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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Solos; Embrapa Unidades Centrais. MenosEmbrapa Agrobiologia; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal... Mostrar Todas |
Data corrente: |
06/07/2001 |
Data da última atualização: |
27/07/2011 |
Tipo da produção científica: |
Circular Técnica |
Autoria: |
HECKLER, J. C. |
Afiliação: |
João Carlos Heckler, Embrapa Agropecuária Oeste. |
Título: |
Informações técnicas de cultivares de arroz irrigado. |
Ano de publicação: |
2000 |
Fonte/Imprenta: |
Dourados: Embrapa Agropecuaria Oeste, 2000. |
Páginas: |
25 p. |
Série: |
(Embrapa Agropecuária Oeste. Circular técnica, 7). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Origem das cultivares; IRGA 418; IRGA 419; IRGA 420; IAPAR 58; Características morfológicas das cultivares; Características fisiológicas e agronômicas das cultivares; Características fisico-químicas dos grãos; Comportamento industrial; Rendimento de grãos em Kg Ha-1 a 13% de umidade; Comportamento das cultivares nas condições edofoclimáticas de Mato Grosso do Sul. |
Palavras-Chave: |
Agronomic characters; Brasil; Caracteristica; Caracteristica agronomica; Caracteristicas fisico-quimica; Chemicophysical properties; Comportamento; Cultivar; Cultivo; Descrição; Description; Dourados; Grain; Graos; Irrigado; Irrigated rice; Mato Grosso do Sul; Morfológica; Rendimento de grao; Variety. |
Thesagro: |
Arroz; Arroz Irrigado; Características Agronômicas; Cerrado; Fisiologia; Grão; Irrigação; Morfologia Vegetal; Oryza Sativa; Propriedade Físico-Química; Variedade. |
Thesaurus Nal: |
plant anatomy; rice; varieties. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/38747/1/CT20007.pdf
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Marc: |
LEADER 01789nam a2200541 a 4500 001 1243569 005 2011-07-27 008 2000 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aHECKLER, J. C. 245 $aInformações técnicas de cultivares de arroz irrigado. 260 $aDourados: Embrapa Agropecuaria Oeste$c2000 300 $a25 p. 490 $a(Embrapa Agropecuária Oeste. Circular técnica, 7). 520 $aOrigem das cultivares; IRGA 418; IRGA 419; IRGA 420; IAPAR 58; Características morfológicas das cultivares; Características fisiológicas e agronômicas das cultivares; Características fisico-químicas dos grãos; Comportamento industrial; Rendimento de grãos em Kg Ha-1 a 13% de umidade; Comportamento das cultivares nas condições edofoclimáticas de Mato Grosso do Sul. 650 $aplant anatomy 650 $arice 650 $avarieties 650 $aArroz 650 $aArroz Irrigado 650 $aCaracterísticas Agronômicas 650 $aCerrado 650 $aFisiologia 650 $aGrão 650 $aIrrigação 650 $aMorfologia Vegetal 650 $aOryza Sativa 650 $aPropriedade Físico-Química 650 $aVariedade 653 $aAgronomic characters 653 $aBrasil 653 $aCaracteristica 653 $aCaracteristica agronomica 653 $aCaracteristicas fisico-quimica 653 $aChemicophysical properties 653 $aComportamento 653 $aCultivar 653 $aCultivo 653 $aDescrição 653 $aDescription 653 $aDourados 653 $aGrain 653 $aGraos 653 $aIrrigado 653 $aIrrigated rice 653 $aMato Grosso do Sul 653 $aMorfológica 653 $aRendimento de grao 653 $aVariety
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Registro original: |
Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
20/11/2020 |
Data da última atualização: |
26/11/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
DUTRA, M. DA C. P.; VIANA, A. C.; PEREIRA, G. E.; NASSUR, R. de C. M. R.; LIMA, M. S. |
Afiliação: |
MARIA DA CONCEIÇÃO PRUDÊNCIO DUTRA, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Campus Petrolina, Departamento de Tecnologia em Alimentos, Jardim São Paulo – CEP 56314-520, Petrolina, PE, Brazil; ARÃO CARDOSO VIANA, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Campus Petrolina, Departamento de Tecnologia em Alimentos, Jardim São Paulo – CEP 56314-520, Petrolina, PE, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; RITA DE CÁSSIA MIRELA RESENDE NASSUR, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Campus Ouricuri, Departamento de Agroindústria, Estrada do Tamboril s/n, Vila Quixadá CEP 56200-000, Ouricuri, PE, Brazil; MARCOS dos SANTOS LIMA, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Campus Petrolina, Departamento de Tecnologia em Alimentos, Jardim São Paulo – CEP 56314-520, Petrolina, PE, Brazil. |
