BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  26/11/2015
Data da última atualização:  22/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FAGERIA, N. K.; SANTOS, A. B.; CARVALHO, M. C. S.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF; ALBERTO BAETA DOS SANTOS, CNPAF; MARIA DA CONCEICAO SANTANA CARVALHO, CNPAF.
Título:  Agronomic evaluation of phosphorus sources applied to upland and lowland rice.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Communications in Soil Science and Plant Analysis, New York, v. 46, n. 9, p. 1097-1111, 2015.
DOI:  10.1080/00103624.2015.1018526
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Rice is a staple food for more than 50 percent world?s population. It is mainly grown under two ecosystems, known as upland and lowland. Soils on which these two types of rice are grown are mostly deficient in phosphorus (P). Two field experiments were conducted (one with upland rice and another with lowland rice) with the objective to determine responses of upland and lowland rice to two sources of P fertilizers. The P sources were mono-ammonium phosphate and polymer coated mono-ammonium phosphate. The P rates used in the two experiments were 25, 50, 100, and 200 kg P2O5 ha−1 plus one control treatment. Plant height and grain yield of upland rice significantly increased with the addition of P fertilization. Similarly, plant height, straw yield, grain yield, panicle density, 1000-grain weight, P concentration, and uptake of lowland rice were significantly increased with the application of P fertilization. The response of these plant parameters to P fertilization was quadratic in nature. Rate of P for maximum growth, yield, and yield components varied for both upland and lowland rice. Maximum grain yield of upland rice was obtained with the addition of 108 kg phosphorus pentoxide (P2O5) ha−1 by mono-ammonium phosphate and 105 kg P2O5 ha−1 by polymer-coated mono-ammonium phosphate. Similarly, maximum grain yield of lowland rice was obtained with the addition of 143 kg P2O5 by mono-ammonium phosphate and 151 kg P2O5 by polymer-coated mono-ammonium phosphate. T... Mostrar Tudo
Thesagro:  Arroz; Cerrado; Fósforo; Oryza sativa; Rendimento; Solo.
Thesaurus Nal:  Grain yield; Rice; Soil; Yield components.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF33769 - 1UPCAP - DD20152015
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1.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUEZ, G.; PRATTA, G.; ZORZOLI, R.; PICARDI, L. A. Caracterización de la generación segregante de un híbrido de tomate con genes nor y silvestres. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 40, n. 1, p. 41-46, jan. 2005 Título em inglês: Characterization of the segregating generation of a tomato hybrid carrying nor and exotic genes.
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2.Imagem marcado/desmarcadoZORZOLI, R.; PRATTA, G. R.; PICARDI, L. A. Variabilidad genética para la vida postcosecha y el peso de los frutos en tomate para familias F3 de un híbrido interespecífico. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, n. 12, p. 2423-27, dez. 2000 Título em inglês: Genetic variability for the tomato fruit's shelf-life and weight in F3 families derived from an interspecific hybrid.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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3.Imagem marcado/desmarcadoDEL MEDICO, A. P.; CABODEVILA, V. G.; VITELLESCHI, M. S.; PRATTA, G. R. Multivariate estimate of heritability for quality traits in tomatoes by the multiple factor analysis. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e00064, 2019. Título em português: Estimativa multivariada da herdabilidade para características de qualidade de tomates por meio da análise de fatores múltiplos.
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4.Imagem marcado/desmarcadoPRATTA, G. R; MAHUAD, S. L.; DIAZ, A.; BASTÉ, E. M.; LIBERATTI, D. R.; RODRÍGUEZ, G. R.; ZORZOLI, R. Genética molecular de caracteres cuantitativos en cruzamientos dialélicos de tomate. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 5, p. 509-516, maio 2011
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5.Imagem marcado/desmarcadoPRATTA, G. R.; MAHUAD, S. L.; DÍAZ, A.; BASTÉ, E. M.; LIBERATTI, D. R.; RUBÉN RODRÍGUEZ, G.; ZORZOLI, R. Genética molecular de caracteres cuantitativos en cruzamientos dialélicos de tomate. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 5, p. 509-516, maio 2011 Título em inglês: Molecular genetics of quantitative traits in tomato diallel crosses.
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