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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
08/06/2022 |
Data da última atualização: |
23/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
OLIVEIRA FILHO, J. G. de; BERTOLO, M. R. V.; BRITO, S. C.; MALAFATTI, J. O. D.; BERTAZZO, G. B.; COLACIQUE, M. N.; PARIS, E. C.; BOGUSZ JUNIOR, S.; FERREIRA, M. D. |
Afiliação: |
ELAINE CRISTINA PARIS, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA. |
Título: |
Recent advances in the application of nanotechnology to reduce fruit and vegetable losses during post-harvest. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Physics, v. 52, 126, 2022. |
Páginas: |
11 p. |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/s13538-022-01132-5 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Fresh fruits and vegetables are essential sources of nutrients and bioactive compounds with a benefcial efect on human health. However, these products are highly perishable and have a short post-harvest life with signifcant losses worldwide. New advanced technologies, such as nanotechnology, have been used to help reduce post-harvest losses of fruits and vegetables. Nanotechnology can be applied on (i) designing edible coating materials with improved properties extending produce shelf-life, (ii) on packaging with antimicrobial activity enhanced with physical barrier properties, and (iii) additionally with sensors capable of indicating ripening stage and internal quality of fruits and vegetables. The main objective of this article was to review recent advances in the application of nanotechnology for the development of technologies capable of contributing to reduce post-harvest losses of fresh fruits and vegetables |
Palavras-Chave: |
Edible coatings; Nanosensors. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Origem |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
28/11/2018 |
Data da última atualização: |
26/02/2019 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
RIBEIRO, J. F.; PERES, M. K.; SANTOS, D. da S.; SAMPAIO, A. B.; OGATA, R. S.; SOUZA, R. M.; OLIVEIRA, M. C. de; DURIGAN, G.; SILVA JÚNIOR, M. C. da; SOUSA, F. S. de; NEHME, L.; BREDT, A.; BRINGEL JÚNIOR, J. B. de A.; WALTER, B. M. T. |
Afiliação: |
JOSE FELIPE RIBEIRO, CPAC; MARCELO KUHLMANN PERES, DEUTSCHE GESELLSCHAFT FÜR INTERNATIONALE ZUSAMMENARBEIT (GIZ) GMBH, ALEMANHA; DÉBORAH DA SILVA SANTOS; ALEXANDRE BONESSO SAMPAIO, INSTITUTO CHICO MENDES DE CONSERVAÇÃO DA BIODIVERSIDADE; ROBERTO SHOJIROU OGATA, VIVEIRO CERRADO VIVO; RAVANA MARQUES SOUZA; MARIA CRISTINA DE OLIVEIRA, UNB; GISELDA DURIGAN, INSTITUTO FLORESTAL DE SÃO PAULO; MANOEL CLÁUDIO DA SILVA JÚNIOR, UNB; FABIANA SILVA DE SOUSA; LAIS NEHME; ANGELIKA BREDT, ASSOCIAÇÃO DOS AMIGOS DAS FLORESTAS; JOÃO BERNARDO DE AZEVEDO BRINGEL JR., SERVIÇO FLORESTAL BRASILEIRO; BRUNO MACHADO TELES WALTER, Cenargen. |
Título: |
Época de coleta de frutos e sementes nativos para recomposição ambiental no bioma Cerrado. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2018. |
Páginas: |
72 p. |
Série: |
(Embrapa Cerrados. Documentos, 347). |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Cerrado; Espécie Nativa; Fruto; Semente. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/bitstream/doc/1102532/1/Doc347.pdf
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Marc: |
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Embrapa Cerrados (CPAC) |
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