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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
27/09/2019 |
Data da última atualização: |
27/09/2019 |
Autoria: |
TEIXEIRA, S. L.; RIBEIRO, J. M.; TEIXEIRA, M. T. |
Afiliação: |
Silvio Lopes Teixeira; JULIANA MARTINS RIBEIRO, CPATSA; Márcia Torres Teixeira. |
Título: |
Influence of NaClO on nutrient medium sterilization and on pineapple (Ananas comosus cv Smooth cayenne) behavior. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Plant Cell Tiss Organ Culture, v. 86, p. 375?337, 2006. |
DOI: |
10.1007/s11240-006-9121-3 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A new protocol for the preparation and sterilization of media with sodium hypochlorite was tested for in vitro culturing of pineapple shoots. Total active chlorine concentrations equal to or higher than 0.0003%, as well as other asepsis procedures, provided complete sterilization of the medium. At a total active chlorine concentration of 0.0003%, pineapple shoots more than doubled both their biomass and the number of new shoots. |
Palavras-Chave: |
Autoclavagem; Contaminação média; Esterilização química; Hipoclorito; Produção de biomassa; Protocolo. |
Thesagro: |
Abacaxi; Ananás Comosus; Micropropagação. |
Thesaurus Nal: |
Pineapples. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
Marc: |
LEADER 01277naa a2200277 a 4500 001 2112556 005 2019-09-27 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s11240-006-9121-3$2DOI 100 1 $aTEIXEIRA, S. L. 245 $aInfluence of NaClO on nutrient medium sterilization and on pineapple (Ananas comosus cv Smooth cayenne) behavior.$h[electronic resource] 260 $c2006 520 $aA new protocol for the preparation and sterilization of media with sodium hypochlorite was tested for in vitro culturing of pineapple shoots. Total active chlorine concentrations equal to or higher than 0.0003%, as well as other asepsis procedures, provided complete sterilization of the medium. At a total active chlorine concentration of 0.0003%, pineapple shoots more than doubled both their biomass and the number of new shoots. 650 $aPineapples 650 $aAbacaxi 650 $aAnanás Comosus 650 $aMicropropagação 653 $aAutoclavagem 653 $aContaminação média 653 $aEsterilização química 653 $aHipoclorito 653 $aProdução de biomassa 653 $aProtocolo 700 1 $aRIBEIRO, J. M. 700 1 $aTEIXEIRA, M. T. 773 $tPlant Cell Tiss Organ Culture$gv. 86, p. 375?337, 2006.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 2 | |
1. |  | BIASOTO, A. C. T.; LAGO, L. O.; NICOLLI, K. P.; CAMARÃO, E. B.; ZINI, C. A.; WELKE, J. E. Characterization of risk exposure to carbonyl and furan compounds through wine consumption. In: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, 2016. 1 Pen drive.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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2. |  | LAGO, L. O.; NICOLLI, K. P.; BIASOTO, A. C. T.; CAMARÃO. E. B.; ZINI, C. A.; WELKE, J. E. Influence of stage of ripeness and time of maceration of Syrah grapes on levels of toxic compounds in wines. In: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, 2016. 1 Pen drive.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 2 | |
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