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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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61.Imagem marcado/desmarcadoREIS, V. M.; PEREIRA, W.; SCHULTZ, N.; ALVES, G. C.; GIORI, F; CABALLERO, S. S. U.; BALDANI, J. I. Development of bacterial inoculants for application on sugarcane and maize. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON BIOLOGICAL NITROGEN WITH NON-LEGUMES, 12.; INTERNATIONAL INCT SYMPOSIUM ON NITROGEN BIOLOGICAL FIXATION, 2., 03 a 8 de outubro, 2010, Búzios, RJ. Book of abstracts... Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2010. SV.02

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62.Imagem marcado/desmarcadoLOPEZ, B. D. O.; MACHADO, D. de O.; BREDA, F. A. da F.; ALVES, G. C. A.; REIS, V. M. Efeito de duas classes de solo sem correção de acidez no estabelecimento da estirpe BR 11417. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 31.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 15.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 13.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 10., 2014, Araxá. Fertilidade e biologia do solo: integração e tecnologias para todos: anais. Araxá: Núcleo Regional Leste da Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2014. FertBio 2014.

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63.Imagem marcado/desmarcadoNETA, L. C. P; ALVES, G. C.; MOREIRA, L. L. Q.; GIORI, F. G.; REIS, V. M. Efeito da inoculção na variedade BRS 296 de trigo e a estirpe SP 245 de azospirillum brasilense. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 33., 2011, Uberlândia. Solos nos biomas brasileiros: sustentabilidade e mudanças climáticas: anais. [Uberlândia]: SBCS: UFU, ICIAG, 2011.

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64.Imagem marcado/desmarcadoGALISA, P. S.; ALVES, G. C.; MACEDO, A. V. M.; VIDAL, M. S.; BALDANI, J. I.; SIMÕES-ARAÚJO, J. L. Efeito do extrato cana-de-açúcar e diferentes fontes de carbono no perfil de expressão gênica de Gluconacetobacter diazotrophicus. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 54., 2008, Salvador. Anais... Salvador: SBG, 2008. p. 118. Parceria: UFRJ; UFRRJ.

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65.Imagem marcado/desmarcadoALVES, G. C.; PEDROZA, I. C.; FERNANDES, V. H.; SOARES, L. H. DE B.; REIS, V. M. Medium optimization for biomass production of the plant growth promoter herbaspirillum Seropedicae BR 11417. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON BIOLOGICAL NITROGEN FIXATION WITH NON-LEGUMES, 13., 2012. Abstracts... Neuherberg: German Research Center for Environmental Health, 2012. 46

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66.Imagem marcado/desmarcadoBREDA. F. A. da F.; SILVA, T. F. R. da; SANTOS, S. G. dos; ALVES, G. C.; REIS, V. M. Modulation of nitrogen metabolism of maize plants inoculated with Azospirillum brasilense and Herbaspirillum seropedicae. Archives of Microbiology, v. 201, n. 4, p. 547-558, 2019.

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67.Imagem marcado/desmarcadoARAGÃO, A. R. de; XAVIER, J. F.; RIBEIRO, F. da S.; ALVES, G. C.; REIS, V. M. Modificação da arquitetura radicular de cana de açúcar pela inoculação de cinco estirpes de bactérias diazotróficas. In: SEMANA CIENTÍFICA JOHANNA DÖBEREINER, 17., 2017, Seropédica. Ciência e inovação transformando a sociedade. Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2017.

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68.Imagem marcado/desmarcadoALMEIDA, M. C. de; SILVA, T. F. R. da; GOMES, L. B. E.; ALVES, G. C.; REIS, V. M. Modificações radiculares advindas da inoculação da estirpe SP 245 de Azospirillum brasilense em sete genótipos de Brachiaria. In: SEMANA CIENTÍFICA JOHANNA DÖBEREINER, 17., 2017, Seropédica. Ciência e inovação transformando a sociedade. Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2017.

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69.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, L. C. S. de; DIAS, A. C.; SILVA, T. F. R. da; ALVES, G. C.; REIS, V. M. Modificações nos teores de nitrato e amônio em solução nutritiva para crescimento de milho. In: SEMANA CIENTÍFICA JOHANNA DÖBEREINER, 19, 2019, Seropédica, RJ. Bioeconomia, diversidade e riqueza para o desenvolvimento sustentável. Caderno de resumos... Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2019.

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70.Imagem marcado/desmarcadoGUIMARÃES, N. de F.; RUSSO, S. H. de C. R.; STINGHEL, L. D.; ALVES, G. C.; REIS, V. M. Influência de inoculante múltiplo a base de bactérias diazotróficas em parâmetros radiculares de dois genótipos de cana-de-açúcar. In: SEMANA CIENTÍFICA JOHANNA DÖBEREINER, 17., 2017, Seropédica. Ciência e inovação transformando a sociedade. Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2017.

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71.Imagem marcado/desmarcadoBOIÇA JUNIOR, A. L.; JESUS, F. G. DE; JANINI, J. C.; SILVA, A. G. DA; ALVES, G. C. S. Resistência de variedades de algodão ao curuquerê do algodoeiro Alabama Argillacea Hubner (Lepidoptera: noctuidae). Revista Ceres, v. 59, n. 1, p. 48-55, jan./fev., 2012.

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72.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, W. D.; SILVA, T. F. R. da; ALMEIDA, L. C. H.; ALVES, G. C.; REIS, V. M. Sobrevivência de bactéria diazotrófica em diferentes substratos para produção de mudas de cana-de-açúcar. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 32.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 16.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 14.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 11., FERTBIO 2016. Goiânia. Rumo aos novos desafios: anais. Goiânia: UFG, 2016.

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73.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, J. R. de; ALVES, G. C.; SAGGIN JÚNIOR, O. J.; SILVA, E. M. R. da; RESENDE, L. V. Uso do software Siarcs para avaliação do crescimento de abacaxi inoculados com fungos micorrízicos arbusculares. Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2003. 2 p. Trabalho apresentado no XXIX Congresso Brasileiro de Ciência do Solo, Ribeirão Preto.

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74.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, J. R. de; ALVES, G. C.; SAGGIN JUNIOR, O. J.; SILVA, E. M. R.; RESENDE, L. V. Uso do software siarcs para avaliação do crescimento de abacaxi inoculados com fungos micorrízicos arbusculares. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 29., 2003, Ribeirão Preto. Resumos... Botucatu: SBCS, 2003. 6 p.

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75.Imagem marcado/desmarcadoALVES, G. C.; SANTOS, C. L. R. dos; ZILLI, J. E.; REIS JUNIOR, F. B. dos; MARRIEL, I. E.; URQUIAGA, S.; BODDEY, R. M.; REIS, V. M. Agronomic evaluation of Herbaspirillum seropedicae as inoculant that improves maize yields in Brazil. In: SYMPOSIUM ON BIOLOGICAL NITROGEN FIXATION, 16.; LATINAMERICAN WORKSHOP OF PGPR, 4.; RELARE, 19., 2018, Foz do Iguaçu. Book of abstract....Foz do Iguaçu: Embrapa, 2018. p. 76 ASession 6, Poster VI.25

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76.Imagem marcado/desmarcadoARAGÃO, A. R. de; SILVA, T. F. R. da; SOUZA, W. D. de; BREDA, F. A. da F.; ALVES, G. C.; REIS, V. M. Alterações radiculares em plântulas de milho inoculadas com bactérias diazotróficas. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 32.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 16.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 14.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 11., FERTBIO 2016. Goiânia. Rumo aos novos desafios: anais. Goiânia: UFG, 2016.

