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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  20/07/2020
Data da última atualização:  16/10/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PAGANELLI, C. J.; MELLO, F. de; COSTA, T. M.; HELM, C. V.; SIEBERT, D. A.; VITAL, L.; MICKE, G. A.; TAVARES, L. B. B.; ALBERTON, M. D.
Afiliação:  Camila Jeriane Paganelli, FURB; Flávia de Mello, FURB; Tania Maria Costa, UFSC; CRISTIANE VIEIRA HELM, CNPF; Diogo Alexandre Siebert, UFSC; Luciano Vital, UFSC; Gustavo Amadeu Micke, UFSC; Lorena Benathar Ballod Tavares, FURB; Michele Debiasi Alberton, FURB.
Título:  Composição química e potencial biológico do extrato do micélio do basidiomiceto Tyromyces pulcherrimus (Rodway) G. Cunn. cultivado em meio líquido.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Revista Virtual de Química, v. 12, n. 4, jul./ago. 2020. 11 p.
DOI:  10.21577/1984-6835.20200082
Idioma:  Português
Conteúdo:  Rev. Virtual Quim. |Vol 12| |No. 4| |00-00|1Composição Química e Potencial Biológico do Extrato do Micélio do Basidiomiceto Tyromyces pulcherrimus (Rodway) G. Cunn. Cultivado em Meio LíquidoPaganelli, C. J.;* Mello, F. ; Costa, T. M.; Helm, C. V.; Siebert, D. A.; Vitali, L.; Micke, G. A.; Tavares, L. B. B.; Alberton, M. D. Rev. Virtual Quim., 2020, 12 (4), 00-00. Data de publicação na Web: 7 de Julho de 2020http://rvq.sbq.org.brChemical Composition and Biological Potential of Mycelium Extract from BasidiomiceteTyromyces pulcherrimus(Rodway) G. Cunn. Cultivated in Liquid Medium ResumoAbstract: The exploration of microorganisms as a source of biologically active substances have been performed since the discovery of the first fungal metabolite of great medical importance, the penicillin. Thus, the main objective of this study was to evaluate the chemical components in the extract of mycelium of Tyromyces pulcherrimus, and to evaluate the potential in vitro antibacterial, antioxidant and inhibitory activities of alpha-glucosidase and acetylcholinesterase enzymes. The classes of secondary metabolites detected by thin layer chromatography (TLC) were flavonoids, phenols and lipids. An analysis by high-performance liquid chromatography coupled with mass spectrometry (HPLC-ESI-MS/ MS) comparing to the 47 standards of phenolic compounds, led to the identification of ellagic acid (4.55 ± 0.15 μg g-1). The extract showed weak antibacterial activity for Pseudomonas aeruginosa (ATCC ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Acetilcolinesterase; Antibacterial; Antibacteriano; Antioxidant; Tyromyces pulcherrimus.
Thesagro:  Antioxidante.
Thesaurus Nal:  Acetylcholinesterase; Basidiomycota.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF57337 - 1UPCAP - DD
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