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Registros recuperados : 44 | |
12. | | AZEVEDO, A. P. de; MEDEIROS, A. C. de S.; ABREU, D. C. A. de. Influência do substrato e da temperatura na germinação de sementes de peroba rosa (Aspidosperma polyneuron), Apocynaceae. In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 2., 2003, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2003. 029R. 1 Cd-Rom. (Embrapa Florestas. Documentos, 86). Organizado por Patricia Póvoa de Mattos, Celso Garcia Auer, Rejane Stumpf Sberze, Katia Regina Pichelli e Paulo César Botosso. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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13. | | REGO, S. S.; SANTOS; A. F. do; MEDEIROS, A. C. S.; ABREU, D. C. A. de. Fungos associados às sementes de baguaçu. In; EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 2., 2003, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2003. 013R. 1 CD-ROM. (Embrapa Florestas. Documentos, 86). Organizado por Patricia Póvoa de Mattos, Celso Garcia Auer, Rejane Stumpf Sberze, Katia Regina Pichelli e Paulo César Botosso. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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15. | | SANTOS, Á. F.; REGO, S. S.; ABREU, D. C. A. de; MEDEIROS, A. C. de S. Fungos associados às sementes de vacum (Allophylus edulis). Informativo ABRATES, Brasília, v. 13, n. 3, p. 225, set. 2003. Edição dos Resumos do XIII Congresso Brasileiro de Sementes, 2003. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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16. | | ABREU, D. C. A. de; MEDEIROS, A. C. de S.; PICCOLI, A. Superação de dormência em sementes de vassoura-vermelha (Dodonea viscosa (L.) Jacq. , Sapindaceae). In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 2., 2003, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2003. 010R. 1 CD-ROM. (Embrapa Florestas. Documentos, 86). Organizado por Patricia Póvoa de Mattos, Celso Garcia Auer, Rejane Stumpf Sberze, Katia Regina Pichelli e Paulo César Botosso. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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Registros recuperados : 44 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
14/01/2011 |
Data da última atualização: |
30/11/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
TAKEITI, C. Y.; KIECKBUSCH, T. G.; COLLARES-QUEIROZ, F. P. |
Afiliação: |
CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; T. G. KIECKBUSCH, UNICAMP; F. P. COLLARES-QUEIROZ, UNICAMP. |
Título: |
Morphological and physicochemical characterization of commercial maltodextrins with different degrees of dextrose-equivalent. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Food Properties, v. 13, n. 2, p. 411-425, mar. 2010. |
DOI: |
10.1080/10942910802181024 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Maltodextrins show increasing industrial applications depending on the extent of the starch hydrolysis. This paper reports a relationship between morphological and physico-chemical characteristics of different maltodextrins (A, B, and C) in order to establish appropriate uses. The moisture content of the maltodextrins varied from 2.82 to 6.47% and true and bulk density, average particle size, and porosity of the maltodextrins ranged from 1.14-1.44 g/mL, 0.33-0.49 g/mL, 39.44-289.17 ?m, and 59.70-67.58%, respectively. Spherical, irregular, and filamentous shapes conduct to low values of wetting times. The increase in the DE level of maltodextrins from the same botanical source caused a decrease in the dissolution time. Results demonstrated that products obtained by supplier B showed the best performance and regularity in the dissolution/dispersion characteristics in water meanwhile maltodextrins manufactured by supplier A would be favored by an agglomeration process. |
Palavras-Chave: |
Maltodextrina; Morfologia; Propriedades físicas. |
Thesagro: |
Mandioca; Milho. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01670naa a2200217 a 4500 001 1873047 005 2012-11-30 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1080/10942910802181024$2DOI 100 1 $aTAKEITI, C. Y. 245 $aMorphological and physicochemical characterization of commercial maltodextrins with different degrees of dextrose-equivalent. 260 $c2010 520 $aMaltodextrins show increasing industrial applications depending on the extent of the starch hydrolysis. This paper reports a relationship between morphological and physico-chemical characteristics of different maltodextrins (A, B, and C) in order to establish appropriate uses. The moisture content of the maltodextrins varied from 2.82 to 6.47% and true and bulk density, average particle size, and porosity of the maltodextrins ranged from 1.14-1.44 g/mL, 0.33-0.49 g/mL, 39.44-289.17 ?m, and 59.70-67.58%, respectively. Spherical, irregular, and filamentous shapes conduct to low values of wetting times. The increase in the DE level of maltodextrins from the same botanical source caused a decrease in the dissolution time. Results demonstrated that products obtained by supplier B showed the best performance and regularity in the dissolution/dispersion characteristics in water meanwhile maltodextrins manufactured by supplier A would be favored by an agglomeration process. 650 $aMandioca 650 $aMilho 653 $aMaltodextrina 653 $aMorfologia 653 $aPropriedades físicas 700 1 $aKIECKBUSCH, T. G. 700 1 $aCOLLARES-QUEIROZ, F. P. 773 $tInternational Journal of Food Properties$gv. 13, n. 2, p. 411-425, mar. 2010.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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