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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
20/08/2015 |
Data da última atualização: |
31/05/2017 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
ALMEIDA, R. G. de; RAMOS, A. K. B.; ZIMMER, A. H.; MACHADO, L. A. Z.; KICHEL, A. N.; GONTIJO NETO, M. M.; BORGHI, E.; PEDREIRA, B. C. e; PACIULLO, D. S. C.; MACEDO, M. C. M.; EUCLIDES, V. P. B.; DIAS FILHO, M. B.; QUEIROZ, H. P. de. |
Afiliação: |
ROBERTO GIOLO DE ALMEIDA, CNPGC; ALLAN KARDEC BRAGA RAMOS, CPAC; ADEMIR HUGO ZIMMER, CNPGC; LUIS ARMANDO ZAGO MACHADO, CPAO; ARMINDO NEIVO KICHEL, CNPGC; MIGUEL MARQUES GONTIJO NETO, CNPMS; EMERSON BORGHI, CNPASA; BRUNO CARNEIRO E PEDREIRA, CPAMT; DOMINGOS SAVIO CAMPOS PACIULLO, CNPGL; MANUEL CLAUDIO MOTTA MACEDO, CNPGC; VALERIA PACHECO BATISTA EUCLIDES, CNPGC; MOACYR BERNARDINO DIAS FILHO, CPATU; HAROLDO PIRES DE QUEIROZ, CNPGC. |
Título: |
Desempenho das forrageiras tropicais em sistema de integração lavoura-pecuária e de integração lavoura--pecuária-floresta. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: CORDEIRO, L. A. M.; VILELA, L.; KLUTHCOUSKI, J.; MARCHÃO, R. L. (Ed.). Integração lavoura-pecuária-floresta: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa, 2015. |
Páginas: |
p. 202 -223 |
Série: |
(Coleção 500 perguntas, 500 respostas). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Forrageiras tropicais; ILPF; Sistema de integração lavoura pecuária. |
Thesagro: |
Planta forrageira. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/129317/1/90000033-ebook-pdf.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/128295/1/Desempenho-forrageiras.pdf
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Marc: |
LEADER 01180naa a2200325 a 4500 001 2023595 005 2017-05-31 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aALMEIDA, R. G. de 245 $aDesempenho das forrageiras tropicais em sistema de integração lavoura-pecuária e de integração lavoura--pecuária-floresta.$h[electronic resource] 260 $c2015 300 $ap. 202 -223 490 $a(Coleção 500 perguntas, 500 respostas). 650 $aPlanta forrageira 653 $aForrageiras tropicais 653 $aILPF 653 $aSistema de integração lavoura pecuária 700 1 $aRAMOS, A. K. B. 700 1 $aZIMMER, A. H. 700 1 $aMACHADO, L. A. Z. 700 1 $aKICHEL, A. N. 700 1 $aGONTIJO NETO, M. M. 700 1 $aBORGHI, E. 700 1 $aPEDREIRA, B. C. e 700 1 $aPACIULLO, D. S. C. 700 1 $aMACEDO, M. C. M. 700 1 $aEUCLIDES, V. P. B. 700 1 $aDIAS FILHO, M. B. 700 1 $aQUEIROZ, H. P. de 773 $tIn: CORDEIRO, L. A. M.; VILELA, L.; KLUTHCOUSKI, J.; MARCHÃO, R. L. (Ed.). Integração lavoura-pecuária-floresta: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa, 2015.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
24/09/2018 |
Data da última atualização: |
24/09/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
BACILA, D. M.; CUNHA JUNIOR, A.; WEBER, I. F.; SCHEUERMANN, G. N.; COLDEBELLA, A.; CARON, L.; MOLOGNONI, L.; DAGUER, H.; MAFRA, L. I.; FEDDERN, V. |
Afiliação: |
DANNIELE MIRANDA BACILA, UFPR; ANILDO CUNHA JUNIOR, CNPSA; INDIANARA FABÍOLA WEBER, UNC/Concórdia; GERSON NEUDI SCHEUERMANN, CNPSA; ARLEI COLDEBELLA, CNPSA; LUIZINHO CARON, CNPSA; LUCIANO MOLOGNONI, LANAGRO/RS; HEITOR DAGUER, LANAGRO/RS; LUCIANA IGARASHI MAFRA, UFPR; VIVIAN FEDDERN, CNPSA. |
Título: |
Degradation of 4,4-Dinitrocarbanilide in chicken breast by thermal processing. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Agricultural and Food Chemistry, v. 66, p. 8391-8397, 2018. |
