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Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  17/12/2009
Data da última atualização:  15/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  MACÁRIO, C. G. N.; SOUSA, S. R. de; MEDEIROS, C. B.
Afiliação:  CARLA GEOVANA DO NASCIMENTO MACARIO, CNPTIA; SIDNEY ROBERTO DE SOUSA, Unicamp; CLAUDIA BAUZER MEDEIROS, Unicamp.
Título:  Annotating geospatial data based on its semantics.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: ACM SIGSPATIAL INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN GEOGRAPHIC INFORMATION SYSTEMS, 17., 2009, Seattle. Proceedings... NewYork: ACM, 2009.
Páginas:  p. 81-90.
Idioma:  Inglês
Notas:  ACM SIGSPATIAL GIS 2009.
Conteúdo:  Geospatial information (GI) constitutes a significant portion of available data and are a key factor in planning and decision-making in a variety of domains, such as emergency management and agriculture. However, to be used, these data have to be interpreted, sometimes producing new data and information. This new information is generally embedded on additional files, or remains on experts' brains. Hence, every time a user wants to use its knowledge, data have to be interpreted again. This paper presents a framework for alleviating this problem based on semi-automatic annotation of geospatial data. This framework is described in detail, as well the choices made in its design and implementation. At the end, we present a case study in agriculture, used to validate our proposal.
Palavras-Chave:  Anotação semântica; Dados geoespaciais; Geospatial standards; Semantic annotation; Semantic interoperability.
Thesaurus Nal:  Spatial data.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
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CNPTIA14322 - 2UPCAA - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, C. A.; ABREU, A. de F. B.; RAMALHO, M. A. P.; CORRÊA, A. D. Interaction genotype by season and its influence on the identification of beans with high content of zinc and iron. Bragantia, v. 71, n. 3, p. 336-341, 2012.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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2.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, C. A.; ABREU, A. de F. B.; RAMALHO, M. A. P.; CORREA, A. D.; MAIA, L. G. S. Genetic variability for protein and minerals content in common bean lines (Phaseolus vulgaris L.). Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, v. 53, p. 144-145, Mar. 2010.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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3.Imagem marcado/desmarcadoMESQUITA, F. R.; CORRÊA, A. D.; ABREU, C. M. P. de; LIMA, R. A. Z.; ABREU, A. de F. B. Linhagens de feijão (Phaseolus vulgaris L.): composição química e digestibilidade protéica. Ciência e Agrotecnologia, v. 31, n. 4, p. 1114-1121, jul./ago. 2007.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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4.Imagem marcado/desmarcadoCIABOTTI, S.; JUHÁSZ, A. C. P.; MANDARINO, J. M. G.; COSTA, L. L.; CORREA, A. D.; SIMÃO, A. A.; SANTOS, E. N. F. Chemical composition and lipoxygenase activity of soybean (Glycine max L. Merrill.) genotypes, specific for human consumption, with different tegument colours. Brazilian Journal of Food Technology, v. 22, e2018003, 2019. 10 p. Título em português: Composição química e atividade de lipoxigenase em genótipos de soja (Glycine max L. Merrill.), específicos para alimentação humana, com diferentes colorações de tegumento.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
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