BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  22/10/2012
Data da última atualização:  15/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SANTOS, C. A. F.; CORRÊA, L. C.
Afiliação:  CARLOS ANTONIO FERNANDES SANTOS, CPATSA.
Título:  Antioxidant and biochemical content in Brazilian guava germplasm with white, red and pink pulps.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, Leuven, n. 959, p. 125-130, sept. 2012.
Idioma:  Inglês
Notas:  Edição do Proceedings of the III International Symposium on Guava and other Myrtaceae, Petrolina, sept. 2012.
Conteúdo:  Guava is an excellent source of antioxidant compounds due to its high content of phenolics, lycopene and vitamin C. The international guava market is dominated mainly by white guava, while red guava dominates the Brazilian market. The objective of this study was to analyze the content of Brazilian guava accessions contrasting for pulp colors to support the guava breeding program, focusing on accessions with high antioxidant compound contents. Sixty guava accessions established in a germplasm bank at Embrapa Tropical Semi-Arid, Brazil were evaluated for total antioxidant activity, phenolic compounds, ascorbic acid, flavonoids, lycopene, beta-carotene, titratable acidity, soluble solids and total soluble sugars. The accessions, including white (n=10), red (n=23) and pink (n=27) pulp fruits, were grown in a randomized block design, with two replications/accession. An ANOVA was performed with the degrees of freedom based upon the three pulp color groups. White guava did not present variability for the majority of compounds, except soluble solids. Red and pink guava presented high variability (p<0.01) for most compounds, except flavonoids in pink guava and flavonoids, beta-carotene, soluble solids and total sugars in red guava. The white*red + pink pulp contrasts were significant (p<0.01) for most compounds, except for titratable acidity and soluble solids, with greater mean values in the pink + red accessions, except for total soluble sugars. The red*pink contrasts were also sig... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Coloração da polpa; Compostos antioxidante; Compostos fenólicos.
Thesagro:  Goiaba.
Thesaurus Nal:  Guavas; Psidium.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA48779 - 1UPCAP - PP
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1.Imagem marcado/desmarcadoMELO, A. S; LOCATELLI, M.; VIEIRA, A. H. Avaliação de altura de diâmetro de mudas de Shizolobium Parahyba Var. Amazonicum (Huber ex Ducke) Barneby submetidas a diferentes deficiências nutricionais. In: CONGRESSO E EXPOSIÇÃO INTERNACIONAL SOBRE FLORESTAS, 8., 2006, Cuiabá. FOREST 2006. Rio de Janeiro: Instituto Ambiental Biosfera, 2006. p. 124-125.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.
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2.Imagem marcado/desmarcadoLOCATELLI, M.; MELO, A. S.; VIEIRA, A. H.; LIMA, L. M. L. de. Caracterização visual de sintomas de deficiências em mudas de bandarra (Schizolobium parahyba var. amazonicum (Huber ex Ducke) Barneby). Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2006. 4 p. (Embrapa Rondônia. Circular Técnica, 89).
Tipo: Circular Técnica
Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.
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3.Imagem marcado/desmarcadoLOCATELLI, M.; MELO, A. S.; LIMA, L. M. de; VIEIRA, A. H. Deficiências nutricionais em mudas de Schizolobium parahyba var. amazonicum. Revista Brasileira de Biociências, Porto Alegre, v. 5, supl. 2, p. 648-650, jul. 2007.
Tipo: Nota Técnica/Nota Científica
Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.
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4.Imagem marcado/desmarcadoLOCATELLI, M.; MELO, A. S.; LIMA, L. M. L. de; VIEIRA, A. H. Deficiências Nutricionais em mudas de Shizolobium parahyba var. amazonicum. In: CONGRESSO NACIONAL DE BOTÂNICA, 57.; ENCONTRO ESTADUAL DE BOTÂNICOS, 13.; ENCONTRO ESTADUAL DE HERBÁRIOS, 5., 2006, Gramado. Resumos do congresso. Porto Alegre: Sociedade Botânica do Brasil, 2006. 1 CD-ROM.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.
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