DOI: |
10.1021/acs.jafc.8b02370 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
ABSTRACT: Nicarbazin is one of the major anticoccidials used in broiler feeds. The compound 4,4′-dinitrocarbanilide (DNC) is the marker residue of concern left from nicarbazin in chicken meat. The effect of thermal processing on DNC content accumulated in chicken breast was assessed, and samples were analyzed by liquid chromatography-tandem mass spectrometry. Five conventional cooking methods were evaluated: boiling, grilling, microwaving, frying, and roasting. To ensure DNC in meat, broilers were fed nicarbazin without withdrawal period. All heating methods surpassed the 70 °C end point core temperature in chicken breast. Maximum DNC degradation was reached at 10 min for boiling, at 30 min for grilling, and at 2 min for microwaving, and no further reduction was observed for longer thermal processing time. Boiling was more efficient in reducing DNC (69%). Grilling, microwaving, and frying achieved on average 55% of degradation. The outcomes reported herein may be considered in decision-making regarding further review of maximum residue limits. |
Palavras-Chave: |
Chicken fillet; Cooking method; Cozimento da carne; DNC degradation; Heating treatment; Nicarbazina; Qualidade da carne. |
Thesagro: |
Contaminação; Frango de Corte; Ração. |
Thesaurus NAL: |
Broiler chickens; Fillet quality; Nicarbazin. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02179naa a2200397 a 4500 001 2096206 005 2018-09-24 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1021/acs.jafc.8b02370$2DOI 100 1 $aBACILA, D. M. 245 $aDegradation of 4,4-Dinitrocarbanilide in chicken breast by thermal processing.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aABSTRACT: Nicarbazin is one of the major anticoccidials used in broiler feeds. The compound 4,4′-dinitrocarbanilide (DNC) is the marker residue of concern left from nicarbazin in chicken meat. The effect of thermal processing on DNC content accumulated in chicken breast was assessed, and samples were analyzed by liquid chromatography-tandem mass spectrometry. Five conventional cooking methods were evaluated: boiling, grilling, microwaving, frying, and roasting. To ensure DNC in meat, broilers were fed nicarbazin without withdrawal period. All heating methods surpassed the 70 °C end point core temperature in chicken breast. Maximum DNC degradation was reached at 10 min for boiling, at 30 min for grilling, and at 2 min for microwaving, and no further reduction was observed for longer thermal processing time. Boiling was more efficient in reducing DNC (69%). Grilling, microwaving, and frying achieved on average 55% of degradation. The outcomes reported herein may be considered in decision-making regarding further review of maximum residue limits. 650 $aBroiler chickens 650 $aFillet quality 650 $aNicarbazin 650 $aContaminação 650 $aFrango de Corte 650 $aRação 653 $aChicken fillet 653 $aCooking method 653 $aCozimento da carne 653 $aDNC degradation 653 $aHeating treatment 653 $aNicarbazina 653 $aQualidade da carne 700 1 $aCUNHA JUNIOR, A. 700 1 $aWEBER, I. F. 700 1 $aSCHEUERMANN, G. N. 700 1 $aCOLDEBELLA, A. 700 1 $aCARON, L. 700 1 $aMOLOGNONI, L. 700 1 $aDAGUER, H. 700 1 $aMAFRA, L. I. 700 1 $aFEDDERN, V. 773 $tJournal of Agricultural and Food Chemistry$gv. 66, p. 8391-8397, 2018.
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