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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
06/11/1993 |
Data da última atualização: |
17/04/2025 |
Autoria: |
KIM, S. K.; LAGERSTEDT, H. B.; DALEY, L. S. |
Título: |
Gemination responses of filbert pollen to pH, temperature, glucose, fructose and sucrose. |
Ano de publicação: |
1985 |
Fonte/Imprenta: |
Hort Science, v. 20, n. 5, p. 944-946, 1985. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Filbert (Corylus avellana L.) pollen germination on sucrose-agar media with B and/or Ca, Mg, and K, was affected adversely by increasing pH. Cultivar differences in germination of pollen were apparent: ‘Tombul’ and ‘Ennis’ germinated well; ‘Hall’s Giant’ intermediate; whereas ‘Barcelona’ and ‘Butler’ showed a poor germination percentage. Germination decreased as temperature increased from 15° to 30°C. Among concentration ranges of the sugars tested at 10% to 25%, sucrose was most effective, glucose permitted good germination at lower concentrations, and fructose inhibited germination. |
Thesagro: |
Germinação; Pólen. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 01107naa a2200169 a 4500 001 1279872 005 2025-04-17 008 1985 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aKIM, S. K. 245 $aGemination responses of filbert pollen to pH, temperature, glucose, fructose and sucrose.$h[electronic resource] 260 $c1985 520 $aFilbert (Corylus avellana L.) pollen germination on sucrose-agar media with B and/or Ca, Mg, and K, was affected adversely by increasing pH. Cultivar differences in germination of pollen were apparent: ‘Tombul’ and ‘Ennis’ germinated well; ‘Hall’s Giant’ intermediate; whereas ‘Barcelona’ and ‘Butler’ showed a poor germination percentage. Germination decreased as temperature increased from 15° to 30°C. Among concentration ranges of the sugars tested at 10% to 25%, sucrose was most effective, glucose permitted good germination at lower concentrations, and fructose inhibited germination. 650 $aGerminação 650 $aPólen 700 1 $aLAGERSTEDT, H. B. 700 1 $aDALEY, L. S. 773 $tHort Science$gv. 20, n. 5, p. 944-946, 1985.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 2 | |
1. |  | PASCOAL, G. de F. L.; ABREU, J. P. de; SANTIAGO, M. C. P. de A.; MORÁSTICA JÚNIOR, M. R.; MOREIRA, R. F. A.; FANARO, G.; TEODORO, A. J. Identification of phenolic compounds and volative compounds in polyphenols-rich extract of hybrid vitis vinifera l. Cultivars and their antioxidant properties. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 12., 2017, Campinas. Ciência de Alimentos e seu Impacto no Mundo em Transformação. Campinas: UNICAMP, 2017. SLACA, 12. De 4 a 7 de Novembro de 2017.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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2. |  | PASCOAL, G. DE F. L.; CRUZ, M. A. DE A. S.; ABREU, J. P. DE; SANTOS, M. C. B.; FANARO, G. B.; MARÓSTICA JUNIOR, M. R.; FREITAS-SILVA, O.; MOREIRA, R. F. A.; CAMERON, L. C.; FERREIRA, M. S. L.; TEODORO, A. J. Evaluation of the antioxidant capacity, volatile composition and phenolic content of hybrid Vitis vinifera L. varieties sweet sapphire and sweet surprise. Food Chemistry, n. 366, 2021, 130644. 10 p.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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Registros recuperados : 2 | |
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