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Registros recuperados : 254 | |
241. | | SEVILHA, A. C.; WIEDERHECKER, H. C.; MOREIRA, J. R.; RIBEIRO-SILVA, S.; ANTUNES, J. F.; ROSA, P. O.; FONSECA, B. M.; CAMARGO, A. J. A. de; AGUIAR, A. J. C. de; ROCHA-CAMPOS, C. C. O status quo dos acervos científicos do Brasil. In: SEMINÁRIO INTERNACIONAL DE GESTÃO DE ACERVOS CIENTÍFICOS, 1., 2015, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Universidade de Brasília, 2015. p. 69-73. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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242. | | ANTUNES, J. F. G.; REIS, A. A. dos; ALMEIDA, H. S. L.; WERNER, J. P. S.; FIGUEIREDO, G. K. D. A.; ESQUERDO, J. C. D. M.; BUENO, I. T.; TORO, A. P. S. G. D.; LAMPARELLI, R. A. C.; COUTINHO, A. C.; MAGALHÃES, P. S. G. Classification of integrated crop-livestock systems using PlanetScope time series. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 20., 2023, Florianópolis. Anais [...]. São José dos Campos: Instituto Nacional de Pesquisas Espaciais, 2023. p. 916-919. Editores: Douglas Francisco Marcolino Gherardi, Ieda Del´Arco Sanches, Luiz Eduardo Oliveira e Cruz de Aragão. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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243. | | DALMAGO, G. A.; ACOSTA, A. da S.; SANTI, A.; GREHS, R. C.; PIRES, J. L. F.; FAGANELLO, A.; SANTOS, H. P. dos; FONTANELI, R. S.; SATTLER, A.; PEREIRA, F. T. F.; GUARIENTI, E. M.; CARVALHO, O. S.; VIEIRA, O. V.; ANTUNES, J. M.; FERREIRA, P. E. P.; NASCIMENTO JUNIOR, A. do; GUEDES, A. A. M. Contribuições da Embrapa Trigo e da Embrapa Transferência de Tecnologia ao desenvolvimento sustentável da reforma agrária no Rio Grande do Sul - ações e atividades realizadas de 2005 a 2008. Passo Fundo: Embrapa Trigo, 2009. 23 p. html. (Embrapa Trigo. Documentos online, 110). Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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244. | | SANTOS, L. T. dos; WERNER, J. P. S.; REIS, A. A. dos; TORO, A. P. G.; ANTUNES, J. F. G.; COUTINHO, A. C.; LAMPARELLI, R. A. C.; MAGALHÃES, P. S. G.; ESQUERDO, J. C. D. M.; FIGUEIREDO, G. K. D. A. Multitemporal segmentation of Sentinel-2 images in an agricultural intensification region in Brazil. ISPRS Annals of the Photogrammetry, Remote Sensing and Spatial Information Sciences, v. V-3-2022, p. 389-395, 2022. Edition of proceedings of the 2022 edition of the XXIVth ISPRS Congress, Nice, France. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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245. | | WERNER, J. P. S.; BELGIU, M.; BUENO, I. T.; REIS, A. A. dos; TORO, A. P. S. G. D.; ANTUNES, J. F. G.; STEIN, A.; LAMPARELLI, R. A. C.; MAGALHÃES, P. S. G.; COUTINHO, A. C.; ESQUERDO, J. C. D. M.; FIGUEIREDO, G. K. D. A. Mapping integrated crop–livestock systems using fused Sentinel-2 and PlanetScope time series and deep learning. Remote Sensing, v. 16, n. 8, p. 1421, Apr. 2024. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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246. | | MOURA, G. H. F.; LELIS, I. C. N. G.; ROCHA, C. S. da; OLIVEIRA, I. V. P. de M.; BEZERRA, J. A. B.; PÉREZ CALABUIG, C. I.; FACCIOLI-MARTINS, P. Y.; PINHEIRO, R. R.; SOUSA, M. M. de; SANTOS, V. W. S. dos; ABREU, A. R. A.; ANTUNES, J. M. A. de P. Seroprevalence of Corynebacterium pseudotuberculosis and Toxoplasma gondii in sheep in semi-arid region of Ceará state. Ciência Rural, v. 50, n. 9, e20190760, Jul. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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247. | | CÂMARA, G.; SIMÕES, R.; RUIVO, H. M.; ANDRADE, P. R.; SCARABELLO, M.; COSTA, W.; RAMOS, R.; RAMOS, F.; ALMEIDA, C.; SANCHES, I.; ADAMI, M.; MAURANO, L.; SOTERRONI, A.; COUTINHO, A. C.; ESQUERDO, J. C. D. M.; ANTUNES, J. F. G.; VENTURIERI, A. Desafios do cumprimento da NDC brasileira no bioma Amazônia. CEBRI Revista: Brazilian Journal of International Affairs, ano 1, n. 4, p. 159-177, out./dez. 2022. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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248. | | TORO, A. P. S. G. D.; CAPUCCI, G.; WERNER, J. P. S.; BUENO, I. T.; ESQUERDO, J. C. D. M.; ANTUNES, J. F. G.; COUTINHO, A. C.; LAMPARELLI, R. A. C.; MAGALHÃES, P. S. G.; OLIVEIRA JÚNIOR, J. G.; FIGUEIREDO, G. K. D. A. Effects of the different precipitation levels on SAR data. