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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  09/08/2006
Data da última atualização:  10/02/2010
Autoria:  ALLEN, H. S.; MAXWELL, R. S.
Título:  A text-book of heat.
Ano de publicação:  1939
Fonte/Imprenta:  London: Macmillan, 1939.
Páginas:  2 v.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Part I: Historical Introduction. Temperature and its Measurement. Expansion of Liquids. Expansion of Liquids. Expansion of Gases. Heat as a Measurable Quantity. Thermometric Calorimetry. Latent Heat Calorimetry. Change of State: Solid-Liquid. Change of State: Liquid-Vapour. Continuity of State. The Mechanical Equivalent of Heat. Atomic and Molecular Theory. The Kinetic Theory of Gases. The Kinetic Theory of Gases. Work Done by a Gas. Liquefactionof Gases. Transference of Heat. Thermal Conductivity. Radiation. The Earth's Atmosphere. Water Vapour in the Atmosphere. Thermal Units and Dimensions. Part II: The First Law of Thermodynamics. Accurate Measurement of Joule's Equivalent. Mathematical Formulation of the Firs Law. The Properties of Gases. The Second Law of Thermodynamics. Entropy. Thermodynamics of Change of State. Thermodinamic Functions and Relations. Applications of Thermodynamics. The Approach to the Absolute Zeo. Mathematical Theory of Conduction. Convection. The Laws of Radiation. The Quantum Theory of Radiation. The Specific Heat of Solids. Statistical Methods and Probability. Maxwell's Distribution Law. Entropy and Probability. Statistical Methods and Quantum Theory.
Palavras-Chave:  Termodinâmica.
Thesagro:  Calor.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA8625 - 1ADDLV - --536A4262006.00062
CTAA8625 - 2ADDLV - --536A4262006.00063
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1.Imagem marcado/desmarcadoCASTRO, A. P. de; QUIRINO, B. F.; ALLEN, H.; WILLIAMSON, L. L.; HANDELSMAN, J.; KRÜGER, R. H. Construction and validation of two metagenomic DNA libraries from Cerrado soil with high clay content. Biotechnology Letters, v. 33, 2011. Published online. DOI 10.1007/s10529-011-0693-6.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.
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2.Imagem marcado/desmarcadoBEARSON, S. M. D.; ALLEN, H. K.; BEARSON, B. L.; LOOFT, T.; BRUNELLE, B. W.; KICH, J. D.; et al. Profiling the gastrointestinal microbiota in response to salmonella: low versus high salmonella shedding in the natural porcine host. Infection, Genetics and Evolution, Amsterdam, NL, v. 16, p. 330-340, 2013.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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3.Imagem marcado/desmarcadoPISSETTI, C.; KICH, J. D.; ALLEN, H. K.; NAVARRETE, C.; COSTA, E. de F.; MORÉS, N.; CARDOSO, M. R. de I. Antimicrobial resistance in commensal Escherichia coli and Enterococcus spp. isolated from pigs subjected to different antimicrobial administration protocols. Research in Veterinary Science, v. 137, p. 174?185, 2021.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoPISSETTI, C.; KICH, J. D.; ALLEN, H. K.; NAVARRETE C.; PELLEGRINI, D. da C. P.; MORES, N.; CARDOSO, M. R. de I. Escherichia coli resistance and gut microbiota profile in pigs raised with different antimicrobial administration in feed. In: INTERNATIONAL SIMPOSIUM ON THE EPIDEMIOLOGY AND CONTROL OF BIOLOGICAL, CHEMICAL AND PHYSICAL HAZARDS IN PIG AND PORK, 12., 2017, Foz do Iguaçu. Proceedings Book. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2017. p. 143-147. SafePork 2017.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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