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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  04/12/1992
Data da última atualização:  07/07/2008
Autoria:  ALMEIDA, A. M. R.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPSo. Londrina, PR.
Título:  Doenças da soja no Brasil: epidemiologia e controle.
Ano de publicação:  1992
Fonte/Imprenta:  In: PUIGNAU, J. P. (Ed.). Produccion de soja. Montevideo: IICA-PROCISUR, 1992.
Páginas:  p.165-186.
Série:  (IICA-PROCISUR. Dialogo, 34).
Idioma:  Português
Notas:  Trabajos presentados a los Cursos sobre Produccion de Soja realizados en Santa Cruz, Bolivia: 1-6/8/88; Encarnacion, Paraguay: 28/8-1/9/89; M. Juarez, Cordoba, Argentina: 27/31-8/90.
Conteúdo:  Sintomatologia das principais doencas da soja no Brasil; Epidemiologia e controle de doencas de soja.
Palavras-Chave:  Brasil; Colletotrichum dematium var; Fitopatologia; Morte em reboleira; Podridao branca da haste; Podridao cinza; Queima da haste e da vagem; truncata; Wilt.
Thesagro:  Antracnose; Bactéria; Cercospora Sojina; Corynespora Cassiicola; Doença; Fungo; Macrophomina Phaseolina; Mancha Alvo; Mancha Olho de Rã; Mancha Parda; Meloidogyne Incognita; Nematóide; Phomopsis Sojae; Podridão Negra; Pseudomonas Syringae; Pústula Bacteriana; Rhizoctonia Solani; Sclerotium Rolfsii; Septoria Glycines; Soja; Tombamento; Whetzelinia Sclerotiorum.
Thesaurus Nal:  Brazil; Diaporthe phaseolorum.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO7524 - 1UPCPL - --LV 633.34P979p
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  18/06/2021
Data da última atualização:  24/06/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  LANDIM, A. P. M.; MATSUBARA, N. K.; SILVA-SANTOS, J. E. da; SILVA, C. M.; ROSENTHAL, A.
Afiliação:  ANA P. M. LANDIM, UFRRJ; NATÁLIA K. MATSUBARA, UFSC; JOSE E. DA SILVA-SANTOS, UFSC; CAROLINE MELLINGER SILVA, CTAA; AMAURI ROSENTHAL, CTAA.
Título:  Application of preliminary high-pressure processing for improving bioactive characteristics and reducing antigenicity of whey protein hydrolysates.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Food Science and Technology International, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1177/10820132211022106
Idioma:  Inglês
Notas:  First Published June.
Conteúdo:  This study investigated the use of Novo Pro-D® (NPD) and Ficin (FC) as alternative proteases for the production of bioactive peptides with reduced allergenicity from whey protein concentrate (WPC). In addition, the use of high hydrostatic pressure processing as pre-treatment of WPC and its impact on the final characteristics of hydrolysates were also evaluated. NPD treatments generated hydrolysates with a 98% reduction of soluble proteins, greater in vitro antioxidant capacity, and less immunoreactivity when compared to FC ones. However, pre-treatment was an essential tool to improve WPC hydrolysis when FC was used, resulting in hydrolysates with less soluble proteins, enhanced antioxidant capacity, and less allergenicity compared with conventional hydrolysis. As for NPD, the pre-treatment of WPC improved the in vitro antioxidant capacity and resulted in a 100% reduction in immunoreactivity to ?-lactoglobulin in a shorter processing time. Importantly, bioactive peptides generated by FC displayed an improved ability to induce in vitro arterial relaxation, compared with those obtained from NPD process. Therefore, this study provides innovative evidence regarding how the proteases used for production of whey hydrolysates can improve its biological effects, and discloses the use of high hydrostatic pressure combined with enzymatic hydrolysis as a promising alternative to produce hydrolysates with improved properties.
Palavras-Chave:  In vitro allergenicity; In vitro antioxidant capacity; Whey protein hydrolysates.
Thesaurus NAL:  Enzymatic hydrolysis; Food technology; Vasodilation.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15182 - 1UPCAP - DD
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