BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  24/10/2024
Data da última atualização:  28/11/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  STIVANIN, S. C. B.; VIZZOTTO, E. F.; AIRES, J. F.; GUADAGNIN, A. R.; BETTENCOURT, A. F.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R.; PEREIRA, L. G. R.; FISCHER, V.
Afiliação:  SHEILA CRISTINA BOSCO STIVANIN, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO GRANDE DO SUL; ELISSA FORGIARINI VIZZOTTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO GRANDE DO SUL; JÚLIA FERNANDES AIRES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO GRANDE DO SUL; ANNE ROSI GUADAGNIN, UNIVERSITY OF WISCONSIN; ARTHUR FERNANDES BETTENCOURT, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO GRANDE DO SUL; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; VIVIAN FISCHER, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO GRANDE DO SUL.
Título:  Behavior and reactivity during milking of Holstein, Gyr, and Girolando-F1 cows at the beginning of lactation.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Journal of Veterinary Behavior, v. 76, p. 60-67, 2024.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.jveb.2024.08.002
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Bos indicus cows and their crosses used for milk production are constantly increasing in tropical and subtropical countries, mainly due to their greater adaptability to the climate. However, despite several studies that have reported the greater reactivity of these animals in relation to Bos taurus, there is little information about how Bos indicus cows and their crosses behave in their first lactation and how it affects variables related to production and milking. Thus, we aimed to evaluate the reactivity and milkability of primiparous Holstein, Gyr, and GirolandoF1 (½ Holstein ½ Gyr) cows in the first 21 days of lactation. We used a completely randomized experimental design with repeated measures over time, with 32 cows distributed into three genetic groups. Milk yield, the duration of each milking, and the average and maximum milk flow rates were recorded daily. Variables related to the milking behavior, such as time spent to place the teat cups (min), number of kicks and steps, number of defecation and urination events, and reluctance to be milked score, were evaluated by continuous visual observation at 1, 3, 5, 10, 15, and 20 days in milk (DIM). There was an interaction between genetic groups and days of lactation for milk yield (P < 0.05), where the greatest variations were observed up to the fifth day of lactation, and for time spent for placing the teat cups (P < 0.05), which was 10.2 seconds faster for Holstein cows compared to the other genetic groups at 1 DIM. Al... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Flow rate; Milking duration.
Thesagro:  Bovino; Cruzamento Animal; Gado Gir; Gado Holandês; Ordenha; Vaca Leiteira.
Thesaurus Nal:  Crossbreds.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL26591 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoMONTEIRO, P. de O. Composição química do grão de um cruzamento de feijão-caupi. 2014. TCC (Graduação em Licenciatura em Química) - Universidade Federal do Piauí, Teresina. Orientador: Edivan Carvalho Vieira e Coorientador: Maurisrael de Moura Rocha.
Tipo: Orientação de Tese de Pós-Graduação
Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.
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2.Imagem marcado/desmarcadoMONTEIRO, P. de O.; SILVA, K. J. D. e; FRANCO, L. J. D.; VIEIRA, E. C.; ROCHA, M. de M. Potencial genético de um cruzamento de feijão-caupi para as concentrações de proteínas, ferro e zinco no grão. In: REUNIÃO DE BIOFORTIFICAÇÃO NO BRASIL, 5., 2015, São Paulo. [Anais...]. Brasília, DF: Embrapa, 2015. T408. p. 154-156.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.
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3.Imagem marcado/desmarcadoCECCON, G.; ROCHA, M. de M.; SANTOS, A. dos; BRITO, M. F. F. de; MONTEIRO, P. de O. Produtividade e tempo de cocção de grãos de feijão-caupi de porte ereto e semiereto cultivados em Dourados, MS, ano 2011. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 3., 2013, Recife. Feijão-Caupi como alternativa sustentável para os sistemas produtivos familiares e empresariais. Recife: IPA, 2013. CONAC 2012. Disponível em: http://www.conac2012.org/resumos/pdf/050f.pdf. Acesso em: 03 jul. 2013.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.
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4.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, M. de M.; BRITO, M. F. F. de; MONTEIRO, P. de O.; SILVA, I. C. V.; SILVA, K. J. D. e; ROCHA, M. de M. Potencial de populações F3 de feijão-Caupi para biofortificação de ferro no grão. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 24., 2014, Aracajú; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE FRUTOS TROPICAIS, 4., 2014, Aracajú. Inovação e sustentabilidade em ciência e tecnologia de alimentos: anais. Aracajú: sbCTA, 2014. 1 CD-ROM. p. 14.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.
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