BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  20/01/2020
Data da última atualização:  10/12/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CARVALHO JUNIOR, P. S.; GUIMARÃES, G. G. F.; DINIZ, L. F.; ELLENA, J.; RIBEIRO, C.
Afiliação:  CAUE RIBEIRO DE OLIVEIRA, CNPDIA.
Título:  Highly water soluble agrichemicals by using engineered organic salts for reducing adverse environmental impacts.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Green Chemistry, v. 21, 2019.
Páginas:  6419-6429
DOI:  10.1039/c9gc02439e
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Although herbicides are essential for ensuring high crop yields, the development of sustainable formulations remains a challenge in modern agriculture. Herbicide use is typically affected by the poor water solubility of the compounds they contain, and so they are often applied at very high doses that exceed those needed for weed control (WC). Highly soluble herbicides allow application without the excessive formation of undissolved solids, but only a few routes have been developed for this purpose. Herein, a crystal engineering approach is presented for improving the solubility of the herbicide ametryn (AMT). Organic salts of AMT with fumaric acid (m.p. ∼ 135 °C) and maleic acid (m.p. ∼ 125 °C) were successfully prepared, providing substantial improvement in the solubility (10-fold and 20-fold, respectively), compared to pure AMT, along with thermal stability. Herbicidal activity tests confirmed the effectiveness of these systems, which showed good WC performance at 1 kg ha−1 , considerably below the 2.5 kg ha−1 for AMT. The results demonstrate that these systems offer an accessible technology for reducing the use of AMT in agricultural practices and a strategy for the design of new WC chemistries.
Palavras-Chave:  Herbicide; Poor water; Sustainable formulations.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA17453 - 1UPCAP - DDPROCI.19-2692019.0363
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoANTUNES, A. B.; ATANASIO, N. M.; BRIGIDA, A. I. S.; GOMES, F. dos S.; SILVA, C. M.; STEPHAN, M. P. Capacidade hidrolítica de alcalase versus novo pro D na hidrólise de CMS de tilápia. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 25.; CIGR SESSION 6 INTERNATIONAL TECHNICAL SYMPOSIUM, 10., 2016, Gramado. Alimentação: árvore que sustenta a vida. Anais. Gramado: SBCTA Regional, 2016. 6 p. Food: the tree that sustains life. 593.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional