Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia.
Data corrente:  03/02/1993
Data da última atualização:  22/07/2020
Autoria:  ALVES, S. de M.
Afiliação:  SERGIO DE MELLO ALVES, CPATU.
Título:  Studies on the volatile constituents of certain Amazonian fruits.
Ano de publicação:  1978
Fonte/Imprenta:  Davis: University of California, 1978.
Páginas:  76 p.
Idioma:  Inglês
Notas:  M.Sc. Thesis.
Conteúdo:  The volatile constituents of bacuri, cupuacu, muruci and tapereba were isolated by steam distillation-extraction of pulp or juice of the canned fruits. Essences were subjected to gas chromatographic analysis in high resolution wall-coated open tubular glass capillary column; identification of the volatile constituents was based on mass spectral analysis, and gas chromatographic retentions in linear temperature programmed runs. Considered individually, nome of the compounds identified duplicates the aroma of any of these fruits. The results observed indicate that the typical aroma for each individual fruit is due not to one compound, but is probably the result of an integrated response to a wide spectrum of compounds.
Palavras-Chave:  Aromas; Brasil; Comportamento aromatico; Composição volatil; Constituintes volateis; Constituintes voláveis; Fruit; Frutas tropicais; Muruci; Região tropical; Taperebá; Tepereba; Theobroma grandiflora; Volatile composition.
Thesagro:  Bacuri; Clima Tropical; Cupuaçu; Fruta; Fruta Tropical; Industrialização; Murici; Platonia Insignis; Química; Recurso Econômico; Spondias Lutea.
Thesaurus Nal:  Amazonia; aromatic compounds; Byrsonima crassifolia.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RO8337 - 1ADDTS - --T-61/78 ALV61/78
CPAMN7685 - 1ADDTS - --BAC 062BAC 062
CPATU31009 - 1UPCTS - PP1978/001ALV1978/001
CTAA1314 - 1ADDTS - --00051993.00005
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Para informações adicionais entre em contato com cenargen.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  15/08/1997
Data da última atualização:  15/08/1997
Autoria:  SILVA; C. M. da; ROCHA, T. L.; MARCELINO, L. H.; SOARES, F. X. S.; GANDER, E.; SAMPAIO, M. J. A. M.; CASTRO, L. A. B. de; NESHICH, G.
Afiliação:  EMBRAPA-CENARGEN.
Título:  Brazil nut 2s storage albumin isoform purification and circular dichroism assisted secondary structure confirmation.
Ano de publicação:  1990
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON CRYSTALLOGRAPHY AND MOLECULAR BIOLOGY, 1990, Guaruja, SP. Abstracts. [S.l.]: Institute of Advanced Studies, Sao Carlos: Universidade Federal de Sao Carlos, 1990. PS1-04.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Albumin; Brazil nut; Castanha do Brasil.
Thesagro:  Albumina; Bertholletia Excelsa.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN10521 - 1UPCPC - --574.88I61a4484
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional