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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  18/11/2021
Data da última atualização:  08/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  AMARANTE, C. V. T. do; ARGENTA, L. C.; FREITAS, S. T. de; STEFFENS, C. A.
Afiliação:  CASSANDRO VIDAL TALAMINI DO AMARANTE, UDESC; LUIZ CARLOS ARGENTA, EPAGRI; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; CRISTIANO ANDRE STEFFENS, UDESC.
Título:  Efficiency of pre-harvest application of 1-MCP (Harvista 1.3 SC) to delay maturation of Cripps Pink apple fruit.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Scientia Horticulturae, v. 293, 110715, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.scienta.2021.110715
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate the efficiency of pre-harvest application of 1-methylcyclopropene?-cyclodextrin in concentrated magnesium sulfate solution (1-MCP; Harvista? 1.3 SC) to delay maturation of ?Cripps Pink? apple fruit. 1-MCP was sprayed at 0, 75, 150, 225 and 300 mg L? 1 , seven days before the anticipated harvest time (DBAH). Aminoethoxyvinylglycine (AVG, 124 mg L? 1 , Retain®) was sprayed 28 DBAH, as a commercial control treatment. Fruit maturation was delayed by increasing 1-MCP concentration. 1-MCP at concentrations ? 150 mg L? 1 delayed by six and 15 days the time for the fruit to reach the harvest firmness of 71.1 N and 66.7 N, respectively, compared to untreated fruit. Skin color changes (red color development and background degreening) were inhibited by increasing 1-MCP concentrations up to 300 mg L? 1 . The reduction of ethylene synthesis, and the loss of flesh firmness and starch content occurred by increasing 1-MCP concentrations up to 98.2, 134.5 and 182.3 mg L? 1 , respectively. The AVG treatment delayed ethylene production and skin red color development at harvest more markedly than the highest concentration of 1-MCP (300 mg L? 1 ). However, both treatments (AVG and 1-MCP at 300 mg L? 1 ) had late harvested fruit (28 days after spraying 1-MCP) with percentage of skin red color below 40%. The results show that 1-MCP delays maturity, but concentrations ?135 mg L? 1 do not improve its efficacy on preserving flesh firmness while might inhibi... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agendamento de colheita; Cor da pele; Cripps Pink; Firmeza de carne; Inibição da ação do etileno; Pré-colheita de 1-MCP.
Thesagro:  Maçã; Malus Domestica; Pós-Colheita; Regulador de Crescimento.
Thesaurus Nal:  Apples; Postharvest physiology; Postharvest technology; Postharvest treatment.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA59679 - 1UPCAP - DD
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Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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