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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia. |
Data corrente: |
10/10/2008 |
Data da última atualização: |
05/03/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ANGELINI, G. A. R.; SAGGIN JÚNIOR, O. J.; SILVA, E. M. R. da. |
Afiliação: |
Guilherme Augusto Robles Angelini, UFRRJ; Orivaldo José Saggin Júnior, Embrapa Agrobiologia; Eliane Maria Ribeiro da Silva, Embrapa Agrobiologia. |
Título: |
Seleção de fungos micorrízicos arbusculares e ectomicorrízicos para simbioses eficientes com Acacia mangium Willd. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 34, n. 6, suplemento 1, p. 3529-3542, 2013 |
Páginas: |
1 p. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Trabalho apresentado na FERTBIO 2008, Londrina/PR, 15 a 19 de setembro de 2008.
Também em Folder 5271 2008 |
Thesagro: |
Micorriza Vesicular Arbuscular; Simbiose. |
Thesaurus Nal: |
Acacia mangium. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00735naa a2200193 a 4500 001 1630231 005 2015-03-05 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aANGELINI, G. A. R. 245 $aSeleção de fungos micorrízicos arbusculares e ectomicorrízicos para simbioses eficientes com Acacia mangium Willd. 260 $c2013 300 $a1 p. 500 $aTrabalho apresentado na FERTBIO 2008, Londrina/PR, 15 a 19 de setembro de 2008. Também em Folder 5271 2008 650 $aAcacia mangium 650 $aMicorriza Vesicular Arbuscular 650 $aSimbiose 700 1 $aSAGGIN JÚNIOR, O. J. 700 1 $aSILVA, E. M. R. da 773 $tSemina: Ciências Agrárias, Londrina$gv. 34, n. 6, suplemento 1, p. 3529-3542, 2013
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Registro original: |
Embrapa Agrobiologia (CNPAB) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
10/01/2007 |
Data da última atualização: |
18/04/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - A |
Autoria: |
ANDRADE, S. A. C.; BARROS NETO, B. de; NÓBREGA, A. C.; AZOUBEL, P. M. |
Afiliação: |
PATRICIA MOREIRA AZOUBEL, CPATSA. |
Título: |
Evaluation of water and sucrose diffusion coefficients during osmotic dehydration of jenipapo (Genipa americana L.). |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Engineering, Barking, v. 78, p. 551-555, 2007. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The apparent diffusion coefficients for sucrose and water during osmotic dehydration of jenipapos were determined. Long time experiments (up to 60 h) were carried out in order to determine equilibrium concentrations inside jenipapos, whereas short time experiments (up to 4 h) were performed to provide detailed information on kinetics of water loss and solids gain at the beginning of osmotic treatment. According to the result, mass transfer rates for water and solutes, as well as the apparent diffusion coefficients for sucrose showed to be dependent on sucrose concentration in osmotic solution. The immersion time did not have significant effect (p>0.05) over the diffusion coefficients for sucrose and water. |
Palavras-Chave: |
Difusão aparente; Perda de água. |
Thesagro: |
Desidratação Osmótica; Jenipapo; Sacarose. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATSA/34619/1/OPB1344.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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