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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  10/05/2018
Data da última atualização:  15/01/2019
Tipo da produção científica:  Nota Técnica/Nota Científica
Autoria:  PAULO, P. D.; FADINI, M. A. M.; DOMINIQUINI, A. B.; MENDES, S. M.; MARINHO, C. G. S.
Afiliação:  Universidade Federal de São João Del-Rei; Universidade Federal de São João Del-Rei; Universidade Federal de São João Del-Rei; SIMONE MARTINS MENDES, CNPMS; Universidade Federal de São João Del-Rei.
Título:  Cry protein in the predatory mite Neoseiulus californicus and spider mite Tetranychus urticae prey fed with transgenic maize.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Biology, São Carlos, v. 78, n. 1, p. 91-93, 2018.
DOI:  10.1590/1519-6984.06516
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Ácaro; Bacillus Thuringiensis; Controle Biológico; Inseto; Milho; Organismo Transgênico; Predador; Proteína.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/176588/1/Cry-protein.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS28230 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  22/10/2019
Data da última atualização:  13/08/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CAMPELO, F. A.; HENRIQUES, G. S.; SIMEONE, M. L. F.; QUEIROZ, V. A. V.; SILVA, M. R.; AUGUSTI, R.; MELO, J. O. F.; LACERDA, I. C. A.; ARAÚJO, R. L. B.
Afiliação:  Flávia A. Campelo, Universidade Federal de Minas Gerais; Gilberto S. Henriques, Universidade Federal de Minas Gerais; MARIA LUCIA FERREIRA SIMEONE, CNPMS; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Mauro R. Silva, Universidade Federal de Minas Gerais; Rodinei Augusti, Universidade Federal de Minas Gerais; Júlio O. F. Melo, Universidade Federal de São João Del-Rei; Inayara C. A. Lacerda, Universidade Federal de Minas Gerais; Raquel L. B. Araújo, Universidade Federal de Minas Gerais.
Título:  Study of thermoplastic extrusion and its impact on the chemical and nutritional characteristics and two sorghum genotypes SC 319 and BRS 332.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of the Brazilian Chemical Society, v. 31, n. 4, p. 788-802, 2020.
DOI:  10.21577/0103-5053.20190243
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The use of sorghum in human nutrition has been expanded due to its nutritional composition and its functional potential. Extrusion has been used to improve the quality of sorghum. The aim of this work was to assess the effect of extrusion in the nutritional composition, phenolic compounds content of two sorghum, and characterize the profile of chemical constituents by paper spray mass spectrometry (PS-MS). Extrusion increased the carbohydrate and fiber contents and reduced moisture, lipids and ashes, and enabling a higher degree of liberation of phenolic compounds and antioxidant activity. The fingerprint obtained in both ionization modes had been influenced by extrusion, allowing for a greater compounds? identification on the extruded samples. The analysis of sorghum samples? main components made distinguishing of the main constituents possible, as well as highlighted the extrusion effect and the influence of the genotypes. This study demonstrated that extrusion enabling a higher liberation of phenolic compounds, which were identified by the PS-MS technique.
Palavras-Chave:  Análise de componentes; Características nutricionais; Características químicas; Spray de papel.
Thesagro:  Extrusão; Genótipo; Sorgo.
Categoria do assunto:  W Química e Física
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/212310/1/Study-thermoplastic.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS28943 - 1UPCAP - DD
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