BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  04/11/2015
Data da última atualização:  09/07/2024
Autoria:  WANDERLEY, R. da C.; THEURER, C. B.; POORE, M.
Afiliação:  UNIVERSITY OF ARIZONA; C. BRENT THEURER; MATTHEW POORE.
Título:  Duodenal bacterial and nonbactaserial and nonbacterial protein supply in steers fed forage and grain diets.
Ano de publicação:  1987
Fonte/Imprenta:  Journal of Animal Science, v. 64, n. 1, p. 295-302, 1987.
Volume:  v.64
Páginas:  p.295
DOI:  doi:10.2134/jas1987.641295x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Four beef steers (avg wt 300 kg) fitted with duodenal re-entrant cannulae were used to study the effect of dietary concentrate to forage ratio on bacterial and nonbacterial N flow in the duodenum. According to a change-over design, the steers were designated to receive an all forage (83% alfalfa hay and 17% wheat straw) and an 80% sorghum grain diet. Lignin (ADL) and chromium oxide (Cr2O3) ratio techniques were compared with automated total collection (ATC) of digesta for quantitating duodenal protein flow and efficiency of bacterial N yield in the ramen. Estimates of bacterial protein synthesis and ruminal escape of feed protein based on Cr2O3 and lignin tended to be higher by 8 to 16% than those obtained by ATC. Efficiency of ruminal bacterial protein yield estimated by these two markers tended to be greater than that based on ATC (16 vs 12 g of bacterial protein/100 gruminal true digestion of dry matter corrected for bacterial cell synthesis). Efficiency values did not differ between diets. Crude protein flow into the duodenum was about 33% greater (P<.01) for the grain than the forage diet, although protein intake was about 10% less on the grain diet. Duodenal bacterial protein, rather than feed protein escaping ruminal degradation, accounted for most of this difference. Average duodenal flow of N, expressed as g/Mcal metabolizable energy (ME) intake, was 11.9 for the forage diet and 10.3 for the grain diet. Grams of duodenal bacterial N per Mcal ME intake were... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Microbial protein; Protein digestion.
Thesaurus Nal:  concentrates; duodenum; forage.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
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CNPC29358 - 1ADDAP - PP
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1.Imagem marcado/desmarcadoTONATTO, M.; ZDZIARSKI, A. D.; MEIRA, D.; PANHO, M. C.; ZANELLA, R.; MENEGAZZI, C. P.; COLONELLI, L. L.; FERNANDES, R. A. T.; CAMPAGNOLLI, O. R.; BENIN, G. Yield potential of modern soybean cultivars under high and low input levels. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 57, e02852, 2022. Título em português: Potencial de rendimento de cultivares de soja modernas sob níveis alto e baixo de insumos.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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2.Imagem marcado/desmarcadoKLEIN, L. A.; MARCHIORO, V. S.; TOEBE, M.; OLIVOTO, T.; MEIRA, D.; ALBERTI, J. V.; FINATTO, J. L. B.; GARAFINI, D. C.; SCARAVONATTO, B.; AZEREDO, N. S. de; ULBRIK, G.; OSMARI, C. F.; FOGUESATTO, C. B. Adaptability and stability of black oat genotypes using the GGE biplot analysis. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 59, e03483, 2024. Título em português: Adaptabilidade e estabilidade de genótipos de aveia-preta com uso da análise GGE biplot.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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3.Imagem marcado/desmarcadoMILIOLI, A. S.; MEIRA, D.; PANHO, M. C.; MANDELLA, L. A.; WOYANN, L. G.; TODESCHINI, M. H.; ZDZIARSKI, A. D.; CAMPAGNOLLI, O. R.; MENEGAZZI, C. P.; COLONELLI, L. L.; FERNANDES, R. A. T.; MELO, C. L. P. de; OLIVEIRA, M. F. de; BERTAGNOLLI, P. F.; ARIAS, C. A. A.; GIASSON, N. F.; MATSUMOTO, M. N.; QUIROGA, M; SILVA, R. R.; BERTAN, I.; CAPELIN, M. A.; MATEI, G.; BENIN, G. Genetic improvement of soybeans in Brazil: South and Midwest regions. Crop Science, v. 62, n. 6, p. 2276-2293, 2022.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Trigo.
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