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77.Imagem marcado/desmarcadoALVES, G. C.; GALISA, P. de S.; MACEDO, A. V. de M.; SANTOS, C. L. R. dos; VIDAL, M. S.; SIMÕES-ARAÚJO, J. L.; REIS, V. M. Genes expressos em dois genótipos de milho inoculados com Herbaspirillum seropedicae estirpe BR 11417. Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2008. 1 p. Parceria: UFRRJ. Trabalho apresentado na 26ª REGEM - Reunião de Genética de Microrganismos - Salvador/BA, 15 a 16 de setembro de 2008.

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78.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, L. L. G. G. da; ALVES, G. C.; RIBEIRO, J. R. A.; URQUIAGA, S.; SOUTO, S. M.; FIGUEIREDO, M. V. B.; BURITY, H. A. Fixação biológica de nitrogênio em pastagens com diferentes intensidades de corte. Archivos de Zootecnia, v. 59, n. 225, p. 21-340, 2010.

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79.Imagem marcado/desmarcadoGUIMARÃES, N. F.; FERREIRA, N. S.; LOUREIRO, D. P.; ARAGÃO, A. R.; ALVES, G. C.; VIDAL, M. S.; ROUWS, L. F. M.; REIS, V. M. Growth of micropropagated sugarcane seedlings inoculated with fi fteen strains of diazotrophic bacteria; In: SYMPOSIUM ON BIOLOGICAL NITROGEN FIXATION, 16.; LATINAMERICAN WORKSHOP OF PGPR, 4.; RELARE, 19., 2018, Foz do Iguaçu. Book of abstract....Foz do Iguaçu: Embrapa, 2018. p. 74 Session 6, Poster VI.21

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80.Imagem marcado/desmarcadoBREDA, F. A. da F.; ALVES. G. C.; LOPES, B. D. O.; ARAGÃO, A. R. de; ARAUJO, A. P.; REIS, V. M. Inoculation of diazotrophic bacteria modifies the growth rate and grain yield of maize at different levels of nitrogen supply. Archives of Agronomy and Soil Science,

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Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  28/10/2016
Data da última atualização:  10/03/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  FERREIRA, W. P. M.; QUEIROZ, D. M.; SILVAC, S. A.; TOMAZ, R. S.; CORRÊA, P. C.
Afiliação:  WILLIAMS PINTO MARQUES FERREIRA, SAPC; DANIEL M. QUEIROZ, UFV; SAMUEL A. SILVAC, UFES; RAFAEL SIMÕES TOMAZ, FCAT; PAULO C. CORRÊA, UFV.
Título:  Effects of the orientation of the mountainside, altitude and varieties on the quality of the coffee beverage from the "Matas de Minas" region, brazilian Southeast.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  American Journal of Plant Sciences, n.7, p. 1291-1303,
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Based upon qualitative parameters experiments, this study aims to investigate how the elements of the environment, where the coffee is produced, contribute to the final quality of the product. For the analyses, it was used approximately one kilogram of coffee cherry samples collected in 14municipalities previously chosen on the East side of the Minas Gerais State, Brazil. The coffee cherry samples were collected and analyzed for each of the two varieties in four levels of altitude for each exposure side of the mountain in relation to the Sun. The quality of the coffee was evaluated through the analysis of its physical characteristics and sensory analysis, popularly known as "Test of drink or Cupping" carried out by three tasters that belonging to the group of Q -Graders, according to the rules of national and international competitions of the Brazilian Association of Special Coffees (BSCA). Were performed analysis by means descriptive statistics, analysis of variance and multivariate analysis, all of them aiming to study the individual sensor y characteristics of quality of the coffee beverage from the ?Matas de Minas? region. Path coefficient analysis also was carried out for the partition of the phenotypic correlation coefficients into measures of direct and indirect effects, in order to determine the individual sensory characteristics that playeda major role in the beverage final score. The results demonstrat e that it is not possible to concl usively establish the differ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Coffee Cherry; Mountain Coffee; Top Quality Coffee.
Thesagro:  Altitude.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/149405/1/Effects-of-the-orientation.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1051 - 1UPCAP - DD
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