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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pantanal. |
Data corrente: |
24/10/2019 |
Data da última atualização: |
28/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
AZEVEDO, P. O. L. de; AMARAL, P. N. C. do; CARPEJANI, G. C.; JUNGES, L.; SANTOS, S. A. |
Afiliação: |
PEDRO OTAVIO LOPES DE AZEVEDO, UEMS; PEDRO NELSON CESAR DO AMARAL, UEMS; GRAZIELA CÁCERES CARPEJANI, UEMS; LUCIANA JUNGES, UEMS; SANDRA APARECIDA SANTOS, CPAP. |
Título: |
Produção de silagem com a utilização de recursos forrageiros nativos. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 29., 2019, Uberaba. Tecnologias que alimentam o mundo: anais eletrônicos. Uberaba: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2019. |
Páginas: |
Não paginado. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Zootec 2019. |
Conteúdo: |
Regions such as the Pantanal are still lacking technologies that optimize the use of native forage resources. With the objective of evaluating two forage resources of the region, capybara grass and bocaiuva in silage production, this study evaluated the fermentation parameters and the bromatological composition of the silage of capybara grass additive with increasing levels of flour of bocaiuva. The experimental design was completely randomized, with five treatments: 0, 3, 6, 9 and 12% inclusion of bocaiuva flour and four replications. The material was chopped, mixed and compacted in experimental silos, stored for 50 days. The addition of bocaiuva flour in capybara silage increased the dry matter content and the fermentative characteristics of the silages (pH and N-NH3). Thus, the flour of bocaiuva can be used as an additive, as it provides improvement in the fermentation parameters and in the qualitative characteristics of the silages. Under the conditions of this study, the addition of 3% of bocaiuva flour in the silage of capybara grass was sufficient for better nutritional quality of the silage. |
Thesagro: |
Bocaiúva; Planta Forrageira; Silagem. |
Thesaurus Nal: |
Acrocomia; Forage grasses; Silage. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/203667/1/Producao-Silagem-2019.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pantanal (CPAP) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Registro |
Volume |
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Registros recuperados : 7 | |
2. | | MACHADO, W. K. R.; BARRIOS, S. C. L.; VALLE, C. B. do; JANK, L.; SANTOS, M. F.; MATEUS, R. G.; AMARAL, P. N. C. DO. Avaliação agronômica de híbridos de Brachiaria spp. pré-selecionados do Programa de Melhoramento da Embrapa Gado de Corte. In: WORKSHOP MELHORAMENTO VEGETAL: CONTRIBUIÇÕES, AVANÇOS E PERSPECTIVAS PARA O CERRADO BRASILEIRO, 2., 2016. Anais... Campo Grande, MS: SBMP, 2016.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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3. | | ALVES, F. V.; COSTA, G. F. da; MASTELARO, A. P.; AMARAL, P. N. C. do; ALVES, G. F.; LAURA, V. A.; ALMEIDA, R. G. de. Influência do sombreamento natural no conforto térmico animal em pastagens do Mato Grosso do Sul. Pesquisa Florestal Brasileira, Colombo, v. 39, (nesp), e201902043, 2019. p. 289 Edição especial dos resumos do IUFRO World Congress, 25., 2019, Curitiba.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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4. | | MATEUS, R. G.; BARRIOS, S. C. L.; VALLE, C. B. do; VALERIO, J. R.; TORRES, F. Z. V.; MARTINS, L. B.; AMARAL, P. N. C. do. Genetic parameters and selection of Brachiaria decumbens hybrids for agronomic traits and resistance to spittlebugs. Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 15. n. 4, p. 227-234, oct./dez. 2015.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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5. | | MACHADO, W. K. R.; BARRIOS, S. C. L.; MATEUS, R. G.; VALLE, C. B. do; AMARAL, P. N. C. do; GOMES, L. L.; SANTOS, I. C. dos. Estimativa de parâmetros e correlações genéticas em híbridos de Brachiaria spp. para caracteres agronômicos e nutritivos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 9., 2017, Foz de Iguaçu. Melhoramento de plantas: projetando o futuro: resumos das palestras. p. 617Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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6. | | MATIAS, F. I.; BARRIOS, S. C. L.; BEARARI, L. M.; MEIRELES, K. G. X.; MATEUS, R. G.; AMARAL, P. N. C. do; ALVES, G. F.; VALLE, C. B. do; FRITSCHE-NETO, R. Contribution of Additive and Dominance Effects on Agronomical and Nutritional Traits, and Multivariate Selection on Urochloa spp. Hybrids. Crop Science, v. 58, n. 6, p. 2444-2458, November/December, 2018.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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7. | | MATIAS, F. I.; CANDIDO, A. R.; MACHADO, W. K. R.; AMARAL, P. N. C. do; DIAS, A. M.; VALLE, C. B. do; BARRIOS, S. C. L.; VALERIO, J. R.; TORRES, F. Z. V.; VERZIGNASSI, J. R.; ARRUDA, C. O. C. B. de; GOUVEIA, B. T.; NOBRE, A. A. A. Urochloa spp. multivariate performance: Similarities and divergences among intra- and interspecific populations. Crop Breeding e Genetics, p. 1-13, 2020.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: C - 0 |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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