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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Hortaliças; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Rondônia.
Data corrente:  20/04/1994
Data da última atualização:  26/07/2002
Autoria:  PLUCKNETT, D. L.; SMITH, N. J. H.; WILLIAMS, J. T.; ANISHETTY, N. M.
Título:  Gene banks and the world's food.
Ano de publicação:  1987
Fonte/Imprenta:  Princeton: Princeton University, 1987.
Páginas:  247p.
ISBN:  0-691-08438-6
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Gene banks: a global resources; Seeds in due season; Plant collectors and gene banks; Gene banks; Biotechnology and genetic resources; Gene in the bank; gene-bank dividends; Wild species: the wider gene pool; A case study in rice germplasm; Global imperatives.
Palavras-Chave:  Banco; Banco de genes; Colecao; Genetic resource; Plant; Recurso genetico vegetal.
Thesagro:  Arroz; Germoplasma; Oryza Sativa; Planta; Recurso Genético.
Thesaurus Nal:  gene banks.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN2707 - 1ADDLV - --581.15G326b1990.00150
CNPAF19048 - 1ADDLV - --631.523P733g1990.00338
CNPH10558 - 1ADDLV - --631.52P733g1991.928
CPAF-RO11613 - 1ADDLV - --631.523P733g1320
CPAMN28103 - 1ADDLV - PP631.52P733g1989.00122
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  28/10/2016
Data da última atualização:  28/10/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SILVEIRA, A. de S.; PINHEIRO, A. C. T.; FERREIRA, W. P. M.; SILVA, L. J. da; RUFINO, J. L. dos S.; SAKIYAMA, N. S.
Afiliação:  ALICE DE SOUZA SILVEIRA, UFV; ARACY CAMILLA TARDIN PINHEIRO, UFV; WILLIAMS PINTO MARQUES FERREIRA, SAPC; LAÉRCIO JUNIO DA SILVA, UFV; JOSÉ LUIS DOS SANTOS RUFINO, Centro de Excelência do Café Matas de Minas; NEY SUSSUMU SAKIYAMA, UFV.
Título:  Sensory analysis of specialty coffee from different environmental conditions in the region of Matas de Minas, Minas Gerais, Brazil.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Revista Ceres, Viçosa, v.63, n.4, p. 436-443. jul/ago. 2016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Specialty coffees can be differentiated in various ways, including the environmental conditions in which they are produced and the sensory composition of the drink. This study aimed to evaluate the effect of altitude, slope exposure and fruit color on the sensory attributes of cafes of the region of Matas de Minas. Sampling points were georeferenced in four altitude ranges (< 700 m; 700 < x> 825 m, 825 < x < 950 m and > 950 m) of the coffee crop; two fruit colors of var. Catuaí (yellowand red); and two slope exposures (North-facing and South-facing). Coffee fruit at the cherry stage were processed andsubmitted to sensory analysis. The sensory attributes evaluated were overall perception, clean cup, balance, aftertaste, sweetness, acidity , body and flavor, which made up the final score. The scores were examined by ANOVA and means werecompared by the Tukey test (p < 0.05). From the sensory standpoint, coffee fruits of both colors are similar, as well as the cof fees from both slope exposures when these factors were analyzed separately . However , at higher altitudes, Y ellow Catuaí produces coffees with better sensory quality . Similarly , coffees from North-facing slopes, at higher altitudes produce better quality cup. The altitude is the main factor that interferes with coffee quality in the area. All factors together contribute tothe final quality of the beverage produced in the region of Matas de Minas.
Palavras-Chave:  Cor do fruto; Face de exposição; Fruit color; Qualidade de bebida; Quality cup; Slope exposure.
Thesagro:  Altitude; Coffea Arábica.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/149398/1/Sensory-analysis-of-specialty.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1049 - 1UPCAP - DD
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