Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
24/01/2013 |
Data da última atualização: |
01/02/2013 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SAATH, R.; GIOMO, G. S.; BORÉM, F. M.; BIAGGIONI, M. A. M.; ROSA, S. D. V. F. da; BROETTO, F. |
Afiliação: |
RENI SAATH, IAC; GERSON S. GIOMO, IAC; FLÁVIO M. BORÉM, UFLA; MARCO A. M. BIAGGIONI, UNESP; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, SAPC; FERNANDO BROETTO, UNESP. |
Título: |
Sensory quality alterations and activity of lea proteins during the coffee beans storage. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 24., 2012, Costa Rica. Programme & abstracts. [S.l.]: Association for Science and Information on Coffee, 2012. |
Páginas: |
p. 137 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The intrinsic quality of coffee is an important factor for the price determination at market. The main quality changes of coffee beans during the storage period are associated to fluctuations in temperature and relative humidity of the storage environment that affect the intensity and speed of the grain deterioration. The oxidative process occurs when there is imbalance between the antioxidant defense system and the production of reactive species of oxygen and nitrogen. |
Palavras-Chave: |
Armazenamento do café; Café arabica; Coffee; Qualidade do grão; Qualidade fisiológica e sensorial. |
Categoria do assunto: |
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |