|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
03/02/1993 |
Data da última atualização: |
22/07/2020 |
Autoria: |
ALVES, S. de M. |
Afiliação: |
SERGIO DE MELLO ALVES, CPATU. |
Título: |
Studies on the volatile constituents of certain Amazonian fruits. |
Ano de publicação: |
1978 |
Fonte/Imprenta: |
Davis: University of California, 1978. |
Páginas: |
76 p. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
M.Sc. Thesis. |
Conteúdo: |
The volatile constituents of bacuri, cupuacu, muruci and tapereba were isolated by steam distillation-extraction of pulp or juice of the canned fruits. Essences were subjected to gas chromatographic analysis in high resolution wall-coated open tubular glass capillary column; identification of the volatile constituents was based on mass spectral analysis, and gas chromatographic retentions in linear temperature programmed runs. Considered individually, nome of the compounds identified duplicates the aroma of any of these fruits. The results observed indicate that the typical aroma for each individual fruit is due not to one compound, but is probably the result of an integrated response to a wide spectrum of compounds. |
Palavras-Chave: |
Aromas; Brasil; Comportamento aromatico; Composição volatil; Constituintes volateis; Constituintes voláveis; Fruit; Frutas tropicais; Muruci; Região tropical; Taperebá; Tepereba; Theobroma grandiflora; Volatile composition. |
Thesagro: |
Bacuri; Clima Tropical; Cupuaçu; Fruta; Fruta Tropical; Industrialização; Murici; Platonia Insignis; Química; Recurso Econômico; Spondias Lutea. |
Thesaurus Nal: |
Amazonia; aromatic compounds; Byrsonima crassifolia. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01937nam a2200469 a 4500 001 1401803 005 2020-07-22 008 1978 bl uuuu m 00u1 u #d 100 1 $aALVES, S. de M. 245 $aStudies on the volatile constituents of certain Amazonian fruits. 260 $aDavis: University of California$c1978 300 $a76 p. 500 $aM.Sc. Thesis. 520 $aThe volatile constituents of bacuri, cupuacu, muruci and tapereba were isolated by steam distillation-extraction of pulp or juice of the canned fruits. Essences were subjected to gas chromatographic analysis in high resolution wall-coated open tubular glass capillary column; identification of the volatile constituents was based on mass spectral analysis, and gas chromatographic retentions in linear temperature programmed runs. Considered individually, nome of the compounds identified duplicates the aroma of any of these fruits. The results observed indicate that the typical aroma for each individual fruit is due not to one compound, but is probably the result of an integrated response to a wide spectrum of compounds. 650 $aAmazonia 650 $aaromatic compounds 650 $aByrsonima crassifolia 650 $aBacuri 650 $aClima Tropical 650 $aCupuaçu 650 $aFruta 650 $aFruta Tropical 650 $aIndustrialização 650 $aMurici 650 $aPlatonia Insignis 650 $aQuímica 650 $aRecurso Econômico 650 $aSpondias Lutea 653 $aAromas 653 $aBrasil 653 $aComportamento aromatico 653 $aComposição volatil 653 $aConstituintes volateis 653 $aConstituintes voláveis 653 $aFruit 653 $aFrutas tropicais 653 $aMuruci 653 $aRegião tropical 653 $aTaperebá 653 $aTepereba 653 $aTheobroma grandiflora 653 $aVolatile composition
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Para informações adicionais entre em contato com cenargen.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
15/08/1997 |
Data da última atualização: |
15/08/1997 |
Autoria: |
SILVA; C. M. da; ROCHA, T. L.; MARCELINO, L. H.; SOARES, F. X. S.; GANDER, E.; SAMPAIO, M. J. A. M.; CASTRO, L. A. B. de; NESHICH, G. |
Afiliação: |
EMBRAPA-CENARGEN. |
Título: |
Brazil nut 2s storage albumin isoform purification and circular dichroism assisted secondary structure confirmation. |
Ano de publicação: |
1990 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON CRYSTALLOGRAPHY AND MOLECULAR BIOLOGY, 1990, Guaruja, SP. Abstracts. [S.l.]: Institute of Advanced Studies, Sao Carlos: Universidade Federal de Sao Carlos, 1990. PS1-04. |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Albumin; Brazil nut; Castanha do Brasil. |
Thesagro: |
Albumina; Bertholletia Excelsa. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00896nam a2200253 a 4500 001 1171610 005 1997-08-15 008 1990 bl uuuu u01u1 u #d 100 1 $aSILVA 245 $aBrazil nut 2s storage albumin isoform purification and circular dichroism assisted secondary structure confirmation. 260 $aIn: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON CRYSTALLOGRAPHY AND MOLECULAR BIOLOGY, 1990, Guaruja, SP. Abstracts. [S.l.]: Institute of Advanced Studies, Sao Carlos: Universidade Federal de Sao Carlos, 1990. PS1-04.$c1990 650 $aAlbumina 650 $aBertholletia Excelsa 653 $aAlbumin 653 $aBrazil nut 653 $aCastanha do Brasil 700 1 $aC. M. da 700 1 $aROCHA, T. L. 700 1 $aMARCELINO, L. H. 700 1 $aSOARES, F. X. S. 700 1 $aGANDER, E. 700 1 $aSAMPAIO, M. J. A. M. 700 1 $aCASTRO, L. A. B. de 700 1 $aNESHICH, G.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|