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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  06/04/2000
Data da última atualização:  11/09/2014
Autoria:  ALVES, A. A. C.; SETTER, T. L.
Afiliação:  EMBRAPA, Cassava and Fruit Crops Unit, Caixa Cruz das Almas Bahia, Brazil, Dep. of Soil, Crop and Atmospheric Sciences, Cornell University, Bradfied Hall, Ithaca, Contribution form the Dep. of soil, Crop ...
Título:  Response of cassava to water deficit: leaf area growth and abscisic acid.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  Crop Science, v.40, n.1, p.131-137, 2000.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Cassava (Manihot esculenta Crantz) responds to decreases in water status by pronounced stomatal closure and decreased leaf area growth. Many water deficit responses are thought to be regulated by abscisic acid (ABA). To evaluate the extent to which ABA accumulated in a temporal pattern related to water deficit and leaf area growth, five cassava genotypes were grown in greenhouse conditions and subjected to water deficit and recovery treatments during the vegetaitve-growth stage. Young and nature leaves were sampled for analysis of area growth and ABA. Under water deficit, leaves from all genotypes rapidly accumulated large amounts of ABA in both mature and young leaves. Correspondingly, young leaves halted leaf expansion growth and tranpiration rate decreased.
Thesaurus Nal:  cassava.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF17777 - 1ADDSP - --S11826S11826
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  13/11/2002
Data da última atualização:  14/11/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MORAIS, P. L. D. de; ASSIS, J. S. de.
Afiliação:  PATRÍCIA LÍGIA DANTAS DE MORAIS; JOSTON SIMAO DE ASSIS, CPATSA.
Título:  Maturity stage and storage temperature on the conservation of mango cv. Tommy Atkins.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL MANGO SYMPOSIUM, 7., 2002, Recife. Program and abstracts... Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical; Planaltina: Embrapa Cerrados; Cruz da Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura; Teresina: Embrapa Meio-Norte; Petrolina: Embrapa Semi-Árido; Recife: IPA, 2002.
Páginas:  p. 312.
Série:  (Embrapa Agroindústria Tropical. Documentos, 46)
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The research was carried out with the objective of studying the influence of the maturity stage and storage temperature on the conservation of mango (Mangifera indica L.) cv. Tommy Atkins at Petrolina, Pemambuco State, Brazil.
Palavras-Chave:  Conservação de manga.
Thesagro:  Armazenamento; Conservação; Manga; Maturação.
Thesaurus NAL:  Mangoes; Storage.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/150760/1/Manga-MATURITY-STAGE-AND-STORAGE-TEMPERATURE-2002.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA25281 - 1UPCRA - PP634.44I61p
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