 653 $aBrasil 653 $aEspectroscopia 653 $aPerfil metabólico 653 $aRegião tropical 653 $aVitivinicultura 653 $aWine 700 1 $aSILVA, J. B. P. da 700 1 $aHALLWASS, F. 700 1 $aPEREIRA, G. E. 700 1 $aGUERRA, C. C.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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