BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  28/05/2025
Data da última atualização:  28/05/2025
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CHANG, Y.; FERREIRA, M. D.; CORREA, D. S.; TEODORO, K. B. R.; PROCOPIO, F. R.; BREXÓ, R. P.; SARKHOSH, A.; BRECHT, J.
Afiliação:  UNIVERSITY OF FLORIDA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA; DANIEL SOUZA CORREA, CNPDIA; UNIVERSITY OF FLORIDA; UNIVERSITY OF FLORIDA.
Título:  Advances in postharvest nanotechnology: Enhancing fresh produce shelf life and quality to reduce losses and waste.
Ano de publicação:  2025
Fonte/Imprenta:  Postharvest Biology and Technology, v. 222, 113397, 2025.
Páginas:  25 p.
ISSN:  0925-5214
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2025.113397
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Postharvest nanotechnology represents a promising frontier for enhancing the shelf life and quality of fresh produce, contributing significantly to the green revolution. This review explores the application of nanotechnology in postharvest handling and food packaging. Initially, we explored the fundamentals of nanotechnology, establishing a foundation for its various applications. We then demonstrated nanocoatings for quality preservation and nanoencapsulation for the controlled release of bioactive compounds, highlighting their roles in maintaining produce freshness. Active packaging technologies were discussed extensively, with a focus on oxygen and ethylene scavenging, CO2 control, moisture regulation, antimicrobial activity, and antioxidant release. Furthermore, we explored the advancements in intelligent packaging, emphasizing nanosensors, tracers, indicators, and quality monitoring devices, including radio frequency identification tags. The review also addressed the crucial aspects of safety and regulatory considerations, ensuring that these innovations meet the necessary standards for consumer health and environmental protection. Finally, we identified the current challenges and future directions for research and development in postharvest nanotechnology, aiming to advance this field towards practical implementation. Through comprehensive research and innovative approaches, postharvest nanotechnology holds the potential to revolutionize the way we preserve and handle ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Active packaging; Antimicrobial; Nanocoating; Vbvb.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA18699 - 1UPCAP - DDPROCI. 25/402025/41
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1.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUEZ, G.; PRATTA, G.; ZORZOLI, R.; PICARDI, L. A. Caracterización de la generación segregante de un híbrido de tomate con genes nor y silvestres. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 40, n. 1, p. 41-46, jan. 2005 Título em inglês: Characterization of the segregating generation of a tomato hybrid carrying nor and exotic genes.
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2.Imagem marcado/desmarcadoZORZOLI, R.; PRATTA, G. R.; PICARDI, L. A. Variabilidad genética para la vida postcosecha y el peso de los frutos en tomate para familias F3 de un híbrido interespecífico. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, n. 12, p. 2423-27, dez. 2000 Título em inglês: Genetic variability for the tomato fruit's shelf-life and weight in F3 families derived from an interspecific hybrid.
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3.Imagem marcado/desmarcadoPRATTA, G. R; MAHUAD, S. L.; DIAZ, A.; BASTÉ, E. M.; LIBERATTI, D. R.; RODRÍGUEZ, G. R.; ZORZOLI, R. Genética molecular de caracteres cuantitativos en cruzamientos dialélicos de tomate. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 5, p. 509-516, maio 2011
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4.Imagem marcado/desmarcadoPRATTA, G. R.; MAHUAD, S. L.; DÍAZ, A.; BASTÉ, E. M.; LIBERATTI, D. R.; RUBÉN RODRÍGUEZ, G.; ZORZOLI, R. Genética molecular de caracteres cuantitativos en cruzamientos dialélicos de tomate. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 5, p. 509-516, maio 2011 Título em inglês: Molecular genetics of quantitative traits in tomato diallel crosses.
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