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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
07/03/2012 |
Data da última atualização: |
07/03/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BELLON, S.; LAMINE, C.; OLLIVIER, G.; ABREU, L. S. de. |
Afiliação: |
STÉPHANE BELLON, INRA; CLAIRE LAMINE, INRA; GUILLAUME OLLIVIER, INRA; LUCIMAR SANTIAGO DE ABREU, CNPMA. |
Título: |
The relationships between organic farming and agroecology. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
ISOFAR SCIENTIFIC CONFERENCE, 3.; IFOAM ORGANIC WORLD CONGRESS, 17., 2011, Gyeonggi Paldang. Organic is life. Knowledge for tomorrow: proceedings. Bonn: ISOFAR, 2011. p. 235-238. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: While acknowledging an extension of agroecology in the organic sector and a growing influence of agroecology in the academic world, we explore their relationships. These relationships cannot be reduced to an opposition between a scientific field and a practical domain. A Brazilian case study based on the analysis of researchers and social actors trajectories exemplifies the diversity of existing relations, whether inclusive or exclusive. With a literature review, this allows characterising the specific attributes of both organic agriculture and agroecology. We discuss them in the light of current challenges for organic farming research and development. |
Palavras-Chave: |
Agroecologia; Comparative analysis. |
Thesagro: |
Agricultura alternativa; Produção orgânica. |
Thesaurus Nal: |
Agroecology; alternative farming; Organic production. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/55374/1/2011AA54.pdf
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Marc: |
LEADER 01465nam a2200229 a 4500 001 1917959 005 2012-03-07 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBELLON, S. 245 $aThe relationships between organic farming and agroecology.$h[electronic resource] 260 $aISOFAR SCIENTIFIC CONFERENCE, 3.; IFOAM ORGANIC WORLD CONGRESS, 17., 2011, Gyeonggi Paldang. Organic is life. Knowledge for tomorrow: proceedings. Bonn: ISOFAR, 2011. p. 235-238.$c2011 520 $aAbstract: While acknowledging an extension of agroecology in the organic sector and a growing influence of agroecology in the academic world, we explore their relationships. These relationships cannot be reduced to an opposition between a scientific field and a practical domain. A Brazilian case study based on the analysis of researchers and social actors trajectories exemplifies the diversity of existing relations, whether inclusive or exclusive. With a literature review, this allows characterising the specific attributes of both organic agriculture and agroecology. We discuss them in the light of current challenges for organic farming research and development. 650 $aAgroecology 650 $aalternative farming 650 $aOrganic production 650 $aAgricultura alternativa 650 $aProdução orgânica 653 $aAgroecologia 653 $aComparative analysis 700 1 $aLAMINE, C. 700 1 $aOLLIVIER, G. 700 1 $aABREU, L. S. de
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Status |
URL |
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Registros recuperados : 284 | |
106. | | FURTADO, R. C.; ABREU, L. S. de; FURTADO, A. T. Sistemas agroflorestais: a experiência de uma cooperativa de agricultores familiares em Bragança Paulista, SP. Cadernos de Ciência & Tecnologia, Brasília, DF, v. 35, n. 3, p. 427-451, set./dez. 2018 Título em inglês: Agroforestry systems: the experience of a cooperative of family farmers in Bragança Paulista, State of São Paulo, Brazil.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Unidades Centrais. |
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110. | | CARVALHO, A. V.; SECCADIO, L. L.; SOUZA, T. C. L.; FERREIRA, T. F.; ABREU, L. F. Avaliação físico-química e sensorial de mandioca pré-processada armazenada sob congelamento. Boletim do Centro de Pesquisa e Processamento de Alimentos, Curitiba, v. 29, n. 2, p. 223-228, jul./dez. 2011.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 3 |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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114. | | ABREU, L. S. de; LAMINE, C.; BRANDENBURG, A.; BELLON, S.; MAZAROTTO, A. V. de S. Agroecologia, movimento social, ciência, práticas e políticas públicas: uma abordagem comparativa. Cadernos de Agroecologia, Cruz Alta, v. 6, n. 2, resumo 12323, 2011. Edição dos resumos do VII Congresso Brasileiro de Agroecologia, Fortaleza, 2011.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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115. | | BELLON, S.; SÁ, T. D. de A.; ABREU, L. S. de; OLLIVIER, G. Agroecological transitions in scientific research programs in Brazil and France. In: WORLD CONGRESS OF RURAL SOCIOLOGY - The New Rural World: From Crisis to Opportunities, 13., 2012, Lisboa. [Proceedings...]. Lisboa: International Rural Sociology Association, Instituto Superior de Agronomia (ISA), Instituto Superior de Ciências Sociais e Políticas (ISCSP), 2012. n. 0622.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio Ambiente. |
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Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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119. | | ABREU, L. A.; SOUZA, G. A. B. de; SANTOS, H. de F.; MENDES, R. A. Amido de milho como substituto do ágar em meio de cultura. In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 7., 2002, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2002. p. 23.Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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120. | | DAROLT, M. R.; LAMINE, C.; BRANDENBURG, A.; ALENCAR, M. de C. F.; ABREU, L. S. de. Alternative food networks and new producer-consumer relations in France and in Brazil. Ambiente & Sociedade, São Paulo, v. 19, n. 2, p. 1-22, 2016.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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Registros recuperados : 284 | |
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