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Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  06/09/2021
Data da última atualização:  06/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SOARES, C. E. V. F.; BERGMANN, J. C.; ALMEIDA, J. R. M. de.
Afiliação:  CARLOS EMANOEL VIEIRA FLORES SOARES, Universidade de Brasília; JESSICA CARVALHO BERGMANN, Bolsista da Embrapa Agroenergia; JOAO RICARDO MOREIRA DE ALMEIDA, CNPAE.
Título:  Variable and dose-dependent response of Saccharomyces and non-Saccharomyces yeasts toward lignocellulosic hydrolysate inhibitors.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Microbiology, v. 52, n. 2, p. 575-586, Jun. 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s42770-021-00489-0
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Lignocellulosic hydrolysates will also contain compounds that inhibit microbial metabolism, such as organic acids, furaldehydes, and phenolic compounds. Understanding the response of yeasts toward such inhibitors is important to the development of different bioprocesses. In this work, the growth capacity of 7 industrial Saccharomyces cerevisiae and 7 non-Saccharomyces yeasts was compared in the presence of 3 different concentrations of furaldehydes (furfural and 5-hydroxymetil-furfural), organic acids (acetic and formic acids), and phenolic compounds (vanillin, syringaldehyde, ferulic, and coumaric acids). Then, Candida tropicalis JA2, Meyerozyma caribbica JA9, Wickerhamomyces anomalus 740, S. cerevisiae JP1, B1.1, and G06 were selected for fermentation in presence of acetic acid, HMF, and vanillin because they proved to be most tolerant to the tested compounds, while Spathaspora sp. JA1 because its xylose consumption rate. The results obtained showed a dose-dependent response of the yeasts toward the eight different inhibitors. Among the compared yeasts, S. cerevisiae strains presented higher tolerance than non-Saccharomyces, 3 of them with the highest tolerance among all. Regarding the non-Saccharomyces yeasts, C. tropicalis JA2 and W. anomalus 740 appeared as the most tolerant, whereas Spathaspora strains appeared very sensitive to the different compounds.
Thesaurus Nal:  Fermentation; Hydrolysates; Lignocellulose; Organic acids and salts; Vanillin; Yeasts.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
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Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAE3935 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  05/01/2001
Data da última atualização:  07/06/2017
Autoria:  EMBRAPA. Centro Nacional de Pesquisa de Algodão (Campina Grande,PB).
Título:  BRS 196 (CNPA G4): nova cultivar de gergelim e seu sistema de cultivo.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  Campina Grande, 2000.
Páginas:  não paginado
Idioma:  Português
Conteúdo:  Origem; Descrição da cultivar; Reação as doenças; Area de adaptação da cultivar; Análise comparativa; Áreas aptas ao plantio; Preparo do sol; Adubação; Época de plantio; Plantio; Espaçamento; Desbaste; Controle de ervas daninha; Pragas; Principais Doenças; Colheitas;
Palavras-Chave:  Brasil; Campina Grande; Cultivar; Paraíba; Sesame.
Thesagro:  Gergelim; Sesamum Indicum.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPA/14468/1/Folder_BRS_196_CNPA_G4.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPA14468 - 1UMTFD - --CNPA 0075020-00
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