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 20., 2023, Florianópolis. Anais [...]. São José dos Campos: Instituto Nacional de Pesquisas Espaciais, 2023. p. 3088-3091. Editores: Douglas Francisco Marcolino Gherardi, Ieda Del´Arco Sanches, Luiz Eduardo Oliveira e Cruz de Aragão. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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249. | | CAMARA, G.; SIMÕES, R.; RUIVO, H. M.; ANDRADE, P. R.; SOTERRONI, A. C.; RAMOS, F. M.; RAMOS, R. G.; SCARABELLO, M.; ALMEIDA, C.; SANCHES, I.; MAURANO, L.; COUTINHO, A. C.; ESQUERDO, J. C. D. M.; ANTUNES, J. F. G.; VENTURIERI, A.; ADAMI, M. Impact of land tenure on deforestation control and forest restoration in Brazilian Amazonia. Environmental Research Letters, v. 18, n. 6, 065005, 2023. Na publicação: Alexandre Coutinho, Julio Esquerdo, João Antunes. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Amazônia Oriental. |
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250. | | REIS, A. A. dos; SILVA, B. C.; WERNER, J. P. S.; SILVA, Y. F.; ROCHA, J. V.; FIGUEIREDO, G. K. D. A.; ANTUNES, J. F. G.; ESQUERDO, J. C. D. M.; COUTINHO, A. C.; LAMPARELLI, R. A. C; MAGALHÃES, P. S. G. Exploring the potential of high-resolution PlanetScope imagery for pasture biomass estimation in an integrated crop-livestock system. The International Archives of the Photogrammetry, Remote Sensing and Spatial Information Sciences, v. 42-3, W12, p. 419-424, 2020. Publicado também em: IEEE LATIN AMERICAN GRSS; ISPRS REMOTE SENSING CONFERENCE, Santiago, 2020. Proceedings... [Piscataway]: IEEE, 2020. p. 675-680. LAGIRS 2020. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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251. | | ALBUQUERQUE, T. M. de; MENDES, L. W.; ROCHA, S. M. B.; ANTUNES, J. E. L.; OLIVEIRA, L. M. de S.; MELO, V. M. M.; OLIVEIRA, F. A. S.; PEREIRA, A. P. de A.; SILVA, V. B. da; GOMES, R. L. F.; ALCANTARA NETO, F. de; LOPES, A. C. de A.; ROCHA, M. de M.; ARAUJO, A. S. F. Genetically related genotypes of cowpea present similar bacterial community in the rhizosphere. Scientific Reports, v. 12, 3472, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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252. | | OLIVEIRA JÚNIOR, J. G. de; WERNER, J. P. S.; TORO, A. P. S. G. D.; BUENO, I. T.; ESQUERDO, J. C. D. M.; ANTUNES, J. F. G.; COUTINHO, A. C.; LAMPARELLI, R. A. C.; MAGALHÃES, P. S. G.; SHIBUYA, D. H.; JOAQUIM, L. F.; FIGUEIREDO, G. K. D. A. Verificação do potencial de sistemas de integração lavoura-pecuária na recuperação de áreas de pastagens degradadas. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 20., 2023, Florianópolis. Anais [...]. São José dos Campos: Instituto Nacional de Pesquisas Espaciais, 2023. p. 1858-1861. Editores: Douglas Francisco Marcolino Gherardi, Ieda Del´Arco Sanches, Luiz Eduardo Oliveira e Cruz de Aragão. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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253. | | WERNER, J. P. S.; REIS, A. A. dos; TORO, A. P. S. G. D.; BUENO, I. T.; ANTUNES, J. F. G.; COUTINHO, A. C.; LAMPARELLI, R. A. C.; MAGALHÃES, P. S. G.; ESQUERDO, J. C. D. M.; FIGUEIREDO, G. K. D. A. Temporal comparison of multiple sensors for monitoring paddock management in an integrated crop-livestock system. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 20., 2023, Florianópolis. Anais [...]. São José dos Campos: Instituto Nacional de Pesquisas Espaciais, 2023. p. 869-872. Editores: Douglas Francisco Marcolino Gherardi, Ieda Del´Arco Sanches, Luiz Eduardo Oliveira e Cruz de Aragão. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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254. | | LYRA, M. do C. C. P. de; TAKETANI, R. G.; FREITAS, A. D. S. de; SILVA, C. E. R. S. e; MERGULHÃO, A. C. do E. S.; SILVA, M. L. R. B. da; ANTUNES, J. E. L. S.; ARAÚJO, A. S. F. de; GIACHETTO, P. F. Structure and diversity of bacterial community in semiarid soils cultivated with prickly-pear cactus (Opuntia ficus-indica (L.) Mill.). Anais da Academia Brasileira de Ciências, v. 93, n. 3, e20190183, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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Registros recuperados : 254 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
