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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação; Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
18/09/2017 |
Data da última atualização: |
25/10/2017 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
FERREIRA, M. D. (ed.). |
Título: |
Instrumentação pós-colheita em frutas e hortaliças. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2017. 284 p. |
Páginas: |
284 |
ISBN: |
978-85-7035-707-6 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Parte 1. Fisiologia, Colheita e Beneficiamento. Capítulo 1: Fisiologia pós-colheita: métodos macroscópicos e instrumentos; Capítulo 2: Colheita e beneficiamento; Capítulo 3: Parte 2. Desafios e Tendências do Setor: Clima, Mercado & Consumidor: Capítulo 1: Desafios da produção de frutas e hortaliças frente aos extremos climáticos- Estudo de caso da citricultura paulista; Capítulo 2: Comercialização de frutas e hortaliças frescas na Ceagesp: no olho do furacão. Capítulo 3: Frutas e Hortaliças: a importância da qualidade sensorial e a aceitação do consumidor. Parte 3. Tecnologia aplicada ao Setor de Frutas e Hortaliças. Capítulo 1. A nanotecnologia aplicada à pós-colheita de frutas e hortaliças; Capítulo 2: Coberturas comestíveis sobre frutas e hortaliças: fundamento e prática. Parte 4. Análises não destrutivas: Capítulo 1. Colorimetria - Princípios e aplicação na agricultura; Capítulo 2: Espectroscopia de infravermelho para análise de qualidade em frutas e hortaliças; Capítulo 3. Fundamentos e aplicações da ressonância magnética nuclear (RMN) em baixo campo em pós-colheita de frutas e hortaliças. Parte 5. Capítulo 1. Embalagens plásticas de alimentos; Capítulo 2: Embalagens utilizadas para frutas e hortaliças minimamente processadas. |
Palavras-Chave: |
Citricultura paulista; Coberturas comestíveis; Fisiologia pós-colheita; Modified atmosphere; Nanotecnologia; Postharvest; Ressonância magnética nuclear (RMN). |
Thesagro: |
Colorimetria; Comercialização; Embalagem; Fisiologia vegetal; Fruta; Hortaliça; Maturação; Qualidade. |
Thesaurus Nal: |
Fruits; Packaging; Physiology; Vegetables. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/163902/1/Livro-Instrumentacao-Pos-colheita....pdf
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Marc: |
LEADER 02276nam a2200361 a 4500 001 2075734 005 2017-10-25 008 2017 bl uuuu 00u1 u #d 020 $a978-85-7035-707-6 100 1 $aFERREIRA, M. D. 245 $aInstrumentação pós-colheita em frutas e hortaliças. 260 $aSão Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2017. 284 p.$c2017 300 $a284 520 $aParte 1. Fisiologia, Colheita e Beneficiamento. Capítulo 1: Fisiologia pós-colheita: métodos macroscópicos e instrumentos; Capítulo 2: Colheita e beneficiamento; Capítulo 3: Parte 2. Desafios e Tendências do Setor: Clima, Mercado & Consumidor: Capítulo 1: Desafios da produção de frutas e hortaliças frente aos extremos climáticos- Estudo de caso da citricultura paulista; Capítulo 2: Comercialização de frutas e hortaliças frescas na Ceagesp: no olho do furacão. Capítulo 3: Frutas e Hortaliças: a importância da qualidade sensorial e a aceitação do consumidor. Parte 3. Tecnologia aplicada ao Setor de Frutas e Hortaliças. Capítulo 1. A nanotecnologia aplicada à pós-colheita de frutas e hortaliças; Capítulo 2: Coberturas comestíveis sobre frutas e hortaliças: fundamento e prática. Parte 4. Análises não destrutivas: Capítulo 1. Colorimetria - Princípios e aplicação na agricultura; Capítulo 2: Espectroscopia de infravermelho para análise de qualidade em frutas e hortaliças; Capítulo 3. Fundamentos e aplicações da ressonância magnética nuclear (RMN) em baixo campo em pós-colheita de frutas e hortaliças. Parte 5. Capítulo 1. Embalagens plásticas de alimentos; Capítulo 2: Embalagens utilizadas para frutas e hortaliças minimamente processadas. 650 $aFruits 650 $aPackaging 650 $aPhysiology 650 $aVegetables 650 $aColorimetria 650 $aComercialização 650 $aEmbalagem 650 $aFisiologia vegetal 650 $aFruta 650 $aHortaliça 650 $aMaturação 650 $aQualidade 653 $aCitricultura paulista 653 $aCoberturas comestíveis 653 $aFisiologia pós-colheita 653 $aModified atmosphere 653 $aNanotecnologia 653 $aPostharvest 653 $aRessonância magnética nuclear (RMN)
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
29/01/2016 |
Data da última atualização: |
25/04/2017 |
Autoria: |
LAVINSKY, A. O.; MAGALHAES, P. C.; ÁVILA, R. G.; DINIZ, M. M.; SOUZA, T. C. de. |
Afiliação: |
PAULO CESAR MAGALHAES, CNPMS. |
Título: |
Partitioning between primary and secondary metabolism of carbon allocated to roots in four maize genotypes under water deficit and its effects on productivity. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
