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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
10/01/2000 |
Data da última atualização: |
10/01/2000 |
Autoria: |
ALONSO, S. K.; SANTOS, J. M. dos; ALFENAS, A. C.; FERRAZ, S. |
Título: |
Patogenese de Meloidogyne javanica (Treub) Chitwood ao Ipe-amarelo, Tabebuia serratifolia Nichols. |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Arvore, Vicosa, v.23, n.4, p.479-485, out./dez. 1999. |
ISSN: |
0100-6762 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Ipe-amarelo; Patogenese; Phatogenesis. |
Thesagro: |
Meloidoginose; Meloidogyne Javanica; Tabebuia Serratifolia. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00673naa a2200229 a 4500 001 1285258 005 2000-01-10 008 1999 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0100-6762 100 1 $aALONSO, S. K. 245 $aPatogenese de Meloidogyne javanica (Treub) Chitwood ao Ipe-amarelo, Tabebuia serratifolia Nichols. 260 $c1999 650 $aMeloidoginose 650 $aMeloidogyne Javanica 650 $aTabebuia Serratifolia 653 $aIpe-amarelo 653 $aPatogenese 653 $aPhatogenesis 700 1 $aSANTOS, J. M. dos 700 1 $aALFENAS, A. C. 700 1 $aFERRAZ, S. 773 $tRevista Arvore, Vicosa$gv.23, n.4, p.479-485, out./dez. 1999.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
03/05/2022 |
Data da última atualização: |
20/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
PELEGRINE, D. H.; SILVA, F. C. D.; GASPARETTO, C. A. |
Afiliação: |
D.H. PELEGRINE, UNICAMP; FERNANDO CASCARDO DA SILVA, CTAA; C. A. GASPARETTO, UNICAMP. |
Título: |
Rheological behavior of pineapple and mango pulps. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
LWT. Food Science And Technology, v. 35, n. 8, p. 645–648, 2002. |
DOI: |
https://doi.org/10.1006/fstl.2002.0920 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Lebensm.-Wiss. u.-Technol. |
Conteúdo: |
The rheological behavior of whole and centrifuged mango (Mang? ?fera indica L.var.Keitt) and pineapple ( Ananas comusus L.merr var Pe ?rola) pulps was analysed at 30 1C, in a rotational viscometer Haake Rotovisco RV-20.The experiments were conducted with measuring system of 45 mm diameter parallel plates (PQ45) with gap of 0.5 mm, at shear rates up to 874 sl .The rheograms were fitted with Casson, Ostwald-of-Waelle and Mizrahi?Berk (M?B) models.The Brix of pineapple and mango pulps were 16.6 and 13.3 1Brix, respectively, and the insoluble solids content was 0.108 g/kg for mango and 0.054 g/kg for pineapple. The best adjustmentwas obtained with M?B model.It was observed that the pulps presented pseudoplastic behavior, and the suspended solids had great influence on the consistency index. |
Palavras-Chave: |
Reologia. |
Thesagro: |
Abacaxi; Manga; Polpa; Propriedade Reológica; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus NAL: |
Food technology; Mango pulp; Pineapples; Rheology. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01614naa a2200289 a 4500 001 2142606 005 2022-12-20 008 2002 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1006/fstl.2002.0920$2DOI 100 1 $aPELEGRINE, D. H. 245 $aRheological behavior of pineapple and mango pulps.$h[electronic resource] 260 $c2002 500 $aLebensm.-Wiss. u.-Technol. 520 $aThe rheological behavior of whole and centrifuged mango (Mang? ?fera indica L.var.Keitt) and pineapple ( Ananas comusus L.merr var Pe ?rola) pulps was analysed at 30 1C, in a rotational viscometer Haake Rotovisco RV-20.The experiments were conducted with measuring system of 45 mm diameter parallel plates (PQ45) with gap of 0.5 mm, at shear rates up to 874 sl .The rheograms were fitted with Casson, Ostwald-of-Waelle and Mizrahi?Berk (M?B) models.The Brix of pineapple and mango pulps were 16.6 and 13.3 1Brix, respectively, and the insoluble solids content was 0.108 g/kg for mango and 0.054 g/kg for pineapple. The best adjustmentwas obtained with M?B model.It was observed that the pulps presented pseudoplastic behavior, and the suspended solids had great influence on the consistency index. 650 $aFood technology 650 $aMango pulp 650 $aPineapples 650 $aRheology 650 $aAbacaxi 650 $aManga 650 $aPolpa 650 $aPropriedade Reológica 650 $aTecnologia de Alimento 653 $aReologia 700 1 $aSILVA, F. C. D. 700 1 $aGASPARETTO, C. A. 773 $tLWT. Food Science And Technology$gv. 35, n. 8, p. 645–648, 2002.
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Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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