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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
23/04/2012 |
Data da última atualização: |
24/07/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BALBINOT JUNIOR, A. A. |
Afiliação: |
ALVADI ANTONIO BALBINOT JUNIOR, CNPSO. |
Título: |
Acamamento de plantas na cultura da soja. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Agropecuária Catarinense, Florianópolis, v. 25, n. 1, p. 40-42, mar. 2012. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Problemas causados pelo acamamento. Fatores que afetam o acamamento. Principais práticas para reduzir o acamamento. |
Palavras-Chave: |
Loadging. |
Thesagro: |
Soja; Tombamento de planta. |
Thesaurus Nal: |
Soybeans. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/59792/1/digitalizar0009.pdf
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Marc: |
LEADER 00574naa a2200169 a 4500 001 1922804 005 2017-07-24 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBALBINOT JUNIOR, A. A. 245 $aAcamamento de plantas na cultura da soja. 260 $c2012 520 $aProblemas causados pelo acamamento. Fatores que afetam o acamamento. Principais práticas para reduzir o acamamento. 650 $aSoybeans 650 $aSoja 650 $aTombamento de planta 653 $aLoadging 773 $tAgropecuária Catarinense, Florianópolis$gv. 25, n. 1, p. 40-42, mar. 2012.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças; Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
18/11/2021 |
Data da última atualização: |
23/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SPRICIGO, P. C.; PILON, L.; TRENTO, J. P.; MOURA, M. R. de; BONFIM, K. S.; FOSCHINI, M. M.; MATTOSO, L. H. C.; FERREIRA, M. D. |
Afiliação: |
POLIANA C. SPRICIGO, Universidade de São Paulo; LUCIMEIRE PILON, CNPH; JÉSSICA P. TRENTO, Universidade Federal de São Carlos; MÁRCIA R DE MOURA, Universidade Estadual Paulista, Faculdade de Engenharia; KELY S. BONFIM, Universidade Estadual Paulista Faculdade de Engenharia; MILENE CORSO MITSUYUKI, CNPDIA; LUIZ HENRIQUE CAPPARELLI MATTOSO, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA. |
Título: |
Nano-chitosan as an antimicrobial agent in preservative solutions for cut flowers. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Chemical Technology and Biotechnology, v. 96, n. 8, p. 2168-2175, Aug. 2021. |
Páginas: |
8 p. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Na publicação: Milene C Mitsuyuki. |
Conteúdo: |
Cut flowers require proper postharvest stem hydration to prolong vase life. Nano-sized chitosan is an effective antimicrobial agent that has several potential agricultural applications. In this study, we compared the efficacies of solutions containing chitosan nanoparticles, regular chitosan particles, citric acid, and distilled and tap water controls in treating cut gerbera inflorescences during postharvest storage. Relative water uptake (RWU), transpiration rate (TR), water balance (WB), ligule color, solution pH, stem bending, stem-end blockage, and counts of bacteria, mold and yeast were investigated. The solution containing chitosan nanoparticles prevented stem bending, enabled higher RWU (41.8 g kg−1 day−1), established a suitable WB, and controlled microbial growth more efficiently than the other solutions. The chitosan nanoparticle solution strongly inhibited molds and yeasts. The results of this study demonstrated that nano-chitosan is a promising postharvest preservative for cut gerbera.
inflorescences. |
Thesaurus NAL: |
Chitosan; Microorganisms; Water uptake. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01833naa a2200265 a 4500 001 2141115 005 2024-01-23 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSPRICIGO, P. C. 245 $aNano-chitosan as an antimicrobial agent in preservative solutions for cut flowers.$h[electronic resource] 260 $c2021 300 $a8 p. 500 $aNa publicação: Milene C Mitsuyuki. 520 $aCut flowers require proper postharvest stem hydration to prolong vase life. Nano-sized chitosan is an effective antimicrobial agent that has several potential agricultural applications. In this study, we compared the efficacies of solutions containing chitosan nanoparticles, regular chitosan particles, citric acid, and distilled and tap water controls in treating cut gerbera inflorescences during postharvest storage. Relative water uptake (RWU), transpiration rate (TR), water balance (WB), ligule color, solution pH, stem bending, stem-end blockage, and counts of bacteria, mold and yeast were investigated. The solution containing chitosan nanoparticles prevented stem bending, enabled higher RWU (41.8 g kg−1 day−1), established a suitable WB, and controlled microbial growth more efficiently than the other solutions. The chitosan nanoparticle solution strongly inhibited molds and yeasts. The results of this study demonstrated that nano-chitosan is a promising postharvest preservative for cut gerbera. inflorescences. 650 $aChitosan 650 $aMicroorganisms 650 $aWater uptake 700 1 $aPILON, L. 700 1 $aTRENTO, J. P. 700 1 $aMOURA, M. R. de 700 1 $aBONFIM, K. S. 700 1 $aFOSCHINI, M. M. 700 1 $aMATTOSO, L. H. C. 700 1 $aFERREIRA, M. D. 773 $tJournal of Chemical Technology and Biotechnology$gv. 96, n. 8, p. 2168-2175, Aug. 2021.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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