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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Solos. |
Data corrente: |
14/11/2017 |
Data da última atualização: |
21/09/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BIANCHI, S. R.; AMARAL, C. D. B. do; SILVA, C. S. da; NOGUEIRA, A. R. de A. |
Afiliação: |
SILMARA ROSSANA BIANCHI, CNPS; Clarice Dias Britto do Amaral, UFPR; Caroline Santos da Silva, UFSCar; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE. |
Título: |
Determination of selenium in bovine semen by ICP-MS using formic acid for sample preparation. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of the Brazilian Chemical Society, v. 28, n. 12, p. 2357-2364, 2017. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.21577/0103-5053.20170089 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Determination of Se by inductively coupled plasma mass spectrometry (ICP-MS) can be difficult due to spectral interferences; however, these interferences can be eliminated by using collision-reaction interface (CRI) technology. A simple and fast procedure for determination of total Se concentration in bovine semen by ICP-MS after sample solubilization with diluted formic acid is here proposed. Formic acid caused an increase of up to 50% in selenium net signals and the maximum gain was obtained at 10% v v-1 formic acid solution. The optimized nebulizer gas flow rates were 1.05 and 0.95 L min-1, and radio frequency applied power were 1.3 and 1.4 kW without and with CRI, respectively. Microwave-assisted acid digestion was also implemented in the preparation of semen sample for comparison of results. No statistical differences between these sample preparation strategies at 95% confidence level (t-test) were observed for 76Se+ , 77Se+ , 78Se+ and 82Se+ without using CRI and 82Se+ with CRI. |
Palavras-Chave: |
Bovine semen; Cattle fertility. |
Thesaurus Nal: |
selenium. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/226231/1/Determination-of-selenium-in-bovine-semen-2017.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/166686/1/JBCSsemen2017.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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Registros recuperados : 257 | |
4. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BIASOTO, A. C. T.; NUNES, G. da S.; DAMASCENO, J. C.; LEAO, P. C. de S. Avaliação sensorial de genótipos de uvas de mesa apirênicas cultivados em região de clima Tropical. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 26., 2019, Juazeiro, BA/Petrolina, PE. Fruticultura de precisão: desafios e oportunidades - anais. Petrolina: Embrapa Semiárido: UNIVASF: SBF, 2019. p. 2491-2494.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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7. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ARAÚJO, A. J. B.; BIASOTO, A. C. T.; NASCIMENTO, R. L.; VANDERLINDE, R.; PEREIRA, G. E. Composição físico-química de vinhos tropicais elaborados no Nordeste do Brasil. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 9. 2011, Campinas. Ciência de alimentos e qualidade de vida: saúde, meio ambiente e sustentabilidade: resumos. Campinas: UNICAMP, FEA: SLACA, 2011. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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15. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | DUTRA, M. da C. P.; LIMA, M.; ARAUJO, A. J. de B.; BIASOTO, A. C. T. Impact of different types of pectinase enzymes on the nutraceutical quality and shelf life of the grape juice. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2., 2022; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS: PERSONAL NUTRITION, AGEING AND FOOD SCIENCE, 3., 2022, Campinas. Proceedings? Campinas: Unicamp, 2022. v. 2, nº 155271.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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17. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | PEREIRA, G. E.; SILVA, G. A. da; BIASOTO, A. C. T.; GUERRA, C. C. Boas práticas de elaboração. In: PEREIRA, G. E.; HOFFMANN, A.; GARRIDO, L. da R.; SILVEIRA, S. V. da (Ed.). Cuidados com a matéria-prima, processos de elaboração, controle da contaminação e de perigos em vinhos e sucos. Brasília, DF: SEBRAE; Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho: IBRAVIN, 2011. p. 15-28. (Boas Práticas Agrícolas - BPA; Uva para processamento, 7). Programa de Desenvolvimento da Cadeia Produtiva de Vinhos, Espumantes e Suco de Uva - PAS.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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19. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | TORRES, A. P.; OLIVEIRA, J. B. de; BERRON, L.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E. Potencial enológico de vinhos de uma região de altitude do Nordeste brasileiro. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 11.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 7., 2013, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2013. p. 52.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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