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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  19/09/2023
Data da última atualização:  19/09/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BIZZO, H. R.; ANTONIASSI, R.; GAMA, P. E.; FONSECA, M. J. de O.
Afiliação:  HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; PAOLA ERVATTI GAMA, CTAA; MARCOS JOSE DE OLIVEIRA FONSECA, CTAA.
Título:  Scaling down the sample amount in hop essential oil analysis.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ESSENTIAL OILS, 53., 2023, Milazzo, Messina, Italy. Book of abstracts... Messina: Università di Messina, 2023. PA-30.
Idioma:  Inglês
Notas:  ISEO 2023.
Conteúdo:  Hop (Humulus lupus L., family Cannabaceae) has been introduced in Brazil in late 19th century, but its production in commercial scale has succeeded only in the last 20 years, prompted by the exponential increase in artisanal breweries. Use of the American Society of Brewing Chemists? (ASBC) official method [1] for volatile oils implicates in a 100 g dried hop sample per replicate (300 g for a triplicate result). Either in breeding studies or small scale production, intended to artisanal breweries, this is a prohytitive hop quantity to be set apart for testing. The objective was to reduce the amount of hop necessary for the distillation of the essential oil from hop cones in control quality analysis, without changing oil yield and composition.
Palavras-Chave:  Hidro destilação; Hop essential oil; Parâmetros de qualidade; Quality parameters.
Thesagro:  Cerveja; Humulus Lupulus; Lúpulo; Óleo Essencial; Qualidade.
Thesaurus Nal:  Beers; Essential oils; Hydrodistillation.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15552 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Roraima.
Data corrente:  06/03/2012
Data da última atualização:  06/03/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  CAMPOS, A. J. de; FUGITA, E.; MORAES, M. R. de; NEVES, L. C.; VIEITES, R. L.; CHAGAS, E. A.
Afiliação:  UFRR; UFRR; UNESP; UFRR; UNESP; EDVAN ALVES CHAGAS, CPAF-RR.
Título:  Conservação de goiabas Pedro Sato minimamente processadas e irradiadas.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Revista Agro@mbiente On-line, v. 5, n. 1, p. 66-74, jan-abril, 2011.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Psidium guajava L.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/55151/1/Conserv-Goiaba-Agrombiente-v5n1p66-74-2011.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Roraima (CPAF-RR)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RR13354 - 1UPCAP - PPS2011.084S2011.084
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