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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
05/12/2014 |
Data da última atualização: |
05/12/2014 |
Autoria: |
RUFATO, L.; PELIZZA, T. R.; KRETZSCHMAR, A. A. (org.). |
Título: |
A cultura da ameixeira. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Florianópolis: UDESC, 2013. |
Páginas: |
160 p. |
Descrição Física: |
il. color. |
Série: |
(Série Fruticultura, 1). |
ISBN: |
978-85-61136-97-0 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Sumário: 1. Aspectos fitotécnicos da cultura da ameixeira. 2. Cultivares de ameixeira. 3. Porta enxertos para ameixeira. 4. Pragas da ameixeira no Brasil. 5. Principais doenças da ameixeira no estado de Santa Catarina. |
Palavras-Chave: |
Ameixeira; Cultivar; Porta-enxerto. |
Thesagro: |
Adubação; Ameixa; Doença de planta; Fruticultura; Plantio; Poda; Praga de planta; Prática cultural; Produção; Produção vegetal; Solo; Variedade. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01062nam a2200349 a 4500 001 2001749 005 2014-12-05 008 2013 bl uuuu 00u1 u #d 020 $a978-85-61136-97-0 100 1 $aRUFATO, L. 245 $aA cultura da ameixeira. 260 $aFlorianópolis: UDESC$c2013 300 $a160 p.$cil. color. 490 $a(Série Fruticultura, 1). 520 $aSumário: 1. Aspectos fitotécnicos da cultura da ameixeira. 2. Cultivares de ameixeira. 3. Porta enxertos para ameixeira. 4. Pragas da ameixeira no Brasil. 5. Principais doenças da ameixeira no estado de Santa Catarina. 650 $aAdubação 650 $aAmeixa 650 $aDoença de planta 650 $aFruticultura 650 $aPlantio 650 $aPoda 650 $aPraga de planta 650 $aPrática cultural 650 $aProdução 650 $aProdução vegetal 650 $aSolo 650 $aVariedade 653 $aAmeixeira 653 $aCultivar 653 $aPorta-enxerto 700 1 $aPELIZZA, T. R. 700 1 $aKRETZSCHMAR, A. A.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
16/01/2012 |
Data da última atualização: |
23/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
FRANÇA, A. B.; MORENZ, M. J. F.; LOPES, F. C. F.; MADEIRO, A. S.; MORENZ, D. A.; FARIA, B. M. de; CABRAL, L. da S.; FONSECA, C. E. M. da. |
Afiliação: |
ALMIRA BIAZON FRANÇA, UFRRJ; MIRTON JOSE FROTA MORENZ, CNPGL; FERNANDO CESAR FERRAZ LOPES, CNPGL; AFRANIO SILVA MADEIRO, UFRRJ; DANILO ANTÔNIO MORENZ, UFRRJ; BRUNA MOSCAT DE FARIA, UFRRJ; LUCIANO DA SILVA CABRAL, UFMT; CARLOS ELYSIO MOREIRA DA FONSECA, CNPq. |
Título: |
Bakery waste in sheep diets: intake, digestibility, nitrogen balance and ruminal parameters. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Zootecnia, v. 41, n. 1, p. 147-153, 2012. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/S1516-35982012000100022 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of the study was to evaluate the effects of bakery waste inclusion (0; 25; 50; 75 and 100%, DM basis) in proportion to corn meal in the energetic mixture of the concentrate on intake, digestibility, nitrogen balance and ruminal parameters in sheep. Five male lambs with body weight of 30 kg were used in a 5 × 5 Latin square design. Experimental diets were composed of concentrate and Tifton 85 (Cynodon spp.) hay in a 60:40 forage:concentrate ratio. The concentrate rations were composed of corn meal, soybean meal and bakery waste. The bakery waste:corn meal ratio corresponded to the inclusion of, approximately, 0, 7, 14, 22 and 30% (DM basis) of bakery waste in the diet. There was no effect of bakery waste inclusion on the intake and digestibility of nutrients, nor on nitrogen balance, pH values or concentrations of volatile fatty acids. However, the ammonia nitrogen concentration showed negative linear response in relation to the level of inclusion, in which each increase of 1% bakery waste promoted reduction of 0.11 mg/dL in the concentration of ammonia nitrogen. This fact may be related to the increase in ruminal availability of energy, which allows greater use of ammonia for microbial growth. Bakery waste can replace corn meal in concentrate rations for sheep. |
Palavras-Chave: |
Byproduct; Lamb; Volatile fat acid. |
Thesagro: |
Ph. |
Thesaurus NAL: |
ammonia. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/63156/1/Bakery-waste-in-sheep-diet.pdf
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Marc: |
LEADER 02120naa a2200277 a 4500 001 1912676 005 2023-01-23 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/S1516-35982012000100022$2DOI 100 1 $aFRANÇA, A. B. 245 $aBakery waste in sheep diets$bintake, digestibility, nitrogen balance and ruminal parameters.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aThe objective of the study was to evaluate the effects of bakery waste inclusion (0; 25; 50; 75 and 100%, DM basis) in proportion to corn meal in the energetic mixture of the concentrate on intake, digestibility, nitrogen balance and ruminal parameters in sheep. Five male lambs with body weight of 30 kg were used in a 5 × 5 Latin square design. Experimental diets were composed of concentrate and Tifton 85 (Cynodon spp.) hay in a 60:40 forage:concentrate ratio. The concentrate rations were composed of corn meal, soybean meal and bakery waste. The bakery waste:corn meal ratio corresponded to the inclusion of, approximately, 0, 7, 14, 22 and 30% (DM basis) of bakery waste in the diet. There was no effect of bakery waste inclusion on the intake and digestibility of nutrients, nor on nitrogen balance, pH values or concentrations of volatile fatty acids. However, the ammonia nitrogen concentration showed negative linear response in relation to the level of inclusion, in which each increase of 1% bakery waste promoted reduction of 0.11 mg/dL in the concentration of ammonia nitrogen. This fact may be related to the increase in ruminal availability of energy, which allows greater use of ammonia for microbial growth. Bakery waste can replace corn meal in concentrate rations for sheep. 650 $aammonia 650 $aPh 653 $aByproduct 653 $aLamb 653 $aVolatile fat acid 700 1 $aMORENZ, M. J. F. 700 1 $aLOPES, F. C. F. 700 1 $aMADEIRO, A. S. 700 1 $aMORENZ, D. A. 700 1 $aFARIA, B. M. de 700 1 $aCABRAL, L. da S. 700 1 $aFONSECA, C. E. M. da 773 $tRevista Brasileira de Zootecnia$gv. 41, n. 1, p. 147-153, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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