BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  16/11/2018
Data da última atualização:  16/11/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RIBOLDI, L. B.; ARAÚJO, S. H. da C.; FREITAS, S. T. de; CASTRO, P. R. de C. e.
Afiliação:  LUCAS BAIOCHI RIBOLDI; SABRINA HELENA DA CRUZ ARAÚJO; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; PAULO ROBERTO DE CAMARGO E CASTRO.
Título:  Incidence of blossom-end rot in elongated tomato fruit.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Botany, v. 96, n. 10, p. 663-673, 2018.
DOI:  10.1139/cjb-2018-0021
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Blossom-end rot (BER) is a physiological disorder that can affect 100% of the fruit crop depending on the genotype. Tomato varieties with elongated fruit usually have a greater susceptibility to BER than other varieties. To evaluate and identify the possible physiological and morphological characteristics related to the onset of BER development, four varieties of long-shape tomato fruit with different susceptibility to BER: ?San Marzano,? ?Banana Legs,? ?Roma,? and ?Mini-Roma? were examined. Our results show that ?San Marzano? and ?Banana Legs? (elongated fruit) had a higher incidence of BER and lower Ca2+ concentration in the distal fruit tissue. ?San Marzano? (the most elongated fruit) presented higher electrolyte leakage in the distal fruit tissue. By comparison, ?Roma? and ?Mini-Roma? (less elongated fruit) were less susceptible to BER and had a higher ratio for proximal/distal fruit Ca2+ and a lower distal cell-wall bound content of Ca2+. Additionally, xylem functionality (vessels transporting water and solutes) in the distal fruit tissue was also higher in these more-tolerant varieties. These results support the theory that total fruit content of Ca2+ is not the only factor determining fruit susceptibility to BER, but rather a balance between physiological and morphological factors that influence Ca2+ transport and allocation in the fruit.
Palavras-Chave:  Blossom-end rot; Podridão floral.
Thesagro:  Doença; Fisiologia Vegetal; Tomate.
Thesaurus Nal:  Tomatoes.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
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CPATSA57740 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoDINIZ SOBRINHO, F. de A.; MOURA, J. O.; SILVA, G. R. da; DINIZ, F. M.; ARAUJO, A. M. de. Aplicação de marcadores SNP em estudos de diversidade genética em Capra hircus: tendencias, vieses e progressos. Archivos de Zootecnia, v. 69, n. 268, p. 328-336, 2020. Autoria na publicação: SOBRINHO, F. A. D.; SILVA, G. R.; ARAUJO, A. M.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.
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2.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, F. S. M. dos; PIRES, J. E. P.; PEREIRA, A. M.; AZEVEDO, D. M. M. R.; ROCHA, R. R. C.; CARDOSO, F. S.; ARAUJO, A. M.; MURATORI, M. C. S.; COSTA, A. P. R. Adaptabilidade de caprinos Sannen e Marota mantidos em clima tropical semiúmido. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, Salvador, v. 15, n. 4, p. 928-936, out./dez. 2014. Autoria: ADRIANA MELLO [i.e. DE] ARAUJO.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 3
Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.
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3.Imagem marcado/desmarcadoCHAPAVAL, L.; OLIVEIRA, A. A. da F.; ALVES, F. S. F.; ANDRIOLI, A.; ARAUJO, A. M. de; FERNANDES, C. de S. Manual do produtor de cabras leiteiras. 2. ed. Viçosa, MG: Aprenda Fácil, 2017. 204 p. il.
Tipo: Autoria/Organização/Edição de Livros
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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4.Imagem marcado/desmarcadoCHAPAVAL, L.; OLIVEIRA, A. A. da F.; ALVES, F. S. F.; ANDRIOLI, A.; ARAUJO, A. M. de; OLIVINDO, C. de S. Manual do produtor de cabras leiteiras. Viçosa, MG: Aprenda Fácil: Embrapa, 2006. 214 p. il.
Tipo: Autoria/Organização/Edição de Livros
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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5.Imagem marcado/desmarcadoCHAPAVAL, L.; OLIVEIRA, A. A. da F.; ALVES, F. S. F.; PINHEIRO, A. A.; ARAUJO, A. M. de; FERNANDES, C. de S. Manual do produtor de cabras leiteiras. 2. ed. Viçosa, MG: Aprenda Fácil, 2017. 204 p. il.
Tipo: Autoria/Organização/Edição de Livros
Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pecuária Sudeste.
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