Título: |
Whole, concentrated and reconstituted grape juice: impact of processes on phenolic composition, foxy aromas, organic acids, sugars and antioxidant capacity. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. xx, p. 128399, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.128399 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The concentration and reconstitution processes of grape juices can result in losing compounds associated with beverage quality. In this context, three tanks containing 50,000 L of grape juice were individually concentrated up to 68 °Brix using a triple vacuum concentrator. The concentrated juice was reconstituted up to the original °Brix of the whole juice (18.4). Phenolic compounds, sugars and organic acids were quantified by high-performance-liquid-chromatography. ?Foxy? aromatic compounds were also quantified by gas-chromatography/mass-spectrometry. The concentration and reconstitution process resulted in significant losses (Tukey test, p < 0.01) of trans-caftaric acid, decreasing from 397.08 to 159.14 mg/L, chlorogenic-acid from 34.97 to 8.44 mg/L, aromatic furaneol compound from 9.06 to 1.93 mg/L, as well as total losses for gallic-acid, caffeicacid, p-coumaric-acid, syringic-acid, hesperidin, pelargonidin-3-glucoside and epicatechin compounds. The concentration and reconstitution of grape juice preserved the antioxidant capacity and most of the quantified compounds, with the reconstituted juice having good nutritional quality. |
Palavras-Chave: |
Functional beverages. |
Thesaurus NAL: |
Bioactive compounds; Food composition; Food processing; Grape juice. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218049/1/1-s2.0-S0308814620322615-main.pdf
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Marc: |
LEADER 01962naa a2200241 a 4500 001 2126878 005 2020-11-26 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.128399$2DOI 100 1 $aDUTRA, M. DA C. P. 245 $aWhole, concentrated and reconstituted grape juice$bimpact of processes on phenolic composition, foxy aromas, organic acids, sugars and antioxidant capacity.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThe concentration and reconstitution processes of grape juices can result in losing compounds associated with beverage quality. In this context, three tanks containing 50,000 L of grape juice were individually concentrated up to 68 °Brix using a triple vacuum concentrator. The concentrated juice was reconstituted up to the original °Brix of the whole juice (18.4). Phenolic compounds, sugars and organic acids were quantified by high-performance-liquid-chromatography. ?Foxy? aromatic compounds were also quantified by gas-chromatography/mass-spectrometry. The concentration and reconstitution process resulted in significant losses (Tukey test, p < 0.01) of trans-caftaric acid, decreasing from 397.08 to 159.14 mg/L, chlorogenic-acid from 34.97 to 8.44 mg/L, aromatic furaneol compound from 9.06 to 1.93 mg/L, as well as total losses for gallic-acid, caffeicacid, p-coumaric-acid, syringic-acid, hesperidin, pelargonidin-3-glucoside and epicatechin compounds. The concentration and reconstitution of grape juice preserved the antioxidant capacity and most of the quantified compounds, with the reconstituted juice having good nutritional quality. 650 $aBioactive compounds 650 $aFood composition 650 $aFood processing 650 $aGrape juice 653 $aFunctional beverages 700 1 $aVIANA, A. C. 700 1 $aPEREIRA, G. E. 700 1 $aNASSUR, R. de C. M. R. 700 1 $aLIMA, M. S. 773 $tFood Chemistry$gv. xx, p. 128399, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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