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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
27/01/2005 |
Data da última atualização: |
30/01/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
AZOUBEL, P. M.; CIPRIANI, D. C.; EL-AOUAR, A. A.; ANTONIO, G. C.; MURR, F. E. X. |
Afiliação: |
PATRICIA MOREIRA AZOULBEL, CPATSA. |
Título: |
Effect of concentration on the physical properties of cashew juice. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Engineering, Barking, v. 66, p. 413-417, 2005. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Thermal conductivity, thermal diffusivity, density and viscosity of cashew juice were measured at 30 oC for soluble solids content ranging from 5.5 to 25 oBrix. Thermal conductivity and diffusivity were determined using a linear hest source probe. Both properties were found to decrease with the increase of soluble solids content, while density and viscosity increased. Empirical models were fitted to the experimental data for each property and the accuracy of those models was checked. |
Palavras-Chave: |
Concentração; Densidade; Propriedade física; Suco de caju. |
Thesagro: |
Caju; Condutividade Térmica; Viscosidade. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATSA/30581/1/OPB1340.pdf
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Marc: |
LEADER 01178naa a2200253 a 4500 001 1154836 005 2017-01-30 008 2005 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aAZOUBEL, P. M. 245 $aEffect of concentration on the physical properties of cashew juice. 260 $c2005 520 $aThermal conductivity, thermal diffusivity, density and viscosity of cashew juice were measured at 30 oC for soluble solids content ranging from 5.5 to 25 oBrix. Thermal conductivity and diffusivity were determined using a linear hest source probe. Both properties were found to decrease with the increase of soluble solids content, while density and viscosity increased. Empirical models were fitted to the experimental data for each property and the accuracy of those models was checked. 650 $aCaju 650 $aCondutividade Térmica 650 $aViscosidade 653 $aConcentração 653 $aDensidade 653 $aPropriedade física 653 $aSuco de caju 700 1 $aCIPRIANI, D. C. 700 1 $aEL-AOUAR, A. A. 700 1 $aANTONIO, G. C. 700 1 $aMURR, F. E. X. 773 $tJournal of Food Engineering, Barking$gv. 66, p. 413-417, 2005.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
14/01/2011 |
Data da última atualização: |
27/01/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
SILVA, F. T.; FARIAS, A. X. de; NASCIMENTO NETO, F. dos; MACHADO, R. L. P. |
Afiliação: |
FERNANDO TEIXEIRA SILVA, CTAA; ANTONIO XAVIER DE FARIAS, CTAA; FENELON DO NASCIMENTO NETO, CTAA; ROBERTO LUIZ PIRES MACHADO, CTAA. |
Título: |
Boas práticas de fabricação em laticínios: principais não conformidades. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Higiene Alimentar, São Paulo, v. 24, n. 180/181, p. 52-58, jan./fev. 2010. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Boas práticas de fabricação. |
Thesagro: |
Contaminação; Leite; Segurança Alimentar. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/26064/1/2010-046.pdf
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Marc: |
LEADER 00602naa a2200193 a 4500 001 1873060 005 2011-01-27 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, F. T. 245 $aBoas práticas de fabricação em laticínios$bprincipais não conformidades. 260 $c2010 650 $aContaminação 650 $aLeite 650 $aSegurança Alimentar 653 $aBoas práticas de fabricação 700 1 $aFARIAS, A. X. de 700 1 $aNASCIMENTO NETO, F. dos 700 1 $aMACHADO, R. L. P. 773 $tHigiene Alimentar, São Paulo$gv. 24, n. 180/181, p. 52-58, jan./fev. 2010.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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