The Crop Journal, v. 3, p. 379-386, 2015. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1016/j.cj.2015.04.008 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Plants may respond to drought by altering biomass allocation to shoots and roots or by changing the metabolic activities in these organs. To determine how drought changes the partitioning of carbon allocated to growth and secondary metabolism in maize roots and how it affects photosynthesis (A) and productivity in maize, we evaluated leaf gas exchange, yield componentes, root morphology, and primary and secondary metabolites including total soluble sugars (TSS), starch (S), phenolics (PHE), and lignin (LIG). Data were collected from pot-grown plants of four maize genotypes: BRS 1010 and 2B710 (sensitive genotypes) and DKB390 and BRS1055 (tolerant genotypes) under two soil water tensions: field capacity (FC,-18 kPa) and water deficit (WD,-138 kPa). WD was applied at the pre-flowering stage for 12 days and then the water supply was restored and maintained at optimum levels until the end of the cycle. For genotype BRS 1055 under FC, the greatest A did not result in greater grain biomass (DGB) because the accumulated photoassimilates had already filled the cells, and thus the excessive TSS synthesized in leaves was allocated to roots in large amounts. However, the sharp decrease in A caused by WD imposition in this genotype did not affect the influx pressure of leaf TSS, which was due largely to conversion of primary metabolites to PHE compounds to increase the length of fine roots. In leaves of DKB390 under WD, both S and TSS were reduced, whereas PHE were increased to prevent excessive water loss and xylem cavitation. Under WD, both BRS1010 and 2B710 genotypes displayed reduced allocation of biomass to shoots and roots and LIG content in leaves, as well as lower A and DGB values. In BRS1010 this response was coupled to S decrease in leaves and TSS increase in roots, whereas in 2B710 there was a concomitant S increase in roots. MenosPlants may respond to drought by altering biomass allocation to shoots and roots or by changing the metabolic activities in these organs. To determine how drought changes the partitioning of carbon allocated to growth and secondary metabolism in maize roots and how it affects photosynthesis (A) and productivity in maize, we evaluated leaf gas exchange, yield componentes, root morphology, and primary and secondary metabolites including total soluble sugars (TSS), starch (S), phenolics (PHE), and lignin (LIG). Data were collected from pot-grown plants of four maize genotypes: BRS 1010 and 2B710 (sensitive genotypes) and DKB390 and BRS1055 (tolerant genotypes) under two soil water tensions: field capacity (FC,-18 kPa) and water deficit (WD,-138 kPa). WD was applied at the pre-flowering stage for 12 days and then the water supply was restored and maintained at optimum levels until the end of the cycle. For genotype BRS 1055 under FC, the greatest A did not result in greater grain biomass (DGB) because the accumulated photoassimilates had already filled the cells, and thus the excessive TSS synthesized in leaves was allocated to roots in large amounts. However, the sharp decrease in A caused by WD imposition in this genotype did not affect the influx pressure of leaf TSS, which was due largely to conversion of primary metabolites to PHE compounds to increase the length of fine roots. In leaves of DKB390 under WD, both S and TSS were reduced, whereas PHE were increased to prevent ... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Déficit hídrico. |
Thesagro: |
Amido; Genótipo; Lignina; Milho; Raiz. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02642naa a2200253 a 4500 001 2035551 005 2017-04-25 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1016/j.cj.2015.04.008$2DOI 100 1 $aLAVINSKY, A. O. 245 $aPartitioning between primary and secondary metabolism of carbon allocated to roots in four maize genotypes under water deficit and its effects on productivity.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aPlants may respond to drought by altering biomass allocation to shoots and roots or by changing the metabolic activities in these organs. To determine how drought changes the partitioning of carbon allocated to growth and secondary metabolism in maize roots and how it affects photosynthesis (A) and productivity in maize, we evaluated leaf gas exchange, yield componentes, root morphology, and primary and secondary metabolites including total soluble sugars (TSS), starch (S), phenolics (PHE), and lignin (LIG). Data were collected from pot-grown plants of four maize genotypes: BRS 1010 and 2B710 (sensitive genotypes) and DKB390 and BRS1055 (tolerant genotypes) under two soil water tensions: field capacity (FC,-18 kPa) and water deficit (WD,-138 kPa). WD was applied at the pre-flowering stage for 12 days and then the water supply was restored and maintained at optimum levels until the end of the cycle. For genotype BRS 1055 under FC, the greatest A did not result in greater grain biomass (DGB) because the accumulated photoassimilates had already filled the cells, and thus the excessive TSS synthesized in leaves was allocated to roots in large amounts. However, the sharp decrease in A caused by WD imposition in this genotype did not affect the influx pressure of leaf TSS, which was due largely to conversion of primary metabolites to PHE compounds to increase the length of fine roots. In leaves of DKB390 under WD, both S and TSS were reduced, whereas PHE were increased to prevent excessive water loss and xylem cavitation. Under WD, both BRS1010 and 2B710 genotypes displayed reduced allocation of biomass to shoots and roots and LIG content in leaves, as well as lower A and DGB values. In BRS1010 this response was coupled to S decrease in leaves and TSS increase in roots, whereas in 2B710 there was a concomitant S increase in roots. 650 $aAmido 650 $aGenótipo 650 $aLignina 650 $aMilho 650 $aRaiz 653 $aDéficit hídrico 700 1 $aMAGALHAES, P. C. 700 1 $aÁVILA, R. G. 700 1 $aDINIZ, M. M. 700 1 $aSOUZA, T. C. de 773 $tThe Crop Journal$gv. 3, p. 379-386, 2015.
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Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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