Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Ebooks.
Data corrente:  01/02/2013
Data da última atualização:  04/02/2013
Autoria:  AZCÓN-AGUILAR, C.; BAREA, J. M.; GIANINAZZI, S.; GIANINAZZI-PEARSON, V.
Afiliação:  Concepción Azcón-aguilar; Jose Miguel Barea; Silvio Gianinazzi; Vivienne Gianinazzi-pearson.
Título:  Mycorrhizas - Functional Processes and Ecological Impact.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Springer eBooks.
Descrição Física:  digital.
ISBN:  9783540879787
DOI:  10.1007/978-3-540-87978-7
Idioma:  Inglês
Conteúdo: 

Mycorrhizal symbioses are central to the multitrophic interactions that impact plant productivity, competitiveness and survival. This book integrates present-day knowledge from well-known research groups on some of the topics which are at the forefront of mycorrhizal research. Topics include the cell programmes that drive mycorrhiza formation and function, the processes sustaining symbiotic mutualism, stress response mechanisms in mycorrhizal symbionts, and the diversity and ecological impacts of mycorrhizal systems. The efficient management of mycorrhizal systems has the potential to support the sustainable production of quality foods while ensuring environmental quality for future generations.

Palavras-Chave:  Eukaryotic Microbiology; Forests and forestry; Life Sciences.
Thesaurus Nal:  agriculture; forestry; microbial ecology; microbiology; plant ecology; plant physiology.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://dx.doi.org/10.1007/978-3-540-87978-7
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Ebooks (Ebooks)
Nenhum exemplar cadastrado para este documento.
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 3
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoRITSCHEL, P. S.; AGUILAR, C.; HUAMAN, Z. Variabilidade para caracteristicas produtivas e de raizes de acessos de batata-doce mantidos pelo BAG-CNPH. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.14, n.1, p.112, maio 1996. Resumo.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoAGUILAR, C. N.; CABRAL, L. M. C.; JAUREGI, P. Sustainable Processing Innovations for Foods. Frontiers in Sustainable Food Systems, v. 4, n. 6, art. n. 57, 2020. Editorial Article.
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoSARABIA, L.; SOLORIO, F. J.; RAMIREZ, L.; AYALA, A.; AGUILAR, C.; KU, J.; ALMEIDA, C.; CASSADOR, R.; ALVES, B. J. R.; BODDEY, R. M. Improving the nitrogen cycling in livestock systems through silvopastoral systems. MEENA, R. S. (Ed.) Nutrient dynamics for sustainable crop production. London: Spring, 2019. p. 189-213
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 3
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional