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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  27/02/2008
Data da última atualização:  16/05/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  PEREIRA, L. F. P.; CAÇÃO, S. M. B.; SILVA, N. V.; DINIZ, L. E. C.; ALVES, G. S. C.; VINECKY, F.; ANDRADE, A. C.; VIEIRA, L. G. E.
Afiliação:  LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, EMBRAPA CAFÉ; SANDRA M. B. CAÇÃO, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; NATHALIA V. SILVA, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; LEANDRO EUGÊNIO CARDAMONE DINIZ, EMBRAPA TABULEIROS COSTEIROS; GABRIEL SÉRGIO COSTA ALVES; FELIPE VINECLY; ALAN CARVALHO ANDRADE, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA; LUIZ GONZAGA E. VIEIRA, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ.
Título:  Construction of a Coffea arabica bacterial artificial chromosome library.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: ENCUENTRO LATINO AMERICANO Y DEL CARIBE DE BIOTECNOLOGIA AGROPECUARIA: REDBIO 2007, 6., 2007, Viña del Mar, Chile. Abstracts and posters? Roma: FAO, 2007.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Cloning; Papping.
Thesagro:  Café.
Thesaurus Nal:  Coffea; genomics.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN29226 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  19/02/2016
Data da última atualização:  15/04/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BONONI, L.; VASCONCELLOS, R. L. F.; TAKETANI, R. G.; VILELA, E. S. D.; MOITINHO, M. A.; MELO, I. S. de.
Afiliação:  L. BONONI, ESALQ/USP; R. L. F. VASCONCELLOS; R. G. TAKETANI, Bolsista FAPESP; E. S. D. VILELA; M. A. MOITINHO, ESALQ/USP; ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA.
Título:  Change in enzymatic activity of microbial communities on the seasonal differences in soils the of biomes caatinga and atlantic forest.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 28., Florianópolis. Anais... Florianópolis: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2015. Ref. 0973-1.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The average global temperature has increased and will continue increasing, with forecast of up to 5.8° C by the end of this century as a result of the increase in the concentration of greenhouse gases in the atmosphere. Due to these increased temperature, some biomes may introduce features of arid and semi-arid environments in the coming years. The patterns of water availability in the soil can select groups of microorganisms with physiological strategies to tolerate these seasonal changes. Nutrient availability for plants becomes limited when the aqueous part of the soil is low in the dry period. On the other hand, in irrigated soils the concentration of nutrients available associated with mineralization increases rapidly. Environmental indicators such as seasonal variations in the enzymatic activity, the abundance of microorganisms and soil physical and chemical characteristics, are useful to measure and analyze the change of the functionality soil microbiota. This work was aimed to study the seasonal changes of enzymatic activity (dehydrogenase, acid phosphatase and alkaline, arylsulfatase, phytase, cellulase, amylase and urease) of microbial communities in soils of Caatinga and Atlantic Forest. The soils were collected in Bertioga-SP, Cananéia-SP, Juazeiro-BA and Petrolina-PE. The samples of soil were sifted and separated into 18 glass bottles of 200 mL containing 50 g of each soil. The bottles were incubated at 28° C varying moisture in 60% and 30% every 14 da... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Arid environments; Seasonality; Soil microbiota.
Thesagro:  Caatinga.
Thesaurus NAL:  Dry environmental conditions; Enzyme activity; Soil microorganisms.
Categoria do assunto:  V Taxonomia de Organismos
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/139543/1/2015RA-018.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA14951 - 1UPCRA - DD2015RA_018
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