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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  24/09/1993
Data da última atualização:  16/05/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  NEPOMUCENO, A. L.; CASTIGLIONI, V. B. R.; ALMEIDA, A. M. R.; HISSANO, M. R.
Afiliação:  ALEXANDRE LIMA NEPOMUCENO, CNPSO; VANIA BEATRIZ RODRIGUES CASTIGLIONI, CNPSO; ALVARO MANUEL RODRIGUES ALMEIDA, CNPSO.
Título:  Cultura de embrioes imaturos de girassol.
Ano de publicação:  1993
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Fisiologia Vegetal, Sao Carlos, v. 5, n. 1, p. 103, jun. 1993.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo apresentado no IV Congresso Brasileiro de Fisiologia Vegetal, 1993, Fortaleza.
Palavras-Chave:  Brasil; Parana; Sunflower.
Thesagro:  Fisiologia; Girassol; Meio de Cultura; Melhoramento.
Thesaurus Nal:  Brazil; breeding; culture media; physiology.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO1344 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  01/04/2024
Data da última atualização:  23/05/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SANTOS, M. G.; ROSENTHAL, A.; MARTINS, I. B. A.; ALCANTARA, M. DE; LIMA, M. A.; CARVALHO, R. DE A.; DELIZA, R.
Afiliação:  MARIO GONZALES SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO RIO DE JANEIRO; AMAURI ROSENTHAL, CTAA; INAYARA BEATRIZ ARAUJO MARTINS, BOLSITA PDJ - FUNDAÇÃO DE AMPARO À PESQUISA DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO; MARCELA DE ALCANTARA, BOLSITA PDJ - FUNDAÇÃO DE AMPARO À PESQUISA DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO; MARIAH ALMEIDA LIMA, UFRRJ; RAÍSSA DE ASSIS CARVALHO, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO RIO DE JANEIRO; ROSIRES DELIZA, CTAA.
Título:  Exploring the role of the general interest in health on the perceptions of healthy, industrialized, and ultra-processed foods among brazilians.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 181, 113992, 2024.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodres.2024.113992
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Food processing includes operations that transform raw materials into new products, ensuring the preservation and supply of safe food; however, this view is not always understood by consumers who tend to associate any type of processing with something negative and harmful to health. Given this, the objective of this study was to explore the associations of Brazilian consumers in relation to healthy foods, industrialized foods, and ultra- processed foods, as well as to evaluate the role of socio-demographic characteristics and interest in health in these associations. To this end, 512 Brazilians completed a word association task on these three concepts and then answered a questionnaire about interest in health and socio-demographic issues. In general, participants associated “Healthy food” mainly with “Unprocessed products.” Conversely, “Industrialized foods” and “Ultra-processed foods” were associated with “Processed products,” “Negative perceptions,” “Health harm,” and “Industry”. Despite this, it was found that “Industrialized foods” were also perceived positively, mainly due to convenience. Consumer associations were influenced (p ≤ 0.05) both by interest in health and by socio-demographic profile. Individuals with a high interest in health mainly associated “Industrialized foods” and “Ultra-processed foods” with the presence of preservatives, additives, and pesticides, and with diseases. As for those with low interest in health, there was a greater lack of knowledge of t... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Brazilian consumer; Healthy food; Industrialized foods; Ultra-processed foods; Word association.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15694 - 1UPCAP - DD
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