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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
23/08/2011 |
Data da última atualização: |
21/07/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
NASSU, R. T.; DUGAN, M. E. R.; JUÁREZ, M.; BASARAB, J. A.; BARON, V. S.; AALHUS, J. L. |
Afiliação: |
RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; M. E. R. DUGAN, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre; M. JUÁREZ, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre; J. A. BASARAB, Alberta Agriculture and Rural Development, Lacombe Research Centre; V. S. BARON, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre; J. L. AALHUS, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre. |
Título: |
Effect of a-tocopherol tissue levels on beef quality. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Animal, v. 5, n. 12, p. 2010-2018, December 2011. |
DOI: |
10.1017/S1751731111001182 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
To evaluate meat quality of beef with different a-tocopherol tissue levels, 55 feedlot steers were fed a barley-based finisher diet with four vitamin E supplementation levels (0, 350, 700 and 1400 IU DL-a-tocopheryl acetate/animal per day) for 120 days. Although the increase in oxidation levels overtime was much smaller (P , 0.001) in the high-medium and high groups, a-tocopherol tissue levels did not affect (P . 0.05) pH, proximate analysis, drip and cooking losses, and shear force of steaks. No effect of a-tocopherol tissue levels was found in retail evaluation of steaks after a short ageing time of 6 days, but with 21 days of ageing, a delay in formation of metmyoglobin (P 5 0.008) was observed in steaks with higher tissue levels of a-tocopherol. Similar results were found for ground beef (25% fat) prepared from 6-day aged meat. Thus, higher a-tocopherol tissue levels protect ground beef and long-aged steaks from discolouration and lipid oxidation. |
Palavras-Chave: |
Ageing; Tenderness. |
Thesaurus Nal: |
beef; vitamin E. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/40361/1/PROCI-00089.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Registros recuperados : 152 | |
121. | | DRUMOND, M. A.; OLIVEIRA, V. R. de; TAVARES, J. A.; PEREIRA, L. G. R.; RIBASKI, J.; SA, I. B. Integração lavoura pecuária floresta na Chapada do Araripe, Pernambuco: resultados preliminares. In: WORKSHOP INTEGRAÇÃO LAVOURA-PECUÁRIA-FLORESTA NA EMBRAPA, 2009, Brasília, DF. Resumos e palestras apresentadas. Brasília, DF: Embrapa, 2009. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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122. | | DRUMOND, M. A.; OLIVEIRA, V. R. de; TAVARES, J. A.; PEREIRA, L. G. R.; RIBASKI, J.; SA, I. B. Integração lavoura pecuária floresta na Chapada do Araripe, Pernambuco: resultados preliminares. In: WORKSHOP INTEGRAÇÃO LAVOURA-PECUÁRIA-FLORESTA NA EMBRAPA, 2009, Brasília, DF. Resumos e palestras apresentadas. Brasília, DF: Embrapa, 2009.Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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123. | | DRUMOND, M. A.; OLIVEIRA, V. R. de; TAVARES, J. A.; PEREIRA, L. G. R.; RIBASKI, J.; SA, I. B. Integração lavoura pecuária floresta na Chapada do Araripe, Pernambuco: resultados preliminares. In: WORKSHOP INTEGRAÇÃO LAVOURA-PECUÁRIA-FLORESTA NA EMBRAPA, 2009, Brasília, DF. Resumos e palestras apresentadas. Brasília, DF: Embrapa, 2009. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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125. | | DRUMOND, M. A.; RIBASKI, J.; SA, I. B.; NASCIMENTO, C. E. de S.; OLIVEIRA, V. R. de. Espécies arbóreas exóticas de uso múltiplo para o semiárido brasileiro. In: SA, I. B.; SILVA, P. C. G. da. (Ed.). Semiárido brasileiro: pesquisa, desenvolvimento e inovação. Petrolina: Embrapa Semiárido, 2010. cap. 7, p. 243-274. il.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Semiárido. |
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127. | | DRUMOND, M. A.; RIBASKI, J.; MORAES, S. A. de; OLIVEIRA, V. R. de; TAVARES, J. A.; VOLTOLINI, T. V. Eucalyptus and digitaria grass intercropping in the Chapada do Araripe, Pernambuco, Brazil. In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FOREST SYSTEMS; INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK SYSTEMS, 3., 2015, Brasília, DF. Towards sustainable intensification: proceedings. Brasília, DF: Embrapa, 2015.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Semiárido. |
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129. | | DRUMOND, M. A.; OLIVEIRA, V. R. de; RIBASKI, J.; SANTOS, P. E. T. dos; TAVARES, J. A. Performance of two hybrid clones of eucalyptus planted under five spacings in the Araripe plateau, Pernambuco, Brazil. Acta Horticulturae, Leuven, n. 959, p. 167-172, 2012. Edição do Proceedings of the III International Symposium on Guava and other Myrtaceae, Petrolina, sept. 2012.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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130. | | DRUMOND, M. A.; OLIVEIRA, V. R. de; RIBASKI, J.; SANTOS, P. E. T. dos; TAVARES, J. A. Performance of two hybrid clones of eucalyptus planted under five spacings in the Araripe plateau, Pernambuco, Brazil. Acta Horticulturae, Leuven, n. 959, p. 167-172, 2012. Edição do Proceedings of the III International Symposium on Guava and other Myrtaceae, Petrolina, sept. 2012.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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131. | | MORAES, G. J. de; PIRES, I. E.; SOUZA, S. M. de; RIBASKI, J.; OLIVEIRA, C. A. V. Resistencias de especies de eucalipto ao ataque de Stiphra sp. (Orthoptera proscopiidae). Silvicultura, Sao Paulo, v. 8, n. 32, p. 626-628, 1983.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: Nacional - B |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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133. | | DRUMOND, M. A.; RIBASKI, J.; MORAES, S. A. de; OLIVEIRA, V. R. de; TAVARES, J. A.; VOLTOLINI, T. V. Silvipastoral system of eucalyptus and dedigitaria grass in Chapada do Araripe, Pernambuco, Brazil South Florida Journal of Environmental and Animal Science, v. 2, n. 4, p. 316-325, 2022.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 5 |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Semiárido. |
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134. | | PORFIRIO-DA-SILVA, V.; BAGGIO, A. J.; RIBASKI, J.; VARELLA, A. C.; PACIULLO, D. S. C.; NICODEMO, M. L. F. Los sistemas silvopastoriles en las regiones subtropicales del Brasil: las actividades de la Embrapa. In: CONGRESO NACIONAL DE SISTEMAS SILVOPASTORILES, 1., 2009, Posadas. Actas... Buenos Aires: INTA, 2009. p. 59-65.Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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135. | | PORFÍRIO-DA-SILVA, V.; BAGGIO, A. J.; RIBASKI, J.; VARELLA, A. C.; PACIULLO, D. S. C.; NICODEMO, M. L. F. Los sistemas silvopastoriles en las regiones subtropicales del Brasil: las actividades de la EMBRAPA. In: CONGRESO NACIONAL DE SISTEMAS SILVOPASTORILES, 1., 2009, Posadas. Actas. Buenos Aires: INTA, 2009. p. 59-65.Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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138. | | PIRES, I. E.; SOUZA, S. M. de; DRUMOND, M. A.; SILVA, H. D. da; LIMA, P. C. PF.; RIBASKI, J. Teste de procedência de Eucalyptus camaldulensis Dehn. na regiao do Nordeste semi-arido brasileiro. Silvicultura, v. 8, n. 31, p. 493-497, jul./ago. 1983. Edição dos Anais do Simpósio IUFRO em Melhoramento Genético e Produtividade de Espécies Florestais de Rápido Crescimento, Água de São Pedro, ago. 1983.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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139. | | SILVA, H. D. da; PIRES, I. E.; RIBASKI, J.; DRUMOND, M. A.; LIMA, P. C. F.; SOUZA, S. M. de; FERREIRA, C. A. Comportamento de essências florestais nas regiões árida e semi-árida do Nordeste: resultados preliminares. Brasilia, DF: EMBRAPA-DID, 1980. 25 p. (EMBRAPA-DTC. Documentos, 1),Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais. |
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140. | | MAIA, M. B.; VARELLA, A. C.; LAMPERT, V. do N.; RIBASKI, J.; TADEO, R. W. M.; FRANTZ, A. C. da L.; VIEIRA, I. M. B. P. Economic evaluation of integrated livestock-forest systemat the establishment phase in the Southern region of Rio Grande do Sul - Brazil. In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FOREST SYSTEMS; INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK SYSTEMS, 3., 2015, Brasília, DF. Towards sustainable intensification: proceedings. Brasília, DF: Embrapa, 2015.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Pecuária Sul. |
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