15/06/2020 |
Data da última atualização: |
11/09/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
DIDONET, A. A.; ANTONIASSI, R.; BACK, G. R; FARIA-MACHADO, A. F. de; WILHELM, A. E.; FERRAZ, I. D. K. |
Afiliação: |
Adriano Amir Didonet, Secretaria de Estado de Educação e Qualidade de Ensino do Amazonas-SEDUC/AM; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; Gabriela Reis Back; ADELIA FERREIRA DE FARIA MACHADO, CTAA; ALLAN EDUARDO WILHELM, CTAA; Isolde Dorothea Kossmann Ferraz, INPA. |
Título: |
Characterization of Amount and Quality of Tucuman Kernel Oil as a Potential Biomass. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of the American Oil Chemists' Society, v. 97, n. 6, p. 955-962, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1002/aocs.12374 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Amazonian tucuman (Astrocaryum aculeatum)fruit pulp is consumed directly without heat treatment, andis appreciated in the region of Manaus, Amazonas State,Brazil. The kernel is discarded after pulp removal, resultingin costs related to waste management. This study aimed toperform an estimate on the annual amount of kernels gener-ated by commercialization of tucuman fruit in six marketsin Manaus by monthly application of questionnaires tomerchants. The yield of edible pulp and kernels wereassessed, as well as the yield and characteristics of kerneloil. Fruits consisted of pulp (26% fresh weight) and thecoproduct is mainly pyrene (70%), comprising a hardwoody endocarp (61%) and an oily kernel (39% dryweight). Kernel oil yield ranged from 28% to 45%. Thegenerated coproducts were estimated as 272 t/y (freshweight) and approximately 6–10 t/y of lauric oil could beobtained. The main fatty acids were lauric—12:0(52.3–57.5%) and myristic—14:0 (23.4–27.1%), presentinga similar profile to other lauric oils such as coconut, palmkernel, and babassu oils. Oxidative stability ranged from20 to 44 hours, which is considered high compared to otherlauric oils. The recovery of this coproduct will improve thesustainability of the tucuman chain, providing a newproduct of Amazonian biodiversity and reducing the envi-ronmental impact. |
Thesaurus NAL: |
Coproducts; Fatty acids; Food technology; Oxidative stability. |
Categoria do assunto: |
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Marc: |
LEADER 02092naa a2200241 a 4500 001 2123281 005 2020-09-11 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1002/aocs.12374$2DOI 100 1 $aDIDONET, A. A. 245 $aCharacterization of Amount and Quality of Tucuman Kernel Oil as a Potential Biomass.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aAmazonian tucuman (Astrocaryum aculeatum)fruit pulp is consumed directly without heat treatment, andis appreciated in the region of Manaus, Amazonas State,Brazil. The kernel is discarded after pulp removal, resultingin costs related to waste management. This study aimed toperform an estimate on the annual amount of kernels gener-ated by commercialization of tucuman fruit in six marketsin Manaus by monthly application of questionnaires tomerchants. The yield of edible pulp and kernels wereassessed, as well as the yield and characteristics of kerneloil. Fruits consisted of pulp (26% fresh weight) and thecoproduct is mainly pyrene (70%), comprising a hardwoody endocarp (61%) and an oily kernel (39% dryweight). Kernel oil yield ranged from 28% to 45%. Thegenerated coproducts were estimated as 272 t/y (freshweight) and approximately 6–10 t/y of lauric oil could beobtained. The main fatty acids were lauric—12:0(52.3–57.5%) and myristic—14:0 (23.4–27.1%), presentinga similar profile to other lauric oils such as coconut, palmkernel, and babassu oils. Oxidative stability ranged from20 to 44 hours, which is considered high compared to otherlauric oils. The recovery of this coproduct will improve thesustainability of the tucuman chain, providing a newproduct of Amazonian biodiversity and reducing the envi-ronmental impact. 650 $aCoproducts 650 $aFatty acids 650 $aFood technology 650 $aOxidative stability 700 1 $aANTONIASSI, R. 700 1 $aBACK, G. R 700 1 $aFARIA-MACHADO, A. F. de 700 1 $aWILHELM, A. E. 700 1 $aFERRAZ, I. D. K 773 $tJournal of the American Oil Chemists' Society$gv. 97, n. 6, p. 955-962, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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