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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
22/11/2018 |
Data da última atualização: |
28/01/2019 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
DIAS, J. A. R.; ABE, H. A.; SOUSA, N. da C.; COUTO, M. V. S. do; SILVIERA, D. S. da; CORDEIRO, C. A. M.; MENESES, J. O.; CUNHA, F. S.; PAIXAO, P. E. G.; FARIAS, A. E. N. de O.; SANTOS, T. B. R.; SOUSA, R. C. de; CARNEIRO, P. C. F.; MARIA, A. N.; MOURINO, J. L. P.; MARTINS, M. L.; FUJIMOTO, R. Y. |
Afiliação: |
JOEL ARTUR RODRIGUES DIAS; HIGO ANDRADE ABE; NATALINO DA COSTA SOUSA; MARCIA VALERIA SILVA DO COUTO; DANIELE SOUSA DA SILVEIRA; CARLOS ALBERTO MARTINS CORDEIRO; JULIANA OLIVEIRA MENESES; FERNANDA SANTOS CUNHA; PETERSON EMMANUEL GUIMARAES PAIXAO; ANY EDUARDA NANES DE OLIVEIRA FARIAS; THAYS BRITO REIS SANTOS; RICARDO COELHO DE SOUSA, CPATC; PAULO CESAR FALANGHE CARNEIRO, CPATC; ALEXANDRE NIZIO MARIA, CPATC; JOSE LUIZ PEDREIRA MOURINO; MAURICIO LATERCA MARTINS; RODRIGO YUDI FUJIMOTO, CPATC. |
Título: |
Seleção de bactéria espécie-específica com potencial probiótico para o tambaqui. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2018. |
Páginas: |
18 p. |
Série: |
(Embrapa Tabuleiros Costeiros. Documentos, 217). |
ISSN: |
1678-1953 |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Aquicultura; Colossoma Macropomum; Peixe; Piscicultura; Tambaqui. |
Thesaurus Nal: |
Fish. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/186690/1/DOC-217.pdf
|
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Clima Temperado. Para informações adicionais entre em contato com cpact.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
04/08/2022 |
Data da última atualização: |
05/08/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
AGUALONGO, D. A. P.; SILVA, C. J. da; GARCIA, N.; OLIVEIRA, F. K. de; SHIMOIA, E. P.; POSSO, D. A.; OLIVEIRA, A. C. B. de; OLIVEIRA, D. dos S. C. de; AMARANTE, L. do. |
Afiliação: |
DARWIN ALEXIS POMAGUALLI AGUALONGO, UFPEL; CRISTIANE JOVELINA DA-SILVA, UFPEL; NATÁLIA GARCIA, UFPEL; FABIANE KLETKE DE OLIVEIRA, UFPEL; EDUARDO PEREIRA SHIMOIA; DOUGLAS ANTÔNIO POSSO, UFPEL; ANA CLAUDIA BARNECHE DE OLIVEIRA, CPACT; DENISE DOS SANTOS COLARES DE OLIVEIRA, UFPEL; LUCIANO DO AMARANTE, UFPEL. |
Título: |
Waterlogging priming alleviates the oxidative damage, carbohydrate consumption, and yield loss in soybean (Glycine max) plants exposed to waterlogging |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Functional Plant Biology, 2022. |
Páginas: |
14 p. |
ISSN: |
1445-4416 |
DOI: |
https://doi.org/10.1071/FP22030 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Online early. Published online: 01 August 2022. |
Conteúdo: |
In this study, we tested whether waterlogging priming at the vegetative stage would mitigate a subsequent waterlogging event at the reproductive stage in soybean [Glycine max (L.) Merr.]. Plants (V3 stage) were subjected to priming for 7 days and then exposed to waterlogging stress for 5 days (R2 stage) with non-primed plants. Roots and leaves were sampled on the fifth day of waterlogging and the second and fifth days of reoxygenation. Overall, priming decreased the H2O2 concentration and lipid peroxidation in roots and leaves during waterlogging and reoxygenation. Priming also decreased the activity of antioxidative enzymes in roots and leaves and increased the foliar concentration of phenols and photosynthetic pigments. Additionally, priming decreased fermentation and alanine aminotransferase activity during waterlogging and reoxygenation. Finally, priming increased the concentration of amino acids, sucrose, and total soluble sugars in roots and leaves during waterlogging and reoxygenation. Thus, primed plants were higher and more productive than non-primed plants. Our study shows that priming alleviates oxidative stress, fermentation, and carbohydrate consumption in parallel to increase the yield of soybean plants exposed to waterlogging and reoxygenation. |
Palavras-Chave: |
Encharcamento. |
Thesagro: |
Carboidrato; Inundação; Produtividade; Soja. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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