|
|
 | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
16/08/2019 |
Data da última atualização: |
06/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
GUZATTI, G. C.; DUCHINI, P. G.; GAMA, M. A. S. da; RIBEIRO-FILHO, H. M. N. |
Afiliação: |
Gabriela C. Guzatti, UESC; Paulo G. Duchini, UESC; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CNPGL; Henrique M. N. Ribeiro Filho, UESC. |
Título: |
Red clover silage improves milk fatty acid composition in dairy ewes. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Canadian Journal of Animal Science, v. 98, n. 4, p. 787-793, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
ABSTRACT The purpose of this study was to evaluate the effects of two isoproteic total mixed rations (TMRs) containing either red clover (Trifolium pratense L.; RC diet) or lucerne (Medicago sativa L.; LU diet) silage as the major forage source on milk yield, milk composition, and milk fatty acid (FA) profile in dairy ewes. Sixteen dairy ewes were housed individually to receive the drawn diet (eight ewes eating each diet) and milked twice a day (0700 and 1500 h). Total dry matter intake, milk yield, milk composition and N use efficiency were unaffected by treatments. The n-6/n-3 FA ratio tended to decrease, while the total polyunsaturated fatty acids (PUFAs) and PUFAs/saturated fatty acids (SFAs) ratio increased in the milk fat of ewes fed the RC diet compared to ewes fed the LU diet. The presence of α-linolenic (C18:3 n-3) and linoleic (C18:2 n-6) acids in the milk fat was 22% higher in ewes fed the RC diet than in those fed the LU diet. Compared to the LU diet, the red clover diet had no effect on milk yield and composition, but improved the milk fatty acid profile in dairy ewes due to an increased proportion of PUFAs (in particular C18:3 n-3 and, to a lesser extent, C18:2 n-6) and a decreased n-6/n-3 FA ratio. |
Palavras-Chave: |
Fatty acid. |
Thesaurus Nal: |
Ewes; Forage; Milk. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01817naa a2200205 a 4500 001 2111414 005 2024-02-06 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGUZATTI, G. C. 245 $aRed clover silage improves milk fatty acid composition in dairy ewes.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aABSTRACT The purpose of this study was to evaluate the effects of two isoproteic total mixed rations (TMRs) containing either red clover (Trifolium pratense L.; RC diet) or lucerne (Medicago sativa L.; LU diet) silage as the major forage source on milk yield, milk composition, and milk fatty acid (FA) profile in dairy ewes. Sixteen dairy ewes were housed individually to receive the drawn diet (eight ewes eating each diet) and milked twice a day (0700 and 1500 h). Total dry matter intake, milk yield, milk composition and N use efficiency were unaffected by treatments. The n-6/n-3 FA ratio tended to decrease, while the total polyunsaturated fatty acids (PUFAs) and PUFAs/saturated fatty acids (SFAs) ratio increased in the milk fat of ewes fed the RC diet compared to ewes fed the LU diet. The presence of α-linolenic (C18:3 n-3) and linoleic (C18:2 n-6) acids in the milk fat was 22% higher in ewes fed the RC diet than in those fed the LU diet. Compared to the LU diet, the red clover diet had no effect on milk yield and composition, but improved the milk fatty acid profile in dairy ewes due to an increased proportion of PUFAs (in particular C18:3 n-3 and, to a lesser extent, C18:2 n-6) and a decreased n-6/n-3 FA ratio. 650 $aEwes 650 $aForage 650 $aMilk 653 $aFatty acid 700 1 $aDUCHINI, P. G. 700 1 $aGAMA, M. A. S. da 700 1 $aRIBEIRO-FILHO, H. M. N. 773 $tCanadian Journal of Animal Science$gv. 98, n. 4, p. 787-793, 2019.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registros recuperados : 13 | |
5. |  | MARTINELI, M.; ALVES, A. A. R.; REZENDE, C. M.; FONSECA, M. J. O. Identificação dos compostos voláteis em frutos de caqui 'mikado' (Diospyros kaki) com tanino e destanizados durante o amadurecimento por meio da técnica de cromatografia gasosa acoplada a espectometria de massas (CG-EM). In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 9., 2011, Campinas. Ciência de alimentos e qualidade de vida: saúde, meio ambiente e sustentabilidade: resumos. Campinas: UNICAMP, FEA, 2011. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
|    |
7. |  | MARTINELI, M.; VASCONCELOS, N. C. de; ALVES, A. A. R.; REZENDE, C. M.; FONSECA, M. J. O. Composição volátil de frutos de caqui 'Rama-forte' (Diospyrus kaki, L.) utilizando duas diferentes técnicas de extração. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE CROMATOGRAFIA E TÉCNICAS RELACIONADAS, 14., 2012, Florianópolis. Livro de resumos. [S.l.: s.n.], 2012. p. 32.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
|    |
8. |  | MARTINELI, M.; ALVES, A. A. R.; FIGUEIREDO, G. M. de; REZENDE, C. M. de; FONSECA, M. J. de O. Caqui cv. 'Mikado': análise de compostos voláteis em frutos adstringentes e destanizados. Ciência Rural, Santa Maria, v. 43, n. 8, p. 1516-1521, ago. 2013.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
|    |
11. |  | RODRIGUES, A. S.; ALVES, A. A. R.; REZENDE, M. J. C.; BIZZO, H. R.; REZENDE, C. M. Investigação de resíduos de fungicidas em óleos essenciais cítricos brasileiros. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 35., 2012, Águas de Lindóia. Responsabilidade, ética e progresso social: trabalhos. São Paulo: SBQ, 2012. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
|    |
12. |  | MARTINELI, M.; ALVES, A. A. R.; UEKANE, T. M.; OLIVEIRA, A. H.; CAMPOS, R. S.; REZENDE, C. M.; FONSECA, M. J. O. Analysis of volatile compounds in 'Fuyu' persimmon: comparison of extraction techniques by GC-qMS. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ADVANCES IN EXTRACTION TECHNOLOGIES, 15.; WORKSHOP EM AVANÇOS RECENTEs NO PREPARO DE AMOSTRAS, 3., 2013, João Pessoa. Book of abstracts. [S.l.: s.n.], 2013.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
|    |
13. |  | ALVES, A. A. R.; REZENDE, M. J. C.; HOVELL, A. M. C.; BIZZO, H. R.; OLIVEIRA, A. C. L.; RODRIGUES, S. V.; REZENDE, C. M. Comparison between GC-MS-SIM and GC-ECD for the determination of residues of organochlorine and organophosphorus pesticides in Brazilian citrus essential oils. Journal of the Brazilian Chemical Society, São Paulo, v. 23, n. 2, p. 306-314, Feb. 2012.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
|    |
Registros recuperados : 13 | |
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|