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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  04/03/1998
Data da última atualização:  19/07/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SCHAFFERT, R. E.; OSWALT, D. L.; AXTELL, J. D.
Afiliação:  ROBERT EUGENE SCHAFFERT, CNPMS.
Título:  Effect of supplemental protein on the nutritive value of high and low tannin Sorghum bicolor (L.) Moench grain for the growing rat.
Ano de publicação:  1974
Fonte/Imprenta:  Journal of Animal Science, Champaign, v. 39, n. 3, p. 500-505, 1974.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Grain sorghum diets with 0, 5, 10 and 15% soybean, seeds without hulls, solvent extracted maximum 3% fiber (Ref. no. 5-04-612), (Soybean meal) supplementation using genotypes containing less than 1,0 or more than 4,0 catechin equivalents (tannins) were fed to weanling rats. Thirteen-day weight gains of 36 g and 28 g, feed consumption of 155 g and 170 g and feed efficiency ratios of 6 and 17 were highly significant for low and high tannin genotypes, respectively. Weight gains of 7, 27, 42 and 53 g feed consumption of 145, 169, 168 and 166 g and feed efficiency ratios of 21, 6, 4 and were obtained for the four levels of soybean meal supplementation, respctively. Average rat weight gains from the high tannin genotypes differed significantly from the low tannin rat gains for 0, 5 and 10% soybean meal supplemented diets, respectively, but the gains from the 15% soybean meal diets were not significantly different. Feed consumption of the high tannin diets was greater or equal to the low tannin diets. The lack of antagonistic interaction with supplemental protein for weight gain, feed efficiency and feed consumption indicated that protein from soybean meal can be supplemented without changing the relative performance of different sorghum genotypes.
Palavras-Chave:  Protein; Tanin.
Thesagro:  Proteína; Sorghum Bicolor; Sorgo; Tanino; Valor Nutritivo.
Thesaurus Nal:  nutritive value.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS7456 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  16/09/1994
Data da última atualização:  16/09/1994
Autoria:  EMBRAPA. Centro de Pesquisa Agropecuaria dos Cerrados (Planaltina, DF).
Título:  Programa de melhoramento da soja sofre falta de recursos.
Ano de publicação:  1992
Fonte/Imprenta:  Planaltina, 1992.
Páginas:  3p.
Série:  (EMBRAPA-CPAC. Noticiario, 5/92).
Idioma:  Português
Thesagro:  Cerrado; Glycine Max; Recurso Econômico; Soja.
Thesaurus NAL:  economic resources; soybeans.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC6200 - 1UMTFL - --CRI3929CRI3929
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