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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
09/12/1999 |
Data da última atualização: |
17/04/2023 |
Autoria: |
LUIS, A. G.; DIDEHVAR, F.; GUARDIOLA, J. L.; BAKER, D. A. |
Afiliação: |
Catedra da Fisiologia Vegetal, Universidad Politecnica, Camino de Vera s/n, 46071 Valencia, Spain and Department of Biochemistry and Biological Sciences, Wye College University of London). |
Título: |
The Transport of sugars in developing fruits of satsuma mandarin. |
Ano de publicação: |
1991 |
Fonte/Imprenta: |
Annals of Botany Company, n.68, p.349-357, 1991. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Tranport of sugars to the juice sacs of developing satsuma mandarin (Citrus unshui Marc) has been studied in attached fruits and in isolated fruit pieces. 14C2 fed to the leaves resulted in [14C]sugar accumulation in the juice sacs, mainly as [14C]sucrose. Uptake of sucrose and glucose by the excised fruit pieces proceeded linearlv with time. Sucrose uptake was linearly related to sucrose concentration over the range 25-300 mM, with no indication of saturation. This uptake was insensitive to pH (5,7 or 9). Ca2+ (3 mM), PCMBS (2.5 mM), DNP (1 mM) or vanadate (0.1 mM) but was slightly reduced by eryhrosin (21% by 0.1 mM; 27%by 1 mM). No competitive effect of glucose (up to 100 mM) was detectable on sucrose uptake from 100 mM solution. |
Palavras-Chave: |
Juice sacs; Satsuma mandarin; Sugar; Transport. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 2 | |
1. |  | MORAIS, L. K. de; GODOY, I. J. de; OLIVEIRA, E. J. de; MORAES, A. R. A. de; MARTINS, A. L. M.; BOLONHEZI, D.; FREITAS, R. S. de. O uso do genótipo suplementar na análise AMMI para estudo da estabilidade e adaptabilidade em genótipos de amendoim. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 4., 2007, São Lourenço. São Lourenço:[s.n.], 2007. Rogério Soares de Freitas, APTATipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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2. |  | GODOY, I. J. de; CARVALHO, C. L. de; MARTINS, A. L. M.; BOLONHEZI, D.; FREITAS, R. S. de; KASAI, F. S.; TICELLI, M.; SANTOS, J. F. dos; OLIVEIRA, E. J. de; MORAIS, L. K. de. IAC 503 e IAC 505: cultivares de amendoim com característica "alto oleico". In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 5., 2009, Guarapari. O melhoramento e os novos cenários da agricultura: anais. Vitória: Incaper, 2009. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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Registros recuperados : 2 | |
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