Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  21/06/2018
Data da última atualização:  12/07/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RECH, C.; ALBUQUERQUE, J. A.; CORREA, J. C.; MAFRA, A. L.; BORTOLINI, D.
Afiliação:  Cleber Rech, Universidade do Estado de Santa Catarina - Udesc; Jackson Adriano Albuquerque, Universidade do Estado de Santa Catarina - Udesc/Departamento de Solos e Recursos Naturais; JULIANO CORULLI CORREA, CNPSA; Alvaro Luiz Mafra, Universidade do Estado de Santa Catarina - Udesc/Departamento de Solos e Recursos Naturais; Diego Bortolini, Universidade do Estado de Santa Catarina - Udesc.
Título:  Injection of liquid swine slurry and effects on properties of a Nitossolo Vermelho.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 4, p. 518-521, abril 2018
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Injeção de dejeto líquido de suínos e efeitos sobre as propriedades de um Nitossolo Vermelho.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the superficial and injected applications of swine slurry and urea to the soil, regarding their effects on the physical properties of a Nitossolo Vermelho distroférrico under a no-tillage system. The treatments were: injected slurry into the groove with a liquid swine slurry injector (LSSI); slurry on surface, applied on the lines by the LSSI kept raised; urea injected by opening the groove with the LSSI and distributed manually; and corn, under no-tillage, as a control. Sowing and the injection of liquid slurry or urea do not modify the organic carbon content, pH, and aggregation, but alter the soil bulk density and porosity in the mobilized line, and increase the macropores.
Thesagro:  Estrutura do Solo; Porosidade; Uréia.
Thesaurus Nal:  Porosity; Soil structure; Urea.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/178876/1/Injection-of-liquid-swine-slurry-and-effects.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE62760 - 1UPEAP - DD
CNPSA21379 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  03/05/2024
Data da última atualização:  29/05/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  VIEIRA, J. I. G.; BRAGA, L. G.; CHU, T. C. S.; FERREIRA, P. H.; GUIMARÃES, S. E. F.; MARTINS, M. F.; PANETTO, J. C. do C.; MACHADO, M. A.; SILVA, D. B. dos S.; BONAFÉ, C. M.; MAGALHÃES, A. F. B.; SILVA, M. V. G. B.; VERARDO, L. L.
Afiliação:  JOÃO INÁCIO GOMES VIEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DOS VALES DO JEQUITINHONHA E MUCURI; LARISSA GRACIANO BRAGA, UNIVERSIDADE ESTADUAL PAULISTA; TATIANE C. S. CHU, PEAK, URUS GROUP; PABLO HENRIQUE FERREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DOS VALES DO JEQUITINHONHA E MUCURI; SIMONE ELIZA FACIONI GUIMARÃES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; MARTA FONSECA MARTINS, CNPGL; JOAO CLAUDIO DO CARMO PANETTO, CNPGL; MARCO ANTONIO MACHADO, CNPGL; DANIELLY BERALDO DOS SANTOS SILVA, UNIVERSIDADE PROF. EDSON ANTÔNIO VELANO; CRISTINA MOREIRA BONAFE, UNIVERSIDADE FEDERAL DOS VALES DO JEQUITINHONHA E MUCURI; ANA FABRÍCIA BRAGA MAGALHÃES, UNIVERSIDADE FEDERAL DOS VALES DO JEQUITINHONHA E MUCURI; MARCOS VINICIUS GUALBERTO B SILVA, CNPGL; LUCAS LIMA VERARDO, UNIVERSIDADE FEDERAL DOS VALES DO JEQUITINHONHA E MUCURI.
Título:  Resequencing of Brazilian locally adapted cattle breeds revealed variants in candidate genes and transcription factors for meat fatty acid profile.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Journal of Animal Breeding and Genetics, 2024.
DOI:  https://doi.org/10.1111/jbg.12869
Idioma:  Inglês
Notas:  First online.
Conteúdo:  The beef cattle industry has experienced a shift driven by a market demand for healthier meat, cost efficiency and environmental sustainability in recent years. Consequently, there has been a growing focus on the fatty acids content and functions of meat in cattle breeding programmes. Besides, a deeper understanding of the biological mechanisms influencing the expression of different phenotypes related to fatty acid profiles is crucial. In this study, we aimed to identify Single-Nucleotide Variants (SNV) and Insertion/Deletion (InDels) DNA variants in candidate genes related to fatty acid profiles described in genomic, transcriptomic and proteomic studies conducted in beef cattle breeds. Utilizing whole-genome re-sequencing data from Brazilian locally adapted bovine breeds, namely Caracu and Pantaneiro, we identified SNVs and InDels associated with 23,947 genes. From these, we identified 318 candidate genes related to fatty acid profiles that contain variants. Subsequently, we select only genes with SNVs and InDels in their promoter, 5' UTR and coding region. Through the gene-biological process network, approximately 19 genes were highlighted. Furthermore, considering the studied trait and a literature review, we selected the main transcription factors (TF). Functional analysis via gene-TF network allowed us to identify the 30 most likely candidate genes for meat fatty acid profile in cattle. LIPE, MFSD2A and SREBF1 genes were highlighted in networks due to their biological ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Pós-ômica; Sequenciamento genômico.
Thesagro:  Bovino; Genética Animal; Genoma.
Thesaurus NAL:  Genomics.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL26356 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional