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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  03/03/2006
Data da última atualização:  03/03/2006
Autoria:  GOMES, C. A. O.; FREIRE JUNIOR, M.; ALVARENGA, A. L. B.; MACHADO, R. L. P.
Título:  Batata frita.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2005.
Páginas:  38 p.
Série:  (Coleção agroindústria familiar).
ISBN:  85-7383-290-8
Idioma:  Português
Conteúdo:  Definição do produto; Etapas do processo de produção; Recepção e pesagem; Lavagem; Descascamento; Seleção e tratamento final; Corte; Centrifugação; Fritura; Desengorduramento; Salga; Acondicionamento e embalagem; Equipamentos e utensílios; Planta baixa da agroindústria; Higienização do ambiente, de equipamentos e de utensílios; Boas práticas de fabricação (BPF); Instalações; Pessoal; Procedimentos; Controle de pragas; Registros e controle.
Palavras-Chave:  BPL; Fabricação; Práticas de fabricação.
Thesagro:  Batata Frita; Processamento.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA9517 - 1EMBFL - --664.805G633b2006.00003
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia; Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  24/07/2014
Data da última atualização:  26/08/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  LESSA, A. C. R.; MADARI, B. E.; PAREDES, D. S.; BODDEY, R. M.; URQUIAGA, S.; JANTALIA, C. P.; ALVES, B. J. R.
Afiliação:  ANA CAROLINA DA ROCHA LESSA, UFRRJ; BEATA EMOKE MADARI, CNPAF; DEBORA S. PAREDES, UFRRJ; ROBERT MICHAEL BODDEY, CNPAB; SEGUNDO SACRAMENTO U CABALLERO, CNPAB; CLAUDIA POZZI JANTALIA, CNPAB; BRUNO JOSE RODRIGUES ALVES, CNPAB.
Título:  Bovine urine and dung deposited on Brazilian savannah pastures contribute differently to direct and indirect soil nitrous oxide emissions.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Agriculture, Ecosystems and Environment, Amsterdam, v. 190, p. 104-111, June 2014.
ISSN:  0167-8809
DOI:  http://dx.doi.org/10.1016/j.agee.2014.01.010
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Cattle ranching is one of the most important agricultural activities in Brazil. The impact of livestock onsoil N2O emissions in Brazil has only been assessed using a Tier 1 approach of the IPCC guidelines, as thereare no data available from field studies. Apart from the need for accumulating data for the developmentof proper direct N2O emission factors, we tested for possible differences between urine and dung as N2Osources and the difference in emissions between the dry and wet season. An area of Brachiaria brizantha atthe Embrapa Rice and Bean Centre in the Cerrado (central savannah) region (Goiás state) was subdividedinto plots where fresh cattle urine and dung were monitored for three consecutive periods (two in therainy and one in the dry season) for N losses, principally N2O emissions and NH3volatilization.15N-labelled urine N was used in the first monitoring period for an N balance study which indicated thatdenitrification and NH3volatilization were the most important processes for N loss. Percentages of N lostas N2O and as volatilized NH3were greater for urine than for dung. In addition, N losses as N2O in therainy season were much greater than during the dry season. Representing the Cerrado region and theextensive pasture systems common in this region, direct emission 0.007 g N2O?N g−1(0.7%) excreta N,well below the EF3PRPof 0.020 g N g−1(2%) used by IPCC for cattle N in excreta. The fraction of excreta Nlost as NH3of ∼15% was in line with the IPCC... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Catlle; Cattle excreta; Greenhouse gas; N bbalance.
Thesagro:  Bovino; Cerrado; Esterco de gado; Função fisiológica; Micção; Óxido; Urina.
Thesaurus NAL:  Cattle manure; Excreta; Greenhouse gas emissions; Nitrogen balance.
Categoria do assunto:  --
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB39544 - 1UPCAP - PP2014.000222014.00022
CNPAF32860 - 1UPCAP - PP2014.0512014.051
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