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83. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ARRUDA, L.; PEREIRA, G. E.; CAPELLA, Y.; ARRUDA, J. H.; GUERRA, N. Sensory stability and aromatic differentiation of tropical Brazilian wines. In: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, 2016. 1 Pen drive. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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84. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | TORRES, A. P.; OLIVEIRA, J. B. de; BERRON, L.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E. Potencial enológico de vinhos de uma região de altitude do Nordeste brasileiro. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 11.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 7., 2013, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2013. p. 52. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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88. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | LIMA, C.; FERNANDES, D; GOMES, A.; PEREIRA, G. E.; ARAÚJO, M. Uso de imágenes digitales y quimiometría para clasificación de los vinos producidos en el vale do São Francisco/Brasil. in: CONGRESO ARGENTINO DE QUÍMICA ANALÍTICA, 9., 2017, Córdoba, AR. Anais.... Córdoba, AR: Analytics, 07 a 10 nov. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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91. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ARAÚJO, A. J. de B.; VANDERLINDE, R.; OLIVEIRA, J. B.; NASCIMENTO, R. L.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E. Aroma profile of Cabernet Sauvignon tropical wines produced in Northeastern of Brazil In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 13., 2011, Santiago do Chile. Sustentabilidad y cambio climático: impacto para la industria vitivinícola. Santiago: Asociación Nacional de Ingenieros Agrónomos Enólogos de Chile, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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92. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SANTOS, S.; SILVA, G.; PRUDÊNCIO, M.; FAGUNDES, J.; NASCIMENTO, A.; LINHARES, M.; OLIVEIRA, A.; LIMA, M.; PEREIRA, G. E. Analysis of the physicochemical characteristics of juices produced from grapes harvested at different maturity stages. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. p. 61. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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95. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | PEREIRA, G. E.; PRATES, M. V. M.; SILVA, G. A. da; BIASOTO, A. C. T.; GUERRA, C. C. Boas práticas de elaboração e PPHO. IN: SILVEIRA, S. V. da; GARRIDO, L. da R.; HOFFMANN, A. (Ed.). Produção integrada de uva para processamento: processos de elaboração de sucos e vinhos, BPA e PPHO. Brasília, DF: Embrapa, 2015. v. 5, cap. 3, p. 24-37. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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97. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, J. B. de; PEREIRA, G. E.; NASCIMENTO, R. L. do; OLIVEIRA, V. de S.; ARAÚJO, A. J. de B. Avaliação dos efeitos do porta-enxerto utilizado na composição físico-química de vinhos "Syrah". In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. [S.l.]: SBCTA, 2010. p. 209. 1 CD-ROM. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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98. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | PADILHA, C. V. S.; BIASOTO, A. C. T.; CARVALHO, E. S. S.; BRAGARD, L. F. S.; PEREIRA, G. E. Avaliação da preferência dos consumidores de vinhos tintos do vale do São Francisco: uma região em potencial. In: ENCONTRO NACIONAL DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 19.; CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 5., 2015, Natal. Desafios analíticos e segurança alimentar. Natal: LACEN-RN: SESAP: UFRN, 2015. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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99. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SANTOS, J. de O.; ALENCAR, Y. C. L. de; GUERRA, C. C.; LIRA, M. M. P.; PEREIRA, G. E. Avaliação do potencial enológico de uvas tintas colhidas em duas safras por ano no Vale do Sub-Médio São Francisco, Brasil. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 11., 2007, Mendonza. Seduciendo al concumidor de hoy. Mendonza: IVV: CLEIFRA: SECYT, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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100. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, L. D.; LIRA, N. de A.; EVANGELISTA, R.; TERRA, M. F.; PEREIRA, G. E.; BAISTA, L. R. Avaliação do potencial toxigênico de fungos filamentosos isolados de uvas e solo de vinhedos do vale do submédio São Francisco. In: ENCONTRO NACIONAL DE MICOTOXINAS, 16., 2019, Belo Horizonte. Anais...Belo Horizonte: EVEN3, Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 303 | |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
06/04/2005 |
Data da última atualização: |
06/04/2005 |
Autoria: |
LEITE, F. L.; BORATO, C. E.; RIUL JÚNIOR, A.; OLIVEIRA JÚNIOR, O. N.; BERNARDES FILHO, R.; MATTOSO, L. H. C. |
Título: |
Using force spectroscopy in the characterization of taste sensors from nanostructured films. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
In: FRONTIERS OF NANOENGINEERING, 1. Campinas, SP, out. 2003. Book of extend abstracts.. Campinas : FEEC/UNICAMP, 2003. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Recent developments in taste sensors have shown that extremely high sensitivity can be achieved if the sensing units are made up with nanostructured organic films deposited onto interdigitated electrodes, and the principie of detection is impedance spectroscopy [I]. In this project we investigate the use of sensor arrays to detect trace amounts of pollutants in waters from different sources. In arder to optimize the performance of sensing units one needs to select appropriate materiais to produce the units, which requires understanding the properties of the films coating the electrodes and their int~raction with the liquido In the project, we employ FfIR and Raman Spectroscopic techniques to study the interaction and force spectroscopy (FS) with an AFM to investigate the forces involving the nanostructured films.
MateriaIs and Methods: The sensing units are obtained by depositing nanostructured films onto interdigitated gold electrodes, using the Langmuir-Blodgett (LB) and self-assembly techniques. An array normally comprises 4-6 sensing units produced from different materiais, especially conducting polymers. Film morphology and FS measurements are carried out with a Topometrix, Discoverer, model TMX 2010 AFM microscope.
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Palavras-Chave: |
Espectroscopia de Força; Filmes; Sensor de paladar. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01946naa a2200217 a 4500 001 1028939 005 2005-04-06 008 2003 bl --- 0-- u #d 100 1 $aLEITE, F. L. 245 $aUsing force spectroscopy in the characterization of taste sensors from nanostructured films. 260 $c2003 520 $aRecent developments in taste sensors have shown that extremely high sensitivity can be achieved if the sensing units are made up with nanostructured organic films deposited onto interdigitated electrodes, and the principie of detection is impedance spectroscopy [I]. In this project we investigate the use of sensor arrays to detect trace amounts of pollutants in waters from different sources. In arder to optimize the performance of sensing units one needs to select appropriate materiais to produce the units, which requires understanding the properties of the films coating the electrodes and their int~raction with the liquido In the project, we employ FfIR and Raman Spectroscopic techniques to study the interaction and force spectroscopy (FS) with an AFM to investigate the forces involving the nanostructured films. MateriaIs and Methods: The sensing units are obtained by depositing nanostructured films onto interdigitated gold electrodes, using the Langmuir-Blodgett (LB) and self-assembly techniques. An array normally comprises 4-6 sensing units produced from different materiais, especially conducting polymers. Film morphology and FS measurements are carried out with a Topometrix, Discoverer, model TMX 2010 AFM microscope. 653 $aEspectroscopia de Força 653 $aFilmes 653 $aSensor de paladar 700 1 $aBORATO, C. E. 700 1 $aRIUL JÚNIOR, A. 700 1 $aOLIVEIRA JÚNIOR, O. N. 700 1 $aBERNARDES FILHO, R. 700 1 $aMATTOSO, L. H. C. 773 $tIn: FRONTIERS OF NANOENGINEERING, 1. Campinas, SP, out. 2003. Book of extend abstracts.. Campinas : FEEC/UNICAMP, 2003.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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