BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  31/08/2017
Data da última atualização:  25/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, D.; ARES, G.; DELIZA, R.
Afiliação:  Denize Oliveira, UFRJ; Gaston Ares, Facultad de Química, Universidad de la Republica, Pando, Canelones, Uruguay; ROSIRES DELIZA, CTAA.
Título:  Influence of intrinsic and extrinsic factors on consumer liking and wellbeing perception of two regular and probiotic milk products.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Journal of Sensory Studies, n. 32, p. 1-9, e12261, 2017.
DOI:  10.1111/joss.12261
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of the study was to evaluate the influence of intrinsic and extrinsic characteristics of the regular and probiotic version of two milk products on consumer overall liking and perceived wellbeing. In Study 1, consumers evaluated milk samples with different label design. In Study 2, consumers evaluated samples of chocolate flavored milk differing in sugar content and nutrition information. In both studies, consumers rated their overall liking and completed a check-all-thatapply question composed of expressions related to different dimensions of wellbeing. Overall liking scores were significantly affected by the sensory characteristics of samples but not by the characteristics of the labels. In Study 2, the highest average overall liking scores were found for samples with high sugar content (6.2 vs. 6.0). The frequency with which consumers used some of the wellbeing terms was influenced by both intrinsic and extrinsic variables. In Study 1, the term ?It is nutritious? was significantly more used to described probiotic milk compared to regular milk. In Study 2, sugar content and the information included on the labels influenced the frequency of use of terms related to physical and psychological wellbeing, such as ?It is good for wellbeing? and ?It makes me feel guilty.?
Palavras-Chave:  Leite probiótico; Produtos de leite.
Thesagro:  Consumo.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA13710 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  25/01/2008
Data da última atualização:  12/09/2008
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Circulação/Nível:  -- - --
Autoria:  PIO, R.; CHAGAS, E. A.; BARBOSA, W.; SIGNORINI, G.; DEL AGUILA, J. A.; ENTELMANN, F. A.; OHLAND, T.; ANTUNES, L. E. C.
Título:  Técnicas de injerto de cultivares de membrillo utilizándose el patrón ´Japonês´.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESO NACIONAL DE LA SOCIEDAD URUGUAYA DE HORTIFRUTICULTURA, 11.; CONGRESO PANAMERICANO PROMOCIÓN DEL CONSUMO DE FRUTAS Y HORTALIZAS, 3., 2007, Montevideo. Resumos... Montevideo : Sociedad Uruguaya de Hortifruticultura, 2007.
Volume:  1 CD-ROM.
Idioma:  Espanhol
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT10264 - 1UPCPL - --002642007.00264
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